مهر | مدیر بنیاد مهدویت استان اصفهان در گفت‌وگو با مهر عنوان کرد

پویش «زندگی با آیه‌ها» طرح جدیدی برای فهم قرآن

حجت‌الاسلام مهدی نیلی‌پور گفت:قرآن یک کتاب نظم‌پذیر و نظم ده به انسان است. پویش زندگی با آیه‌ها نیز کار منظمی است که باعث مدیریت ذهن، زمان و فهم می‌شود.

پویش «زندگی با آیه‌ها» طرح جدیدی برای فهم قرآن

به گزارش مهر، حجت‌الاسلام مهدی نیلی‌پور، مدیر بنیاد مهدویت و آینده پژوهی استان اصفهان در گفت وگو با خبرنگار مهر در رابطه‌با اهمیت خواندن قرآن گفت: از نظر ساختار وجودی، انسان دارای دو ساحت و بُعد است. یکی بُعد جسمانی و مادی و یکی بُعد روحانی و غیبی. قرآن عمدتاً بر اساس ساختار وجودی انسان ملاحظه هر دو بُعد را کرده است؛ اما عمده‌ترین راه تغذیه بُعد روحانی و بُعد ملکوتی و غیبی انسان از طریق دستاوردهای آسمانی است.


او ادامه داد: انسان‌هایی که بخواهند سرمایه‌ای در بُعد ملکوتی و غیبی خود داشته باشند و آن بُعد خودشان را تقویت کنند، اینها ناگزیرند که با یک دستاوردهای غیبی و ملکوتی اصیل آشنا باشند و قرآن به‌عنوان یکی از مهم‌ترین دستاوردهای پیامبر اکرم (ص) که خود سرتاسر غیب و ملکوت بوده، برای انسان‌ها قرار داده شده است. اگر افراد بخواهند در جنبه‌های ملکوتی و غیبی خودشان را رشد دهند، اینها ناگزیر از تماس با قرآن به‌عنوان تجلی اسماً الهی در روی زمین هستند.


مدیر بنیاد مهدویت اصفهان با بیان اینکه امروزه از قرآن تحت عنوان هوش معنوی یاد می‌شود، گفت: افراد اگر بخواهند هوش معنوی خودشان را ارتقا دهند باید به قرآن مراجعه کنند؛ چون یکی از مؤلفه افراد دارای هوش معنوی، ارتباط با کتب قدیمی و عتیق است و یکی از کتاب‌های عتیق و مصون از هرگونه خطا و اشتباه قرآن کریم است؛ لذا از یک دیدگاه هر کسی اهل قرآن نباشد معلوم می‌شود که هوش معنوی خوبی ندارد.


او تأکید کرد: عرفا و بزرگان ما معمولاً حداقل روزی یک مراجعه قرانی داشتند و حضرت امام روزی سه جز قرآن تلاوت می‌کردند. علامه طباطبایی بالاترین هوش معنوی را داشته و بیست سال شبانه با قرآن مأنوس بوده تا تفسیر المیزان را تحویل ما داده است.


حجت‌الاسلام نیلی‌پور پویش «زندگی با آیه‌ها» را اقدامی مؤثر در انس بیشتر مردم با قرآن عنوان کرد و گفت: حقیقتاً پویش زندگی با آیه‌ها که توسط سازمان تبلیغات اسلامی در حال اجرا است، کار بسیار تحسین برانگیزی است؛ چراکه قرآن یک کتاب نظم‌پذیر و نظم ده به انسان است. پویش زندگی با آیه‌ها نیز کار منظمی است که باعث مدیریت ذهن، زمان و فهم می‌شود.


او افزود: سه سال قبل ما در بنیاد مهدویت اصفهان کاری مشابه پویش زندگی با آیه‌ها را اجرا کردیم و هر روز یک آیه از آیات المهدی در فضای مجازی به مسابقه گذاشته می‌شد.


مدیر بنیاد مهدویت اصفهان تصریح کرد: این‌گونه کارهای منظم با موضوعات مختلف مثل مهدویت ظرفیت بالایی است که شما در هر جز چند آیه مرتبط با آیات المهدی می‌توانید پیدا کنید و آنها را ارائه دهید. آیات قرآن معجونی است که شما در آن توحید، اخلاق و عقاید می‌بینید؛ لذا این پویش‌های منظم باید در تمام طول سال با عنوان‌های متفاوتی اجرا شود؛ مثل پویش سبک زندگی از نگاه قرآن.


او در پایان تأکید کرد: پویش زندگی با آیه‌ها کار موفق و خوبی بوده و ان شالله خداوند به متولیان این امر قوت و همت عالی دهد تا بتوانند این اتفاق را با موضوعات متنوع و فراگیر و جذاب بیشتری در سطح کلان حتی در سطح جهانی ایجاد کنند. چون قرآن مخصوص ما نیست و خطاب قران به کل مردم است؛ بنابراین این‌گونه پویش‌ها نباید محدود به ایران باشد و باید در جهان اسلام و حتی با نگاه بین‌المللی رقم بخورد تا همه مردم به شکلی از این مائده الهی و آسمانی بهره‌مند شوند.

1403/01/29