کد خبر: ۵۱۵۱

زندگی مجاهدانه بانوی شریکه الامام و روحانی جوان در نقطه صفر مرزی

او به عنوان بانوی شریکه الامام و همسرش محروم‌ترین مناطق استان آذربایجان غربی را برای خدمت‌رسانی خود انتخاب کرده‌اند.
۲۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۰۴

به گزارش پایگاه خبری نهضت، خانم خانی از جمله بانوان شریکة الامام جهادگري است که در کنار همسرش به انجام فعالیت‌های تبلیغی و اجتماعی در روستا‌های محروم مرزی فعالیت دارد و به قدر وسع و توانش سعی در کمک‌رسانی به مردم داشته است به‌طوری‎‌که خدمت، با زندگی شخصی آن‌ها عجین شده است.
 خانم لیلا خانی اهل شهرستان نقده از توابع استان آذربایجان غربی و همسر حجت الاسلام محسن مسعودی است که سال‌هاست به همراه همسرش داوطلب خدمت رسانی به مناطق محروم شده‌اند.

آغاز یک زندگی مشترك

حاج آقا مسعودی و همسرش در سال ۱۳۹۰ با یکدیگر ازدواج کردند و زندگی مشترکشان آغاز شد. سال ۱۳۹۴ بود که این زوج خوشبخت به صورت خودجوش فعالیت‌های تبلیغی اشان را آغاز کردند و با وجود اینکه انجام فعالیت‌های تبلیغی در هر مکانی دشواری خودش را داشت؛ سختی راه را به جان خریدند.
حرف از سختی که می‌زنیم، سختی کار در یک شهر نیست بلکه حرف از کار در روستا‌های مرزی با سخت‌ترین شرایط ممکن چه به لحاظ امنیتی و چه به لحاظ امکاناتی است.

او و همسرش در سال ۱۳۹۴ با اعلام آمادگی خود و گذراندن مراحل گزینش، توسط قرارگاه پیشرفت و آبادانی آذربایجان غربی به روستای مرزی چایپاره جهت خدمت‌رسانی اعزام شدند. آن‌ها حدود ۵ سال در این روستای کم برخوردار به فعالیت پرداختند و حالا حدودا یک سالی است که به روستای «باری» در نزدیکی ارومیه مهاجرت کرده‌اند.

ما خدمتگزاریم

خانم خانی حرف هایش را اینگونه آغاز می‌کند: سعی ما این بود در روستا‌های محروم مرزی که امکانات آموزشی کمتری نسبت به دیگر مناطق دارند، خدمت کنیم. حالا بیش از ۶ سال است که در روستا‌های کم برخوردار مرزی مستقر و مشغول  فعالیت هستیم.

آموزش مهارت فرزند پروری در روستا‌ها

ثمره زندگی این زوج جوان یک دختر ۵ ساله است. درکنار توجه به تربیت فرزندشان، برای تربیت درست دیگر فرزندان این روستا‌ها نیز تلاش می‌کنند و حالا تربیت این کودکان به مهمترین دغدغه آن‌ها تبدیل شده است.

خانم خانی در این باره مي گويد: تربیت فرزندان در خانواده‌های روستا‌های کم برخوردار مرزی، به دلیل وجود دغدغه‌های مختلف و کمبود امکانات آموزشی، با مشکلاتی مواجه است و این مسئله آینده روستا‌های ما را تهدید می‌کند.

وی درادامه مي گويد: آسیب‌های رسانه‌ای در همه مناطق وجود دارد، اما روستا‌های ما را بیشتر تحت الشعاع قرار داده است و رخنه تهاجم فرهنگی در وجود بچه‌های این مناطق به شدت ملموس است و ما سعی کردیم با راهکار‌های مختلف از این معضل پیشگیری کنیم.

این بانوی فعال در ابتدا اقدام به دعوت بانوان به مسجد کرد که از این دعوت او استقبال چندانی به عمل نیامد و همین مسئله موجب شد که خودش به جمع بانوان راه پیدا کند، به منازل آن‌ها برود و ضمن برقراری ارتباط صمیمانه با آن‌ها، نکات اخلاقی و تربیتی کودک را به آن‌ها منتقل کند.
وی همچنین به اتفاق همسرش در جهت توانمندسازی مادران روستا که نقش اساسی را در کانون خانواده و تربیت فرزندان ایفا می‌کنند، کلاس‌های مختلف آموزشی در زمینه نحوه برخورد با کودکان را برگزار کردند و معتقدند اگر فرزندان در خانواده به خوبی تربیت شوند، اثرات مفید آن به جامعه نیز سرازیر خواهد شد.

ابتکار در جذب کودکان و نوجوانان به مسجد

به گفته خانم خانی، مثلثی بین مسجد، مدرسه و خانواده وجود دارد که امام روستا وظیفه دارد، این سه عنصر مهم را به یکدیگر ارتباط دهد و همواره برای قوی‌تر شدن این ارتباط تلاش کند؛ در همین راستا این زوج تلاشگر با حضور در مدرسه و رایزنی با مدیر، توانستند یک روز در هفته را هماهنگ کنند که در مدرسه روستا جهت بیان احکام و … حضور یابند و در این روز سعی دارند به‌وسیله انجام بازی‌های مختلف مطالب مذهبی و دینی را به آن‌ها منتقل کنند.

