خراسان جنوبی| با حضور مبلغات استان برگزار شد؛
کارگاه آموزشی شخصیتشناسی نوجوان با تأکید بر هویتسازی و ارتباط مؤثر به صورت حضوری و وبیناری برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، کارگاه آموزشی "شخصیتشناسی نوجوان" با حضور مبلغان خواهر این استان، روز ۳۰ فروردین در سالن جلسات اداره کل تبلیغات اسلامی و با تدریس درنا رحمانی، مدرس حوزه و دانشگاه، برگزار شد.
رحمانی در این کارگاه با اشاره به چالشهای دوره نوجوانی، به تشریح راهکارهای هویتسازی و ارتباط مؤثر با نوجوانان پرداخت و با بیان اینکه "نوجوانی فصل تغییر و تحول است"، گفت: تغییرات نوجوان را بپذیریم چرا که نوجوان در این سن دچار نوسانات هیجانی شدیدی میشود. به جای مقاومت در برابر این تغییرات، باید آنها را به عنوان بخشی طبیعی از فرآیند رشد بپذیریم. همانطور که به یک نهال اجازه میدهیم رشد کند، باید به نوجوان هم فضای تغییر بدهیم.
وی افزود: همراه با نوجوان تغییر کنیم چراکه روشهای تربیتی ثابت برای همه سنین جواب نمیدهد. اگر نوجوان ما در حال تغییر است، ما هم باید در روشهای ارتباطی و تربیتی خود انعطاف نشان دهیم. تربیت هوشمندانه یعنی تشخیص زمان تغییر روشها.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: آرامش والدین، داروی ناآرامی نوجوان است و در مواجهه با نوجوان پرتنش، هرچه شما آرامتر باشید، بهتر میتوانید او را مدیریت کنید. به تجربه ثابت شده که نوجوان ناآرام در مقابل والدین آرام، زودتر تسلیم میشود.
رحمانی با بیان اینکه هر نوجوان کلید مخصوص به خود را دارد، تصریح کرد: نباید توقع داشته باشیم همه نوجوانان به یک روش پاسخ دهند. گاهی باید منطقی صحبت کرد، گاهی باید سکوت کرد و گاهی فقط شنونده بود. شناخت این کلیدهای ارتباطی هنر ماست.
وی با تاکید بر اینکه سرزنش، سم ارتباط است، افزود: هر بار که نوجوان را سرزنش میکنید، یک قدم از شما دورتر میشود. به جای گفتن "چرا این کار را کردی؟" بگویید "دوست داری درباره این موضوع با هم صحبت کنیم؟
وی گفت: جنگ قدرت ممنوع است: اگر نوجوان شما را وارد جنگ قدرت کرد، بدانید که هرچه مقاومت کنید بازنده خواهید بود. در این مواقع بهتر است با حفظ آرامش، از موقعیت خارج شوید.
این مدرس حوزه و دانشگاه افزود: هشیار باشید؛ برخی نوجوانان تله میگذارند و بعضی نوجوانان عمداً بحث را به سمت درگیری میکشاند تا از شما امتیاز بگیرند. باید این تلهها را شناخت و هوشمندانه برخورد کرد.
لازم به ذکر است: در حاشیه این کارگاه، شرکتکنندگان با مدیریت حوزه علمیه خواهران حضرت نرجس(س) استان نیز دیدار و گفتوگو کردند. این برنامه با استقبال پرشور مبلغان همراه بود و به بسیاری از دغدغههای تربیتی آنان پاسخ داده شد و شرکتکنندگان در پایان با تقدیر از برگزاری این دوره، خواستار تداوم چنین برنامههای کاربردی در راستای توانمندسازی هرچه بیشتر مبلغان شدند.
1404/01/30