یزد | نویسنده و پژوهشگر حوزه علوم سیاسی و فلسفه اسلامی:

مردم ما عاشق اهل‌بیت هستند، این ما هستیم که از مردم جا مانده‌ایم

حجت‌الاسلام سید محمد حسین راجی در نشستی با حضور روحانیون، مبلغین و مبلغات به دعوت اداره تبلیغات اسلامی شهرستان یزد و راهیار شبکه تعالی امامت استان به بررسی وضعیت فرهنگی و دینی جامعه، خصوصاً در حوزه ارتباط مردم با نهادهای دینی، روحانیت و مفاهیم مذهبی پرداخت.

مردم ما عاشق اهل‌بیت هستند، این ما هستیم که از مردم جا مانده‌ایم

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام سید محمد حسین راجی در نشستی با حضور روحانیون، مبلغین و مبلغات شهرستان یزد به بررسی وضعیت فرهنگی و دینی جامعه، خصوصاً در حوزه ارتباط مردم با نهادهای دینی، روحانیت و مفاهیم مذهبی پرداخت.

وی با اشاره به مشاهدات خود از برنامه‌های دهه کرامت در قالب جشنواره زیر سایه خورشید، تصریح کرد: مردم ما عاشق اهل‌بیت هستند، اما ما نیستیم. این ما هستیم که از مردم جا مانده‌ایم، آن‌ها از ما جا نمانده‌اند.

این پژوهشگر برجسته حوزه دین با اشاره به یکی از صحنه‌های تأثربرانگیز در خصوص زنی با ظاهری بسیار متفاوت و بد حجاب‌ که به پرچم متبرک امام رضا (ع) ابراز ارادت کرده و حتی با اشک، آن را بوسیده است، این صحنه را نمادی از جذبه‌ بی‌نظیر اهل‌بیت دانست و گفت: جاذبه اهل‌بیت هنوز در دل مردم زنده است؛ حتی کسانی که ظاهر دینی ندارند، با دیدن پرچم امام رضا (ع) اشک می‌ریزند. نمی‌شود آنها را به صرف پوشش ظاهری، بی‌دین خواند.

وی با اشاره به نامه اخیر مقام معظم رهبری به حوزه‌های علمیه، اظهار داشت: رهبر انقلاب با صراحت فرمودند که فاصله‌ حوزه فعلی با حوزه پیشرو زیاد است. حوزه‌ پیشرو باید جوانان را با نگاه خوش‌بینانه ببیند. آقا می‌فرمایند بخش عمده‌ای از جوانان با وجود القائات مخرب، وفادار به دین‌اند.

راجی، با انتقاد از کم‌کاری در ارتباط با عموم مردم به ویژه ساکنان مناطق محروم و روستاها، گفت: ما نه برنامه داریم، نه در صحنه‌ایم. روستاها بدون روحانی‌اند، مساجد بی‌امام جماعت‌اند، مدارس را رها کرده‌ایم و بعد می‌گوییم چرا مردم بدحجاب شده‌اند.

وی با اشاره به جلسات متعدد خود با لیدرهای اغتشاشات ۱۴۰۱، و بررسی وضعیت ۷۰ مدرسه‌ای که دانش‌آموزان آن‌ها کشف حجاب کرده بودند، افزود: من با تک‌تک این افراد صحبت کردم. بسیاری از این دختران حتی نمی‌دانند که حجاب، واجب شرعی است. یکی‌شان با تعجب پرسید: جدی می‌گویید حجاب واجب شرعیه مثل نماز؟ این ناآگاهی فاجعه است.

