پژوهشکده باقرالعلوم | به همت مرکز مطالعات فرهنگی «تیام» انجام شد
مرکز مطالعات فرهنگی «تیام» به عنوان عضوی از پژوهشکده باقرالعلوم در راستای رصد و پیمایش اتفاقات مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی فعالیت میکند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در این شماره از نشریه دیجیتال نتایج پیمایش نگرشها و کنشهای اجتماعی – سیاسی بانوان باحجاب شهر تهران که توسط مرکز مطالعات فرهنگی تیام وابسته به پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیهالسلام انجام شدهاست را باهم مرور میکنیم.
مرکز مطالعات فرهنگی تیام به عنوان عضوی از پژوهشکده باقرالعلوم در راستای رصد و پیمایش اتفاقات مختلف اجتماعی، فرهنگی و سیاسی فعالیت میکند.
دینداری در جامعه ایران چهرههای متعددی دارد که یکی از این چهرهها مسئله پوشش زنان است که در تاریخ معاصر فراز و فرودهایی را تجربه کرده است. بر همین اساس، مرکز مطالعات فرهنگی تیام وابسته به پژوهشکده کاربردی تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم (ع) در نیمهسال ۱۴۰۱ پیمایشی سهگانه را تعریف کرد که هریک به طور خاص بر سنجش وضعیت یک گروه از زنان یعنی زنان مکشفه، زنان کم حجاب و زنان باحجاب متمرکز بود. با پایان کار سومین مرحلهی این پیمایش، نتایج آن را باهم مرور میکنیم. این پیمایش در بهمنماه سال جاری با مشارکت ۱۲۰۰ نفر از بانوان باحجاب بالای ۱۸ سال مناطق ۲۲ گانه شهر تهران انجام شده است.
طبقهبندی مشارکتکنندگان این پیمایش از نظر وضعیت پوشش و رده سنی
طبقهبندی مشارکتکنندگان این پیمایش از نظر میزان تحصیلات، شغل
طبقهبندی مشارکتکنندگان این پیمایش از نظر عمل زیبایی و وضعیت تاهل
طبقهبندی مشارکتکنندگان این پیمایش از نظر شغل همسر و تحصیلات همسر
طبقهبندی مشارکتکنندگان این پیمایش از نظر وضعیت پوشش مادر، وضعیت پوشش خواهر، شغل پدر
میزان اهمیت دخالت دشمنان در ایجاد مشکلات کشور
دیدگاه بانوان باحجاب تهران درباره تاثیر «دخالت دشمنان» در ریشه مشکلات کشور: ۵۸.۳ درصد پاسخگویان دخالت دشمنان را ریشه مشکلات کشور، در حد زیاد و خیلی زیاد میدانند. ۲۱.۷ درصد نیز دخالت دشمنان را ریشه مشکلات کشور در حد کم و خیلی کم میدانند. همچنین به نظر ۱۹.۹ درصد، دخالت دشمنان هیچ اهمیتی در ریشه مشکلات کشور ندارند.
میزان اهمیت ضعف مدیریت در ایجاد مشکلات کشور
دیدگاه بانوان باحجاب تهران درباره تاثیر «ضعف مدیریت» در ریشه مشکلات کشور: ۸۹.۵ درصد پاسخگویان ضعف مدیریت را ریشه مشکلات کشور، در حد زیاد و خیلی زیاد میدانند. ۸.۱ درصد نیز ضعف مدیریت را ریشه مشکلات کشور، در حد کم و خیلی کم میدانند. همچنین به نظر ۲.۴ درصد، ضعف مدیریت هیچ اهمیتی در ریشه مشکلات کشور ندارد.
1402/12/19