انتشارات صاد | این داستانها پست مدرن هستند؛
داستانهای کوتاه محمدقائم خانی یادگرفتهاند عمیق باشند. چندان که انگار از الزامات این گونهی ادبی به نظر میرسد. هشت داستان تازهی خانی در مجموعهی «عاصف و اِلدار» با محوریت داستان موسوم به پست مدرن، شاهد ادعا است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، کتاب «عاصف و الدار» مجموعهٔ چند داستان کوتاه از محمدقائم خانی است. خانی در این داستانها سعی کرده فضای آشفته و مبهم این روزهای ایران را به تصویر بکشد. شخصیتهای داستانهای او کسانی هستند که آیندهٔ مبهمی دارند، میان سنت و مدرنیته در نوساناند و گاهی به سمت سنت و گاهی به سمت مدرنیته گرایش پیدا میکنند. نمیدانند واقعا از زندگی چه میخواهند. تنها نقطهٔ اتصالشان به ذات زندگی در دین جمع میشود. فقط دین است که میتواند به یاریشان بشتابد و التیامشان بدهد. اگر میخواهید آدمهایی را که اطراف خود این روزها میبینید بهتر بشناسید این مجموعه داستان را بخوانید؛ چون احساس میکنید شخصیتهای این داستانها را هرروز اطراف خود میبینید.
یکی از مهمترین ارثیههای شهرزاد قصهگو برای ما ایرانیها، این است که بدانیم تعریف یک داستان خوب و به جا، میتواند گرههای بزرگی را باز کند که گاهی با هیچ چیز دیگری گشودنی نیستند. در زندگی امروز هم مانند دوران کهن، ما با بحرانهای زیادی مواجه م یشویم که نسخۀ شفابخش شهرزاد قصهگو، قدرت رفع آنها را دارد.
منتها سؤال این است که چه کسی، چه چیزی را چگونه تعریف بکند؟
«عاصف و الدار» هشت موقعیت بحرانی را پیش چشم قرار داده است و داستان مناسب هر موقعیت را به ما پیشنهاد کرده است. مهم نیست که مسئلهها و مشکلاتمان کاملاً شخصی هستند یا ابعاد ملی پیدا کردهاند، مهم این است که بتوانیم در هر موقعیت داستان جذاب و به جایی را که متناسب با همان بحران باشد روایت کنیم؛ چهبسا راهی پیش روی ما گشوده شود.
«عاصف و الدار» داستانی است برای تأثیرگذاری بر زندگی شما، که این موضوع برای نامزد شدن این کتاب در جایزه ادبی جلال کارا بوده است.
این کتاب در ۱۶۲ صفحه به چاپ رسیده که شما میتوانید آن را در سایت نشر صاد یا کتابفروشیهای انتشارات امیرکبیر تهیه کنید.
1403/10/05