چاپ و نشر بینالملل | به قلم محمد کفاش بخوانید؛
شرکت چاپ و نشر بینالملل، کتاب «طعمه هتل هیلتون» نوشتۀ محمد کفاش را منتشر کرد. این کتاب به واکاوی ماجرای تاریخی ایران کنترا، مک فارلین یا ایران گیت میپردازد و با تکیه بر اسناد، مذاکرات پنهان ایران و آمریکا در سالهای ۱۳۶۴ و ۱۳۶۵ را بررسی میکند. این اثر، مواضع امام خمینی (ره) در قبال آمریکا و اسرائیل را نیز مورد توجه قرار داده و با ارائه یک گاهشماری تحلیلی، زوایای پنهان این رویداد مهم تاریخی را آشکار میسازد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، کتاب «طعمه هتل هیلتون» با نگاهی دقیق به رخدادهای سالهای ۱۳۶۴ و ۱۳۶۵، به سفر محرمانه جیمز مک فارلین، مشاور امنیت ملی رونالد ریگان به تهران با یک هواپیمای حامل سلاح میپردازد. این سفر که در هتل هیلتون انجام شد، پس از افشا شدن، در ایران به ماجرای مک فارلین و در آمریکا به ایران کنترا مشهور شد. نویسنده در این کتاب به معرفی اشخاص دخیل در مذاکرات، بررسی مواضع و عملکردهای آنها پرداخته و تلاش کرده است تا خواننده را با چهرههای پشت پرده در دولت ریگان و اشخاص کلیدی و تصمیمگیرنده در آن برهه آشنا کند.
محمد کفاش، نویسندۀ کتاب، معتقد است که نامهای رایج برای این واقعه، موضوع را به مذاکرات یک مقام ارشد نظامی آمریکایی محدود میکند، در حالی که این ماجرا بخشی از برنامۀ نفوذ آمریکا در ایران پس از انقلاب اسلامی بوده است. به همین دلیل، او ترجیح میدهد از نام «ایران گیت» برای توصیف این رویداد استفاده کند.
نویسنده، این ماجرا را در نتیجۀ عوامل بههمپیوستۀ تاریخی و رویکرد سیاستهای آمریکایی میداند و پرسش اصلی کتاب را اینگونه مطرح میکند که آمریکا برای اجرای برنامههای خود، چه افرادی را بهعنوان میانهرو برگزید و این طیف چه تفاوتی با طیفهای دیگر داشتند؟ پاسخ این پرسشها از زاویۀ دید نویسنده ارائه شده است.
کتاب «طعمه هتل هیلتون» در قالب گاهشماری تحلیلی و با هدف تبیین اهداف آمریکا در رساندن ایران به ماجرای ایران گیت و مذاکرات مخفی و نیز برخورد شخصیتها و جریانهای گوناگون با این رویداد تاریخی، تدوین شده است. این کتاب در سال 1402 در 500 صفحه توسط شرکت چاپ و نشر بینالملل منتشر شده است.
1403/04/27