حوزه هنری | به صورت مجازی؛
نمایشگاه «کمالالفن» که به نمایش آثار کارتون و کاریکاتور کمال شرف، هنرمند اهل یمن اختصاص دارد، به صورت مجازی به نمایش درآمد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، نمایشگاه «کمالالفن» که در تاریخ ۱۸ دی ۱۴۰۳ در نگارخانه عالی حوزه هنری به نمایش گذاشته شده بود، امروز به صورت مجازی در مجموعه نگارستان (پلتفرم گالریهای مجازی حوزه هنری) در معرض دید عموم علاقهمندان قرار گرفت.
نگارستان حوزه هنری، پلتفرم آنلاین سرویس تور گالری مجازی است که سعی بر افزایش ضریب نمایش آثار با استفاده از امکانات جذاب این نوع گالری و حذف محدودیتهای نمایشگاه فیزیکی را دارد.
گالریهای مجازی در دو بخش شبیهسازی واقعی (بر اساس نمایشگاه فیزیکی موجود) و شبیهسازی مفهومی (بر اساس خلاقیت و ایدهپردازی گروه طراحان نگارستان) طراحی و مدلسازی میشود.
کمال شرف در مراسم افتتاحیه نمایشگاه خود گفت: قبل از اینکه به موضوع نمایشگاه و آثارم ورود کنم، مایلم از مادر شهید میرزایی تکریم کنم و وعده میدهم، بعد از بازگشت به یمن، به صورت رسمی و غیر رسمی مداوم مزار پسر شما را زیارت کرده و برای شما و همه مادران شهدا دعا خواهم کرد.
وی در ادامه درباره شیوه کارش در کاریکاتور و تجلی معنای مقاومت در آن عنوان داشت: بیش از بیست سال است که هنر کاریکاتور را آغاز کردهام و همواره کاریکاتور برایم هنری بوده است که با آن از آنچه در درونم میگذرد سخن بگویم، نه کاری صرفا برای پول درآوردن یا کاری در عرصه روزنامهنگاری. من کاریکاتور را هنری میدانم که با آن، آنچه که به آن اعتقاد دارم و در مورد محور مقاومت است را انتقال دهم و همواره خود را در جنگی دیدم که در آن به عنوان سرباز حضور دارم.
آثار «کمال شرف» کاریکاتوریست یمنی رنگوبوی سیاسی دارد و رسواگر و عیانکنندهٔ سیاستهای اسرائیل، آمریکا و حتی اسلام آمریکاییِ برخی از کشورهای منطقه است. به گزارش پارستودی، البته بخش اصلی طنزِ مضمونیِ آثارش برعهده کشف تناقضات سیاستهای غربی و اسلام آمریکایی غربزده است.
اکثر کارتونهای کمال شرف، کاراکترمحور است و داستان دارد؛ داستانی با زبان ساده و نمادین که هر مخاطبی میتواند با آن ارتباط برقرار کند. مثلا سربازهای اسرائیلی و آمریکایی در کارتونهای او رنگ سرد و حالت سنگی دارند با کلاه جنگی که جلوی چشمانشان را گرفته و انگار که رباتهایی بیش نیستند.
یا برخی از حکام و شیوخ عرب را به شکل کاراکتر شکمگندهای با لباس عربی میبینیم که همراه بشکهٔ نفت و پول، کشیده میشود.
یکی از نمادهای پرتکرار در آثار او، شخصیت «آبراهام لینکلن» اولین رئیس جمهوری آمریکا و حروفU.S.Aاست که بر روی تانکها و لباسهای سربازان اسرائیلی مشاهده می شود.
در آثار او معمولاً هرکجا اثری از آمریکاست، نمادی هم از اسرائیل وجود دارد و او این دو را جدا از هم نمیبیند.
یکی از کارهایی که کارتونهای سیاسی انجام میدهند نشان دادن بخشی از واقعیت است که با فریب رسانهها و دوری مردم از واقعیت، از چشم مردم جهان دور مانده یا مورد غفلت واقع شده است.
1403/11/01