چهارمحال و بختیاری| حجتالاسلام والمسلمین اهتمام تشریح کرد؛
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان گفت: به این منظور که حوزه کارکرد خود را از دست ندهد باید تشکیل کانونهای تبلیغی در اولویت قرار بگیرد اما متاسفانه ما در حوزه و نهادهای حوزوی شاهد اتفاق موثری در این زمینه نیستیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام حامد اهتمام، معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان در نشست هماهنگی آغاز به کار نمایندگی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم در چهارمحال و بختیاری که در ادارهکل تبلیغات اسلامی این استان برگزار شد با اشاره به پاسخ موشکی ایران به جنایات رژیم صهیونیستی، اظهار کرد: روایتی که ما در حوزههای نظامی بیان میکنیم بسیار غرورآفرین است اما در جنگ نرم که یکی از مصادیق آن تبلیغ و حوزوی محسوب میشود روایت ما مقهور است.
وی افزود: امروزه روایت موجود در جامعه حوزوی نسبت به کارکرد تبلیغ دچار اشکال شده است که این امر نیز دلایل مختلفی دارد که نظام آموزشی، پیوست شغلی طلبهها و معیشت آنها همچنین همت طلبهها بخشی از این موارد است.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: براساس توصیههای رهبر معظم انقلاب اسلامی به این منظور که حوزه کارکرد خود را از دست ندهد باید تشکیل کانونهای تبلیغی در اولویت قرار بگیرد اما متاسفانه ما در حوزه و نهادهای حوزوی شاهد اتفاق موثری در این زمینه نیستیم.
حجتالاسلام والمسلمین اهتمام عنوان کرد: در عرصه تبلیغ پنج گام بسیار مهم وجود دارد که برداشتن آنها میتواند اثرگذاری بالایی داشته باشد که این پنج مورد شامل رصد، اولویتبندی، تربیت منابع انسانی، شبکهسازی و پالایش است.
وی اضافه کرد: این موضوع که ما بدانیم در حوزه تبلیغ در چه جایگاهی قرار داریم از اهمیت بالایی برخودار است و به همین دلیل باید قرارگاه رصد تبلیغی راهاندازی شود، زمانی که مرحله رصد به درستی انجام شد اولویتها در حوزه تبلیغ مشخص خواهند شد و در مرحله بعد میتوان تربیت منابع انسانی را متناسب با رصدها و اولویتها انجام دهیم اما نکته مهم این است که اجرای تمامی این مراحل بدون شبکهسازی اثرگذار نخواهد بود.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به اهمیت گام پنجم در عرصه تبلیغ، تصریح کرد: متاسفانه در حوزه تبلیغ پس از اتمام کار جلساتی جهت ارزیابی فرآیند اجرا شده تشکیل نمیشود.
حجتالاسلام والمسلمین اهتمام یادآور شد: در پنج گام ذکر شده متولی گام سوم یعنی تربیت منابع انسانی به صورت خاص دفتر تبلیغات اسلامی است درواقع تفاوت این دفتر با سازمان تبلیغات اسلامی در این است که این سازمان متولی ارتقا فرهنگ دینی در بدنه جامعه است اما دفتر تبلیغات اسلامی واسطه بین حوزه و جامعه محسوب میشود یعنی طلبهها از حوزه علمیه وارد این دفتر شده و پس از آموزش به سازمان تبلیغات اسلامی وارد و مدیریت اعزام آنها توسط سازمان تبلیغات اسلامی انجام میشود.
وی بیان کرد: دفتر تبلیغات اسلامی در بحث تربیت منابع انسانی تشکیل پرونده تبلیغ و ایجاد هویت تبلیغی برای طلبهها فعالیت دارد، نکته مهم این است که طلبهها در پایههای دو و سه باید هویت تبلیغی پیدا کند چراکه با گذر زمان فشار اجتماعی و اقتصادی افزایش پیدا کردهو فکر تبلیغ را از طلبه دور میکند.
معاون فرهنگی تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان افزود: این آمادگی وجود دارد که تشکیل پرونده و انجام مصاحبه برای طلبهها در استان چهارمحال و بختیاری صورت بگیرد و افراد از حضور در دفتر اصفهان بی نیاز شوند چراکه بخش عمده آموزشها نیز درحال حاضر به صورت مجازی انجام میشود.