وی ضمن اشاره به نمونه‌هایی از رفتارهای مذهبی مردم در مناطق محروم و حتی بین افراد به ظاهر بی‌قید در مقابل خدام امام رضا(ع)، گفت: در روستایی دیدم زنی که همسرش را از دست داده و سه فرزند معلول دارد، قالی بافی می‌کند و فرش‌ها را برای حرم امام حسین (ع) و حضرت رقیه (س) وقف می‌کند. همان روستاها نه روحانی دارند، نه مسجد فعالی؛ این زن بی‌ادعا، عمیق‌ترین معرفت را دارد. این‌ها دین‌دارند ولو ظواهرشان شبیه ما نباشد.

راجی ادامه داد: کاروان زیر سایه خورشید در مدرسه‌ای استثنایی حضور پیدا کرد که مادران حجاب آنچنانی نداشتند، با دیدن پرچم امام رضا(ع) چه می‌کردند، بچه‌ای عقب‌مانده‌ ذهنی که مادر خانواده از حجاب درستی برخوردار نبود، عکس شهید را بوسید و گفت: شهید! ممنونم که امام رضا را اینجا آوردی. آیا این عشق به دین نیست؟ پس چرا ما نیستیم؟ چرا این مردم را نمی‌بینیم؟

این استاد حوزه و دانشگاه با انتقاد از نگاه‌های سطحی و تند به مسئله حجاب، خاطرنشان کرد: بسیاری از ما امر به معروف و نهی از منکر را تنها در یک موضوع، آن هم به شیوه‌ای کلیشه‌ای خلاصه کرده‌ایم. طرف کشف حجاب کرده، درست، اما آمده سراغ پرچم امام رضا، با چشم گریان. اگر امروز با محبت جذبش نکنیم، دو سال دیگر شاید دیگر همان شوق را هم نداشته باشد. ما مقصر خواهیم بود.

وی با بیان اینکه انقلاب اسلامی باید در دل‌ها نفوذ کند نه فقط در قانون، گفت: در کار فرهنگی، هیچ چیزی جای محبت را نمی‌گیرد. ما باید با جوانان گفتگو کنیم، آن‌ها را بفهمیم، بدون این‌که برچسب بی‌دینی بهشان بزنیم، مردم دین‌دار هستند ما باید بتوانیم از شاخصه‌های دین‌داری آن‌ها استفاده بکنیم و آن‌ها را به بدنه انقلاب بیاوریم.

راجی در بخش پایانی سخنان خود، به انتقاد از روحانیونی پرداخت که از سخن گفتن درباره‌ انقلاب اسلامی ابا دارند و گمان می‌کنند طرح این مسائل، باعث ریزش مخاطب می‌شود. وی گفت: ده روز در سفر تبلیغی، از آقا (رهبر انقلاب) گفتم، از حاج قاسم گفتم، از شهدا گفتم، یک نفر اعتراض نکرد. چرا می‌ترسید از انقلاب بگویید؟ مگر می‌شود از دین گفت اما از انقلاب نگفت؟

وی گفت: مردم دین دارند، ولی ما مسئولان فرهنگی کوتاهی کرده‌ایم. ما نرفته‌ایم سراغشان. ما خوابیم. ما دنبال جلسات محفلی خودمان هستیم. ما باید در مدارس، دانشگاه‌ها و خیابان‌ها را حضور پیدا کنیم و مردم را آگاه کنیم تا مسئول این بی‌دینی مردم ما نباشیم.

راجی در پایان تأکید کرد: دهه کرامت نشان داد که اگر با محبت وارد شویم اگر مردم محبت ببینند و دغدغه داشته باشیم مردم پای دین می‌ایستند. اگر باورشان کنیم، با ما همراه می‌شوند اکنون زمان شعار نیست بلکه زمان عمل است.

وی با اشاره به سخنان رهبری در سال ۱۴۰۱ در جمع ائمه جمعه تأکید کرد: معظم‌له فرمودند کار احساسی نکنید، بلکه باید نقشه استعمار در حوزه زن را برای مردم تبیین کنید. یعنی به جای اشک گرفتن و کارهای شعاری، باید مردم را آگاه کنیم.

 

1404/02/20