چهارمحال و بختیاری| با دبیری ادارهکل تبلیغات اسلامی استان
نخستین نشست شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان چهارمحال و بختیاری با حضور نماینده ولی فقیه، استاندار چهارمحال و بختیاری و مدیران دستگاههای عضو این شورا برگزار و احکام هر یک از اعضای حقیقی و حقوقی شورا به آنان اعطا شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، نخستین نشست شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان چهارمحال و بختیاری عصر روز گذشته سوم بهمنماه با حضور نماینده ولی فقیه، استاندار چهارمحال و بختیاری و مدیران دستگاههای عضو این شورا در دفتر امام جمعه شهرکرد برگزار و احکام هر یک از اعضای حقیقی و حقوقی شورا به آنان اعطا شد.
حجتالاسلام والمسلمین اسحاق سعیدی، مدیر حوزه علمیه استان با اشاره به اینکه تشکیل شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان مسئله مهمی است که باید بتوانیم به سامان برسانیم، اظهار کرد: این کار قرآنی از اهم وظایف امروز ماست.
وی ادامه داد: آنچه که قرآن از ما انتظار دارد نسبت به این کتاب آسمانی محقق نشده است اگرچه کارهای ارزشمندی هم صورت گرفته که میتوانم به راهاندازی رشته تفسیر در حوزه علمیه استان اشاره کنم. حوزه علمیه ظرفیت زیادی را برای کمک به این شورا دارد اما پرسش اینجاست که در حال حاضر چگونه بتوانیم این کار مهم را با همکاری و هم افزایی پیش ببریم.
سعیدی اظهار کرد: این شورا به دنبال آن است که همه ظرفیتهای موجود را هم افزا کرده و بتواند یک کار شکیل و مؤثر، قویم و گسترده قرآنی را شکل بدهد اما پرسش اینجاست که آیا برای این مهم تأمین اعتبار شده یا خود دستگاهها موظف به این مهم هستند.
مدیر حوزه علمیه چهارمحال و بختیاری با تأکید بر اینکه هماهنگی و هم افزایی گروههای قرآنی دولتی و غیردولتی از جمله اهداف شوراست، ادامه داد: در حال حاضر فعالیتهایی در سطح استان وجود دارد که اطلاعات آن باید احصا و جمعآوری شود اما آنچه که باید، محقق نشده است.
افشین امیریان، مدیرکل آموزش و پرورش استان در این نشست کار تشکیلاتی را یک حلقه مفقوده در کلان فعالیتها از جمله فعالیتهای قرآنی دانست و اظهار کرد: اصل موضوع این است که بتوانیم در این حوزه یک کار تشکیلاتی منسجم و قوی شکل بدهیم و کسانی باید در رأس شورا باشند که کار تشکیلاتی را باور داشته و ابعاد آن را بشناسد.
وی با ذکر اینکه فعالیتهای قرآنی خوبی در حال انجام است، ادامه داد: از فعالیت جلسات خانگی قرآن گرفته تا مؤسسات و دارالقرآنها و ... همه برای خدمت به قرآن کار میکنند اما گستردگی آن اندک است.
امیریان بیان کرد: خروجی شورا باید منجر به این مهم شود که چراغ کار تشکیلاتی در این حوزه روشن شود که برکات فراوانی به دنبال خواهد داشت.
مدیرکل آموزش و پرورش استان تأکید کرد: حلقههای میانی که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری بوده از ظرفیتهای دیگری است که باید در این راستا به کارگیری شود.
سیدمحسن حسینی، مدیرکل صدا و سیمای استان چهارمحال و بختیاری در این نشست با اشاره به اینکه مبنای شورا باید ناظر بر هم افزایی و نه ایجاد تکلیف باشد، اظهار کرد: اگر مبنا را بر هم افزایی بگذاریم به راحتی میتوانیم در کنار هم اهداف را محقق کنیم.
وی ادامه داد: تجربه میگوید که هر جا مجموعه دولتی تشکیل شد از زیسته مردمی کم شد که در حوزه قرآنی نباید این اتفاق بیفتد چرا که مردم در این حوزه نقش بزرگی ایفا میکنند.
در ادامه، حیدرقلی صدقی، خیر و فعال باسابقه قرآنی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه پیگیری اعتبارات قرآنی از جمله مطالبات از این شورا است، اظهار کرد: اعتبارات کلان قرآنی بین سه وزارتخانه آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد و وزارت علوم توزیع میشود که جا دارد سهم استان از این اعتبارات و هزینهکرد آن شفاف سازی شود.
مسئول اجرایی مؤسسات قرآنی نور و الرحمن شهرکرد با اشاره به فعالیت پررنگ برخی مؤسسات در سطح استان در حوزه آموزش تخصصی، افزود: بالغ بر ۷۰ مؤسسه قرآنی و ۲۰۰ خانه قرآن شهری و روستایی در استان فعالیت میکنند.
