خوزستان | مدیرکل بنیاد شهید استان:
رویداد عظیم اربعین حسینی یکی از اتفاقاتی است که در تسریع تحقق رسیدن به تمدن نوین اسلامی ما را یاری خواهد کرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلام، حسن نورانی، مدیرکل بنیاد شهید خوزستان در حاشیه اختتامیه سومین سوگواره پایتخت موکبها در گفتوگو با خبرنگار نهضت اربعین را یکی از رویدادها و اتفاقات مهم تمدنی شیعه دانست و اظهار کرد: رویداد عظیم اربعین یکی از اتفاقاتی است که در تسریع تحقق رسیدن به تمدن نوین اسلامی ما را یاری خواهد کرد.
وی با تاکید بر نقش اساسی هنر برای نمایش زوایای مختلف و پنهان رویداد عظیم اربعین حسینی، عنوان کرد: مسئله اربعین تنها یک پیاده روی و حرکت ظاهری نیست، معارف و موضوعات مختلفی در حوزه معرفتی و بصیرتی در این مسیر رخ میدهد که نمیتوان به راحتی از کنار آن گذشت.
نورانی«هنر» را بالاترین و بهترین ابراز برای انتقال مفاهیم مختلف دانست و افزود: این اتفاق بینظیر باید با بهرهگیری از هنر به مخاطبان عرضه شود تا اثرگذاری بیشتری بر مخاطبان داشته باشد.
وی تصریح کرد: پرداختن به رویداد عظیم اربعین حسینی به عنوان مهمترین اتفاق در مسیر تمدنسازی حائز اهمیت است و به همین دلیل نیازمند تولید آثار فاخر در این زمینه هستیم.
نورانی افزود: همه افراد، شهرها و کشورها باید نسبت خود را با این رویداد عظیم تعریف کنند، نزدیکی مرزی و تبادلات فرهنگی میان مردم عراق و خوزستان سبب ایجاد ویژگیهای مشترک بسیاری شده که میتوان از میان آنها به برپایی مواکب در مسیر پیادهروی زائران اباعبدالله الحسین (ع) اشاره کرد.
مدیرکل بنیاد شهید خوزستان تصریح کرد: خوزستانیها با تأسی از مردم عراق سالهاست که در کمیت و کیفیت بالایی به برپایی مواکب در مسیر اربعین اقدام میکنند.
نورانی با اشاره به اهداف ایجاد سوگواره ملی پایتخت موکبها، گفت: این سوگواره خوزستان را به عنوان پایتخت موکبها در نظر گرفت و اصطلاحأ نشانه گذاری بر مسئله مواکب برای خوزستان ایجاد کرد.
وی گفت: به دلیل پایبندی خوزستانیها به برپایی مواکب میطلبید که چنین رویدادی برای آن ایجاد شود تا با استفاده از آن مواکب را که نماد هویتی اربعین هستند به نماد هویتی خوزستان تبدیل کنیم.
نورانی اظهار کرد: یکی از دغدغههایی که همیشه گریبانگیر سوگوارهها، جشنوارهها و رویدادهاست، بحث کیفیت آثار ارسالی است، به طور معمول مشارکت هنرمندان در ارسال آثار سطح خوبی دارد اما یا آثار رسیده کیفیت مناسبی ندارد و مضمون و هدف تعیین شده در تعداد کمی از آثار دیده میشود در اینجا نقش کارگاههای آموزشی در بهبود کیفیت آثار عیان خواهد شد.
وی بیان کرد: برگزاری کارگاههای آموزشی به هنرمندان برای انتخاب دقیق موضوعات کمک میکند تا مضامینی را که میخواهند به آن بپردازند مشخص کنند.
1403/09/19