در گفتگو با روابط عمومی تبلیغات اسلامی خراسان جنوبی مطرح شد؛
مکتب حضرت زینب (س) بیرجند از ۵۰ سال قبل تاکنون نقش مهمی در تربیت بانوان فرهنگی و مجاهد داشته و خاطرات شیرینی از کلاسهای قرآن تا پشیبانی جنگ در آن رقم خورده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، برخی از مکانها تنها یک ساختمان و بنا نیست بلکه بهنوعی برای آن شهر و منطقه هویتساز است. در آنجا انسانهایی تربیت میشوند که تاریخ سازند.
نمونه این مکانها مکتب حضرت زینب (س) بیرجند با ۵۰ سال قدمت است. بنایی که از حدود نیمقرن قبل در گوش بانوان شهر بیرجند قرآن، احکام و مجاهدت زمزمه کرده است و ثمرات آن را امروز نیز میتوان مشاهده کرد.
در یک عصر زمستانی به مکتب حضرت زینب (س) در خیابان شهدا رفته و وارد محفل گرم بانوان فرهنگی و قرآن دوست آنجا شدم که در حال گوش دادن به یک سخنرانی بصیرتی بودند.
زینب کربلایی، مدیر مکتب حضرت زینب (س) بیرجند با اشاره به اینکه این مکتب از سال ۵۴ افتتاحشده است، اظهار کرد: البته قبل از افتتاح مکتب در محافل و مجالس قرآنی دیگر شهر بیرجند نیز شرکت میکردم.
جوانیام در مکتب حضرت زینب (س) گذشت
این بانوی فعال فرهنگی ادامه داد: خاطرم هست موقع ساخت مکتب حضرت زینب (س) وقتی دیوارهای آن را بالا میبردند من مرتب سر میزدم تا ببینیم کار تا کجا پیش رفته است و از همان اول پای ثابت برنامههای آن بودم.
کربلایی گفت: در ابتدای فعالیت در مکتب کلاسهای قرآن و احکام و قرائت نماز و... برگزار میشد و مورد استقبال خانمها و دختران قرار گرفت و من آن موقع حدود ۱۷ سال داشتم.
وی بابیان اینکه مکتب حضرت زینب (س) و بانوان فعال در آنجا در ایام دفاع مقدس و انقلاب نیز فعال بودند، اظهار کرد: شرایط بهگونهای بود که ساواک حساس شده و پرسیده بود که اینجا چه چیزی یاد میدهند و خانمها جواب داده بودند ما فقط قرآن یاد میگیریم.
زمزمه انقلاب و جهاد در مکتب
مدیر مکتب حضرت زینب (س) گفت: این در حالی بود که معلمهای آنجا برای ما از امام (ره) نیز مطالبی میگفتند و در راهپیماییها نیز شرکت میکردیم.
کربلایی بابیان اینکه در ایام پیروزی انقلاب هرروز به مکتب میآمدم، اظهار کرد: آن زمان میگفتیم که میخواهیم حکومت اسلامی تشکیل دهیم و ازاینجهت باید قرآن و نماز را بهخوبی فرابگیریم.
وی افزود: خاطرم هست یک خانم سرهنگی برای جاسوسی به محفل ما آمده بود، ولی وقتی رفتارهای محبتآمیز و احترام بانوان مکتب حضرت زینب (س) را دیده بود جذب ما شده و حتی همراه ما در مواردی به راهپیمایی آمد، ولی میگفت کسی نباید مرا بشناسد.
بانوان فعال در پشتیبانی جنگ
مدیر مکتب حضرت زینب (س) بیرجند بابیان اینکه در دوران جنگ نیز به ستاد پشتیبانی جنگ میرفتم و ازآنجا نخ به مکتب زینب (س) میآوردم تا خانمها برای رزمندگان کلاه و شالگردن ببافند و حتی ازآنجا زرشک میآوردم تا خانمها زرشک را پاککرده، مربا درست کنند و مرباها به جبهه ارسال شود.
کربلایی با اشاره به اینکه ساختمان مکتب را یکبار بازسازی کردهایم، یادآور شد: در حال حاضر نیز کلاسهای مذهبی و قرآن و احکام و سخنرانیهای مختلف برپا است و خوشبختانه همچنان پابرجا است.
وی بابیان اینکه در مواردی با کمک خیرین کارت نان نیز بین نیازمندان نیز توزیع میکنیم، گفت: مکتب حضرت زینب (س) در طول سال مراسمهای مختلفی دارد و هیچ ماهی در آن بسته نیست و امیدواریم بتوانیم، چون همیشه در حوزه فرهنگ نقشآفرین باشیم.
مدیر مکتب حضرت زینب (س) بیرجند اظهار کرد: در این مکتب بانوان موی سپیدی وجود دارند که جوانی خود را در این مکتب و پای کلاسهای دینی و قرآنی آن گذاردهاند که این قدمت برنامههای فرهنگی نشان از تمدن مردم خراسان جنوبی دارد.
1402/11/30