صدقی تصریح کرد: این در حالیست که نهادهای دولتی متناظر هیچگونه حمایتی از مؤسسات قرآنی و خانههای قرآن ندارند و در سالهای اخیر هیچ حمایتی از وزارت فرهنگ به این مجموعههای مردمی اختصاص نیافته است.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین حسین داوری، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شهرکرد با اشاره به حمایتها از مؤسسات قرآنی شهرستان، اظهار کرد: بهترین مؤسسات فعال و پرکار مرکز استان در طی یک سال، مبلغی در حد یک و نیم تا ۲ میلیون تومان حمایت شدند و این وضعیت حمایت از فعالان قرآنی است که امیدوارم تدبیری اندیشیده شود.
وی ادامه داد: باید مناسبت این شورا با فعالیتهای قرآنی زیادی که در حال انجام است تعیین شود و اگر قرار است یک همافزایی را شاهد باشیم باید چارچوبها مشخص شوند.
در ادامه، حجتالاسلام والمسلمین حسن امیری، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به اینکه دستورالعمل شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان تفاوت چندانی با شورای قبلی که سالها پیش فعال بود ندارد، اظهار کرد: نگاه کلی به بندها و جزییات دستورالعمل، حاکی از کلیگویی آن است و با این منوال معتقدم نباید منتظر تحول آنچنانی در حوزه فعالیتهای قرآنی استان باشیم.
وی ادامه داد: در حوزه مساجد خوشبختانه دستورالعمل جامعی ابلاغ شد که با مطالعات فراوان تدوین و تصویب شده و شرح وظایف کاملاً مشخص است اما دستورالعمل شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی چندان واضح نیست و کلی گویی شده است که ما را به سرانجام مطلوب نخواهد رساند.
یحیی رمضانی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه در سال جاری خوشبختانه نهادهایی همچون تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد، حوزه هنری، ورزش و جوانان و بهزیستی اعتباراتی را در قالب فصل پنجم دریافت میکنند، اظهار کرد: فصل پنجم برای فعالیتهای قرآنی اعتبار تخصیص میدهد.
وی ادامه داد: در بند ب قانون بودجه برای ارتقای فرهنگ و اخلاق، اعتباراتی تخصیص مییابد و بر طبق بند الف تبصره ۱۳ نیز تصریح شده که فرهنگ و ارشاد میتواند یک ماه ظرفیتهای فرهنگی هنری خود را در اختیار فعالیتهای قرآنی قرار دهد.
رمضانی با تأکید بر اینکه ما برای فعالیتهای قرآنی در بودجه اعتبار داریم، بیان کرد: ما ۴۳ شهرداری داریم که هر یک میتوانند باتوجه به اندوخته خود به حمایت از مجموعههای قرآنی مردمی بپردازند. با وجود همه این ظرفیتها ایراد کار اینجاست که متمرکز عمل نمیکنیم بلکه پراکنده کاری وجود دارد. اگر بتوانیم متمرکز عمل کنیم، کارهای بزرگی اتفاق خواهد افتاد.
یاسر پیرعلی، رئیس دانشگاه شهرکرد در این نشست بیان کرد: باید مشخص کنیم که جامعه آماری ما چقدر است یعنی تعداد قاریان و حافظان و در یک کلام، اهالی جامعه قرآنی مشخص شود. اگر آمار ما دقیق باشد در حیطه برنامهریزی نیز بهتر عمل خواهیم کرد و از ظرفیتها بهتر میتوان بهره گرفت.
وی ادامه داد: پیشنهاد میشود هر مسجد با راهبری یک قاری یا چهره قرآنی توانمند که به عضویت هیئت امنای مسجد در میآید به فعالیتهای قرآنی بپردازد تا بخش قرآنی مساجد بیش از پیش فعال گردد.
پیرعلی با اشاره به فعالیت گروه علوم قرآن و حدیث دانشگاه شهرکرد، تصریح کرد: کارشناسی ارشد این رشته در کنار دانشجویان خودمان، جذب ۲۰ دانشجو از کشور عراق داشته است و این ظرفیتی است که ضمن هم افزایی با حوزه علمیه میتوان در جهت برگزاری کلاسهای زبان عربی استفاده کرد.
یادآور میشود، سخنرانی نماینده ولی فقیه و استاندار، تشریح اهداف و جزییات شورا توسط مدیرکل تبلیغات اسلامی استان، رونمایی از دستورالعمل شورای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی استان و تشریح جزئیات طرح «زندگی با آیهها» ویژه ماه مبارک رمضان از دیگر بخشهای این برنامه بود.
1403/11/04