حجتالاسلام والمسلمین اهتمام ادامه داد: درخصوص برگزاری دورههای آموزشی نیز این آمادگی در دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان وجود دارد که از لحاظ مالی و یا تامین اساتید پشتیبانی لازم را داشته باشد همچنین ما آمادگی برگزاری تور فرهنگی برای طلبههای اعزامی از استان چهارمحال و بختیاری و اصفهان را داریم.
رویکرد دفتر تبلیغات اسلامی تبلیغ تخصصی است
در ادامه این نشست حجتالاسلام والمسلمین هادی مشکدار، مسئول اعزام مبلغ دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان با اشاره به اهمیت فعالیتهای تبلیغی طلاب، اظهار کرد: درواقع سبقه حوزه علمیه نیز از ابتدا بر همین اساس بوده و از زمانی که طلبهها به یک رشد و بالندگی حداقلی میرسیدند به فضای تبلیغ وارد میشدند اما درحال حاضر سن و پایه تحصیلی خاصی برای این امر درنظر گرفته شده است.
وی افزود: فرآیند تشکیل پرونده طلاب در دفتر تبلیغات اسلامی به این صورت است که ابتدا در سامانهای به نام سمتا ثبتنام انجام و مدارک مورد نیاز بارگذاری میشود و پس از تایید پیامی برای مبلغان ارسال میشود در مراحل بعدی مبلغان باید در دورههای آموزشی مجازی شرکت کنند و در انتها نیز برای طلاب آزمون مجازی برگزار و گواهی شرکت در دوره نیز به افراد اعطا میشود.
مسئول اعزام مبلغ دفتر تبلیغات اسلامی اصفهان ادامه داد: با توجه به نکات ذکر شده امکان رسیدگی به امور تشکیل پرونده مبلغان در دفتر تبلیغات اسلامی در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد و افراد نیاز به حضور در اصفهان ندارند.
حجتالاسلام والمسلمین مشکدار عنوان کرد: رویکرد دفتر تبلیغات اسلامی به عنوان یک نهاد ساماندهی تبلیغی در کشور تبلیغ تخصصی است به همین جهت مبلغان جهت حضور در دورههای آموزشی تشکیل پرونده به مدرک سطح دو نیاز دارند.
وی خاطرنشان کرد: مبلغان تخصصی به نهادها، مدارس، مراکز فرهنگی و... اعزام میشوند و فعالیت این گروه از مبلغان در تمام طول سال است اما مبلغان عمومی در مناسبتهای خاص مانند محرم، ماه مبارک رمضان، فاطمیه و... فعالیت خواهند داشت.
امروزه شاهد کمرنگ شدن حوزه تبلیغ هستیم
در پایان این نشست حجت الاسلام محمدحسین مردانی، معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اهمیت حوزه تبلیغ، اظهار کرد: بسیاری از شخصیتهای بزرگ دینی و عالمان برجسته به واسطه فعالیت در حوزه تبلیغ به چنین جایگاه والایی دست پیدا کردند.
وی افزود: امروز متاسفانه شاهد کمرنگ شدن حوزه تبلیغ هستیم و برخی موازی کاریها اثرگذاری بالایی در این موضوع داشته است که لازم است تمهیداتی برای رفع این مشکل اندیشیده شود.
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزههای علمیه چهارمحال و بختیاری با عدم حمایت از مبلغان و مبلغات اشاره کرد و گفت: در این زمینه باید ساماندهی مناسبی شکل بگیرد تا مشکلات معیشتی افراد نیز برطرف شود.
حجت الاسلام محمدحسین مردانی ادامه داد: یکی دیگر از موضوعات بسیار مهمی که باید پیگیری شود افزایش اعزامهای مناسبتی مبلغان است برای مثال در زمانهایی مانند شهادت سیدحسن نصرالله باید این اعزامها شود.
وی با اشاره به کمبود طلاب در چهارمحال و بختیاری، عنوان کرد: درحال حاضر جذب طلاب در حوزه علمیه استان کاهش پیدا کرده است و باید این مشکل برطرف شود.
1403/07/11