بوشهر | با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی؛
همزمان با سالروز وفات عباس دریانورد، مداح و نوحهخوان برجسته استان بوشهر رویداد ملی «بـوشهر، حسینیه مقاومت» در مسجد شیخ سعدون برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، رویداد ملی «بوشهر، حسینیه مقاومت» 28 دی 1403 با حضور آیتالله غلامعلی صفایی بوشهری، نماینده مقام معظم رهبری در استان و امام جمعه بوشهر، حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در برحه مسجد شیخ سعدون بوشهر برگزار شد.
آیتالله صفایی بوشهری گفت: وفات ناخدا عباس دریانورد مداح و نوحهخوان برجسته استان بوشهر به عنوان روز ستایشگری استان نامگذاری شده و شاهد برگزاری برنامههای متعددی در این زمینه هستیم.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر با تقدیر از مداحان، نوحه خوانان و مرثیهگرایان گفت: رفع مسائل و مشکلات فعالان مداحی، مرثیه و سوگواری به مکتب اهل بیت علیهالسلام باید با استفاده از همه ظرفیتها دنبال شود.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در بخش دیگری از این مراسم با بیان اینکه ناخدا عباس دریانورد تبدیل به نماد و اسطوره مردم شجاع جنوب شده، گفت: آثار وی تا هندوستان و زنگبار رفته است و باید پژوهشگران در مورد تاریخ باشکوه آن بنویسند.
حجتالاسلام قمی با اشاره به برخی از چهرههای استان بوشهر که در عرصه خدمات دینی و تبلیغی فعالیت دارند، بیان کرد: فرهنگ مردم این استان با فرهنگ دینی و عاشورایی عجین شده است.
وی مقاومت را عنصر برجسته فرهنگ مردم استان بوشهر دانست و خاطرنشان کرد: مکتب عاشور ما را با مقاومت بار آورده است و انسانها را مقاوم پرورش میدهد. برای این مقاومت، تعبیر ایستادگی کافی نیست و ثبات قدم و پیش رفتن در روند حرکت دیده میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی بوشهر در بخش دیگری از این مراسم استان بوشهر را اولین استانی دانست که برای تجلیل از خادمان اهل بیت یک روز را اختصاص داده و این روز در شورای فرهنگ عمومی تصویب شده است.
حجتالاسلام محمد قادری با تقدیر از شورای هیئتهای مذهبی و مداحان و ذاکران در استانهای جنوبی خاطرنشان کرد: نشستهای تخصصی شامل هنر، رسانه و هیئت برای اولین بار در کشور شکل گرفت.
در بخش دیگری از این مراسم سرپرست معاونت فرهنگی، پژوهشی و آموزشی تبلیغات اسلامی بوشهر با ارائه گزارشی از نحوهی انتخاب برگزیدگان گفت: اولین فراخوان ملی بوشهر حسینیه مقاومت آبان امسال در ۴ محور ادبیات، پژوهش، هیئت، هنر و رسانه و بخش ویژه شامل آئین و سنتهای عزاداری پهنه جنوب اعلام شد و پس از پایان مهلت ثبت نام ۱۳۹ اثر با حضور ۱۰۵ شرکت کننده از ۱۰ استان کشور به دبیرخانه ارسال شد که بعد از داوری توسط هیئت داوران ۱۵ اثر حائز تقدیر شناخته شدند.
رونمایی از سردیس ناخدا عباس دریانورد و جهانبخش کردیزاده ملقب به «بخشو»، رونمایی از کتاب «زندگی نامه کاپیتان عباس دریانورد» نوشته گلناز سعیدی، عضو هیئت علمی دانشگاه و نوه دختری ناخدا عباس دریانورد، رونمایی از ۲ کتاب مرثیه آئینی دشتی و کارگاه آموزشی مرثیه آئینی دشتی نوشته حجتالاسلام حاجی زاده، تجلیل از برگزیدگان این رویداد و اجرای پامنبری توسط گروه حسینیه سیدالشهدای روستای چارک از دیگر بخشهای رویداد ملی بوشهر حسینیه مقاومت بود.
گفتنی است، این مراسم به مناسبت گرامیداشت سالروز وفات ناخدا عباس دریانورد و همزمان با روز ستایشگری و نوای آئینی استان بوشهر و با حضور ارکان هیئت پهنه جنوب و خادمان هیئات کشور برگزار شد.
1403/10/29