همدان| مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر عنوان کرد:

وحدت حوزه و دانشگاه؛ محصول ناب انقلاب اسلامی است

حجت الاسلام فارسی گفت: بدون تردید از خجسته‌ترین پیامدهای انقلاب اسلامی، وحدت حوزه و دانشگاه است؛ طرح مسئله وحدت حوزه و دانشگاه را می‌توان از آثار انقلاب فرهنگی دانست که با بهره‌گیری از رهنمودهای امام خمینی رحمه الله در سال ۵۹ آغاز شد.

وحدت حوزه و دانشگاه؛ محصول ناب انقلاب اسلامی است

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی؛ حجت الاسلام احمد فارسی، مدیر اداره تبلیغات اسلامی ملایر بیان کرد:  ۲۷ آذر سالروز شهادت آیت الله دکتر مفتح و روز حوزه و دانشگاه است و برای وحدت بین حوزه و دانشگاه امام خمینی(ره) و یاران ایشان تلاش‌های فراوانی را این دو قشر بزرگ در سطح کشور انجام دادند.

حجت‌الاسلام احمد فارسی افزود: بدون شک و ثمرات تحقیق و پژوهش اندیشمندان در رشته‌های مختلف علمی متعلق به همۀ بشریت است و به سرزمین، قوم و قبیله خاصی متعلق نیست به همین علت پیامبر عظیم الشأن(ص) پیروان خویش را بدون محدودیت شرایط سنی تشویق به کسب علم و دانش می‌کردند و حتی اگر زحمت رفتن تا چین را در بر داشته باشد.

وی ادامه داد: با رشد و توسعۀ دانشگاه‌ها و تأسیس دیگر مراکز عملی سعی و تلاش وافری به منظور ایجاد افتراق و جدایی بین حوزه و دانشگاه شد و با شروع نهضت‌های ضد سرمایه‌داری و مارکیستی این جدایی ریشه عمیق‌تری بخود گرفت.

حجت الاسلام فارسی اظهارکرد: نهضت و قیام حضرت امام خمینی در سال ۱۳۴۲ و مبارزه آن حضرت با حکومت استبداد، نور امیدی بود بر دل و جان دانشگاهیانی که به دین و اعتقادات مذهبی پایبند بودند و شاهد تهمت و افترا از طرف گروه‌های غیر مذهبی بر سازشکاری علماء و حوزه با رژیم استبداد  بودند.

رئیس تبلیغات اسلامی ملایر افزود: پس از پیروزی انقلاب مقدس اسلامی و با توجه به عنایت خاص حضرت امام خمینی (ره) به همۀ اقشار بخصوص دانشجویان و دانشگاهیان، امام که با آن دید الهی و دور اندیشانه بخوبی تلاش استعمار برای مبارزه و مخالفت دانشگاهیان با تفکرات دینی وعلمای دینی در گذشته و نیز ایجاد تفرقه و اختلاف بین این دو قشر مؤثر پس از پیروزی انقلاب را می دانستند، بنابراین از هر فرصتی برای ایجاد وحدت و هماهنگی دانشگاه و حوزه استفاده می کردند.

وی خاطرنشان کرد: محمد مفتح در شمار نخستین روحانیانی بود که با درک درست از شرایط، تلاش کرد با مشارکت در ایجاد کانون اسلامی در سال ۱۳۴۰ و تدریس در دبیرستان و دانشگاه، به نزدیکی و الفت جوانان با روحانیان همت گمارد.

حجت الاسلام فارسی بیان کرد: در آن زمان تشکیل انجمن‌های اسلامی دانشگاهی در داخل و خارج کشور، فعالیت مرکز بزرگ دینی ـ تبلیغی حسینیه ارشاد که یکی از پایه‌های نهضت فرهنگی بود، با فعالیت بزرگان روحانی و دانشگاهی، گام دیگری در ایجاد این وحدت پیش از پیروزی انقلاب اسلامی بود.

وی تصریح کرد: توجه به وحدت حوزه و دانشگاه در انقلاب اسلامی باعث شد که شهید مفتح نخستین همایش را با عنوان «وحدت حوزه و دانشگاه» در نخستین سالگرد درگذشت سیدمصطفی خمینی در سال ۱۳۵۷، در دانشکده الهیات دانشگاه تهران برگزار کند، تلاش بی‌وقفه شهید مفتح برای رسیدن به این وحدت و شهادت وی در ۲۷ آذر ۱۳۵۸ موجب شد این روز، روز وحدت حوزه و دانشگاه نام بگیرد.

1403/09/28