مدیر کل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری؛

محله مسجدمحور به جامعه‌پردازی کمک می‌کند

مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری از اجرای طرح محله مقاوم خبر داد و گفت: مفاهیم طرح محله مقاوم متناسب با مفاهیمی است که بنیاد هدایت در خصوص جامعه پردازی پیگیری می‌کند.

 به گزارش روابط عمومی تبلیغات اسلامی چهارمحال و بختیاری، حجت الاسلام دکتر «مهدی طاهری» بیان کرد: لازم است به یک مفهوم مشترک ذهنی برسیم که رسالت امام یک رسالت اجتماعی است. طبیب متمرکز باید به طبیب دوار تبدیل شود و رسالت پیامبر (ص) نیز همین بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهار محال و بختیاری افزود: پیامبر (ص) چتر حمایتشان را برای همه باز می‌کردند نه برای مسجد؛ مسجد مبدأ حرکت بود و مقصد نبود. مسجد پایگاه بود و صحنه عملیات نبود.
وی تصریح کرد: پیامبر (ص) رسالتشان برای عموم بود و مخاطب خود را کل مردم می‌دانست نه فقط مؤمنین؛ و این در آیات اولیه نازل شده بر ایشان آمده است. اگر امام به این موضوع واقف شد گام اول را برداشته ایم.
حجت الاسلام طاهری با اشاره به موضوع ارتقاء امامان جماعت و تبدیل آن‌ها به امام محله و روستا تاکید کرد: اولین کار این است که به یک تفاهم مشترک ذهنی بین ائمه جماعات برسیم و رسالت امامان محله و روستا را برای آن‌ها تبیین کنیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال بختیاری گفت: به عنوان مثال گاهی یک ماهیگیر با قلاب ماهی می‌گیرد و گاهی با تور این کار را انجام می‌دهد. ماهیگیری با قلاب یک کار محدود در فضای محدود است. اما با تور محدوده وسیعی را در بر می‌گیرد.
وی اضافه کرد: کار امام هم اینگونه است، امام باید محدوده وسیعتری را تحت پوشش قرار دهد؛ بنابراین در اولین قدم باید ذهنیت مبلغ را نسبت به مقوله تبلیغ تغییر داد و دو اینکه باید محدوده تبلیغ را تغییر داد. کاری ما در این عرصه پیاده کردیم طرح محله مقاوم است.
حجت الاسلام طاهری تصریح کرد: مفاهیم طرح محله مقاوم متناسب با مفاهیمی است که بنیاد هدایت در خصوص جامعه پردازی پیگیری می‌کند و در حال اجرای آن هستیم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهار محال بختیاری به لزوم بستر سازی برای اجرای احکام دینی پرداخت و ابراز کرد: باید این بستر در محله فراهم شود تا مردم بتوانند در محله عمل خیر انجام دهند. یعنی به جای اینکه مردم منتظر دریافت خدمت باشند، کاری کنیم که افتخار ارائه خدمت داشته باشند.
وی اضافه کرد: امام محله باید این حس را ایجاد کند تا با ظرفیت‌های موجود بدون اینکه انتظاری ایجاد شود محله را اداره کند. محله را دلبسته دین کند نه اینکه طوری عمل کند که وابسته به نهاد‌های حاکمیتی باشد.
حجت الاسلام طاهری در پاسخ به این سؤال که امام چه کار می‌تواند بکند که محله به حرکت در آید و ظرفیت‌های آن فعال شود، ابراز کرد: برای این منظور سه مفهوم دینی حواریون، اسباط و عریف در طرح محله مقاوم لحاظ شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهارمحال بختیاری افزود: این‌ها حلقاتی است که مبنای قرآنی و روائی دارد و مدلی است که حضرت عیسی، حضرت موسی (ع) و پیامبر اعظم (ص) انجام می‌دادند. به این معنی که در هر محله شخصی را قرار می‌دادند که هریک کاری تخصصی را انجام می‌داد. این افراد را می‌توان بازو‌های توانمند امام در محله قرار داد. در چند مورد این روش پیاده شده است.
وی تأکید کرد: بنیاد هدایت بنیاد کار و رفاه اجتماعی نیست بلکه بنیاد تبلیغ دینی است. عملیات‌های اجتماعی و خدمات اجتماعی یکی از بستر‌های فعالیت‌های دینی است و مقصد فعالیت دینی نیست و مقصد تعالی و قرب است که باید اتفاق بیفتد. همانگون که حضرت عیسی (ع) مکلف به ساخت قبله شد، اما هدف آن «اقیموا الصلوه» است.
حجت الاسلام طاهری ادامه داد: حضور اجتماعی امام نباید او را از رسالت مسجدی اش غافل کند. مسئله گسترده می‌شود، اما هدف تعالی انسان است و این مسئله باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرد. در غیر این صورت کار امام به خدمات مادی صرف تقلیل پیدا می‌کند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی چهار محال بختیاری به برخی جریانات خودی که مبنای عمیقی در انجام عملیات ندارند هم اشاره و خاطرنشان کرد: این جریانات به تبلیغا اجتماعی آسیب می‌زنند. به صرف اینکه یک بنیاد یا سازمان با جیب پر وارد عملیات شود محله‌ها آباد نمی‌شود. وقتی پول تمام می‌شود عملیات هم به پایان می‌رسد و انتظار مردم را هم از خودشان پائین و از حاکمیت بالا می‌برند. این رویه اراده و اجتماع همت مؤمنانه را برای حرکت اجتماعی ایجاد نمی‌کند، بلکه اراده‌های مؤمنان را نیز تضعیف می‌کند؛ بنابراین لازم است بنیاد هدایت ورودی را به این موضوع داشته باشند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ما اگر بخواهیم نهاد‌ها و سازمان‌ها را پای کار بیاوریم این به خدمت گرفتن باید در حوزه خدمات عمومی باشد، اما در جریان تبلیغات دینی حضور این نهاد‌ها آسیب زا است

1400/12/08