انجام بازی‌های مذهبی و اهدای جوایز و سپس دعوت دانش آموزان به مسجد از جمله کار‌هایی بود که برای دستیابی به هدف تعریف شده خود در مدارس پیاده کردند.
رنگ آمیزی و شاداب سازی مدرسه روستا به کمک دانش آموزان، ساخت عروسک و گیره با نمد برای کودکان روستا، آموزش دوخت عروسک، تهیه سیسمونی و جهیزیه به کمک پایگاه خواهران و برگزاری کلاس‌های کمک آموزشی در منزل شخصی خود به صورت رایگان ویژه کسانی که از تحصیل بازمانده بودند، از دیگر فعالیت‌هایی است که با تلاش خانم خانی انجام گرفته است.

یکی دیگر از کار‌هایی که جهت جذب دانش آموزان به مسجد توسط این زوج فعال انجام گرفت؛ تشکیل گروه جهادی کودکان و نوجوانان، جهت توزیع شیرینی و شربت در مناسبت‌های مذهبی و تجلیل از زحمات آن‌ها بود که با استقبال خوب کودکان و نوجوانان روستا مواجه شد. این اقدامات و دغدغه مندی این زوج پرتلاش برای فرزندان روستا علاوه بر جذب دانش آموزان، موجب جذب خانواده‌های آن‌ها نیز به مسجد شد.

خانم خانی این فرصت را غنیمت شمرد و ارتباط خود با بانوان را قوی‌تر کرد و با سرکشی از خانواده‌های روستا در قالب شب نشینی، سعی در شنیدن مشکلات آن‌ها و تلاش برای رفع این مسائل کرد.

راه اندازی کارگاه تولید محصولات خانگی در روستا

ایجاد کارگاه تولید محصولات خانگی یکی دیگر از اقداماتی است که این بانوی تلاشگر به خواسته بانوان روستا انجام داده است تا این بانوان بتوانند به‌وسیله آن کمک خرج خانواده‌های خود در این وضعیت اقتصادی باشند.

این بانوی شریکة الامام برای تأمین هزینه راه اندازی این کارگاه، مبالغی را از اهالی روستا جمع آوری کرد و هر فرد به میزان توان خود در ایجاد این کارگاه سهیم شد.

کارگاهی که در ابتدا با تولید رشته سنتی کار خود را آغاز کرد و اکنون فعالیت آن گسترده‌تر شده و در آن انواع ترشیجات، فتیر سنتی و نان محلی تولید می‌شود و بانوان مشغول به کار در این کارگاه به صورت ماهیانه حقوق دریافت می‌کنند.

این بانوان همچنین با بخشی از عایدی این کارگاه، هر پنجشنبه جلسات احکام برگزار و نان نذری پخت كرده و درمنازل اهالی توزیع می‌کنند و با بخشی از سود کارگاه، صندوق قرض الحسنه‌ای را نیز تشکیل داده‌اند و به‌وسیله آن به نیازمندان کمک‌رسانی می‌کنند تا در کنار درآمدزایی خود به انجام کار‌های خیر نیز پرداخته باشند. محصولات این کارگاه اکنون علاوه بر روستا و شهرستان در سطح استان توزیع می‌شود و درآمد خوبی را برای بانوان به همراه داشته است.

حل مشکلات خانواده‌ها و تلاش برای جلوگیری از طلاق

خانم خانی و همسرش علاوه بر این اقدامات با تلاش و پیگیری‌های خود توانستند از دو مورد طلاق در روستا جلوگیری کنند که یک مورد آن به دلیل اعتیاد همسر و مورد دوم به دلیل اختلافات مالی تصمیم بر طلاق داشتند که این زوج با حل مشکلات این دو خانواده توانستند آن‌ها را از این تصمیم منصرف نمایند.
این بانوی تلاشگر علاوه بر اخذ مدرک لیسانس فقه و حقوق با دغدغه کمک به اطرافیان و انجام کار‌های فرهنگی، اقدام به گذراندن دوره‌های مطالعاتی شهید مطهری کرد و مدرک تربیت کودکان را نیز دریافت نموده است تا بدین وسیله خود را برای خدمت رسانی به کودکان مناطق محروم و انجام کار‌های فرهنگی در روستا‌های کم برخوردار آماده کند.

طرحی برای سالمندان

خانم خانی در طرحی ارزشمند که حائز رتبه  شده است؛ با هدف ایجاد انگیزه و امید در سالمندان، اقدام به برگزاری پیاده روی دسته جمعی به صورت هفتگی برای این بانوان کرد و در ضمن پیاده‌روی به قرائت زیارتنامه ائمه و بیان احکام و نکات اخلاقی برای بانوان می‌پرداخت.
تلاش‌های ارزشمند این زوج موجب شد که سه مورد از فعالیت‌های آنان در این روستا‌ها از جمله تلاش‌های ارزنده آنان جهت تربیت کودکان روستایی به عنوان فعالیت‌های نمونه از سوی سپاه تهران انتخاب شود.

تصوير آرشيوي است

ارسال نظر
پربازدیدترین مطالب
آخرین اخبار
پرطرفدار