خوزستان | ناشنوایان شهرستان شوش دانیال، خاص‌ترین هیأت خوزستان را راه اندازی کرده‌اند

هیأت سکوت

در بين هزاران هیأتی كه امسال در خوزستان برپا شد. یکی از آن‌ها با بقیه فرق داشت. در اين هیأت نه از سيستم صوتی خبری است و نه از بلندگو. حتی صدای مداحی هم به گوش نمی‌رسد و اعضای آن گويی كه با گوش جان، نوای «يا حسين... يا حسين...» را می‌شنوند.

هیأت سکوت

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در بين هزاران هیأتی كه امسال در خوزستان رخت عزاي امام حسين (ع) به تن كردند و به سوگ شهدای کربلا نشستند، يكی از آنها با بقيه فرق داشت. در اين هیأت نه از سيستم صوتی خبری است و نه از بلندگو. حتی صدای مداحی هم به گوش نمی‌رسد و اعضای آن گویی كه با گوش جان، نوای «يا حسين... يا حسين...» را می‌شنوند. اينجا هیأت سكوت است. هیأتی كه اعضای آن ناشنوايانی هستند كه حالا 4 سالی می‌شود محرم‌ها دور هم جمع می‌شوند تا هیأت مخصوص خودشان را برقرار كنند. موكب اين هیأت در عاشورای امسال شهرستان شوش دانيال پر از غوغایی بود كه صدایی از آن به گوش نمی‌رسيد. 

هیأت ناشنوایان شهرستان شوش دانيال با ايده علی منصوری و همسرش شکل گرفت؛ 2 زوج عاشق و دلباخته حسین (ع) که تصمیم گرفته بودند قدمی بزرگ برای ناشنوایان شهر بردارند. حجت‌الاسلام عارف آل‌کثیر، رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شوش دانیال می گوید: آقای منصوری سال‌هاست که عضوی از مسجد ماست و همیشه یک پای نماز جماعت مسجد است. او سال ها پیش، به واسطه خدماتی که به معلولین می‌داد با یک گروه از ناشنوایان آشنا شد. همسرش نیز از افرادی بود که با این گروه سر و کار داشت و به آن‌ها کمک می‌کرد و این دو همان جا با هم آشنا شدند و ازدواج کردند.
 
آل کثیر ادامه می دهد: «حدود 4 سال پیش بود که این زوج نزد من آمدند و گفتند که ایده‌ای دارند. آن‌ها گفتند که ناشنوایانی که با آن‌ها سر و کار دارند به همراه خانواده‌هایشان جمعیتی بالغ بر 200 نفر را تشکیل می‌دهند و این افراد دارای ظرفیت‌های نهفته فراوانی هستند. بعد هم پیشنهاد کردند که هیأتی برای ناشنوایان تشکیل شود که آن‌ها بتوانند در مراسم بزرگ دور هم جمع شوند و از این فضای معنوی بهره ببرند.»

یک هیآت خاص

با پیشنهاد آقای منصوری و همسرش و کمک‌های حاج آقا آل‌کثیر، هیئت ناشنوایان شوش دانیال پایه ریزی شد و این شروع مسیری بود که آقای منصوری و همسرش از مدت ها قبل به فکر قدم گذاشتن در آن بودند. از همان زمان برنامه‌های آنها شروع شد و این ایده چنان با استقبال سایر ناشنوایان روبه رو شد که در مدت کوتاهی، هیأت ناشنوایان شوش دانیال تبدیل به یکی از شلوغ ترین هیأت‌های شهر شد.
 
آل‌کثیر ادامه می‌دهد: آقای منصوری و همسرش، مدیریت هیأت را به عهده گرفتند. هر چند این هیأت برنامه روزانه یا هفتگی ندارد، اما در مراسم بزرگ، مانند جشن غدیر یا محرم، برپا می‌شود تا ناشنوایان عزیزمان هم بتوانند در این مراسم حضور داشته باشند و از برنامه های آن فیض ببرند. 


ارتباط با شهرهای دیگر 
موقعیت جفرافیایی شهرستان شوش دانیال این فرصت را فراهم کرده تا افرادی که قصد سفر به عراق و کربلا را دارند بتوانند در مسیرشان سری هم به این شهر بزنند. به گفته رئیس اداره تبلیغات این شهر« فاصله شهر ما تا مرز مهران کمتر است سه ساعت و نیم است. از وقتی هیأت ناشنوایان تشکیل شده، آنها توانسته‌اند با گروه‌ها و جمعیت‌های دیگر ناشنوایان در دیگر شهرها ارتباط بگیرند و این ارتباط باعث شده که گروه‌های دیگر ناشنوایان از شهرهای دیگر، زمانی که عازم زیارت کربلا و عتبات عالیات هستند، سری هم به شوش بزنند و مهمان هیئت ناشنوایان شوش باشند. به طور مثال مدتی پیش، اعضای گروهی از ناشنوایان مشهد که راهی عراق بودند، میهمان این هیأت شدند و این آشنایی‌ها و ارتباطات می تواند تاثیر بسیار مثبتی در زندگی این عزیزان داشته باشد.»


مداحی با ایما و اشاره
حتما می‌پرسید اعضای این هیأت چطور عزاداری می‌کنند و اصلا چگونه می‌توانند از مداحی، روضه‌خوانی و سخنرانی‌های محرم بهره ببرند. حاج آقا آل‌کثیر توضیح می‌دهد: ارتباط ما با اعضای این هیأت‌ها از طریق سه، چهار مربی است که به آنها کمک می‌کنند و زبان ایما و اشاره بلدند و می‌توانند حرف‌های ما را به آن‌ها انتقال دهند. اما درباره مداحی و سخنرانی، اتفاق جالبی در این هیأت می‌افتد آنها توانسته‌اند با برخی از مداحان و روحانیون آشنا به زبان ایما و اشاره در قم و شهرهای دیگر ارتباط بگیرند. به همین دلیل، وقتی در هیأت مراسمی برقرار است از این روحانیان یا مداحان دعوت می‌کنند و آنها با حضور در هیأت، برای ناشنوایان عزیز ما سخنرانی، روضه خوانی یا مداحی می‌کنند. 

استقبال کم نظیر

محرم امسال، عزاداران هیأت ناشنوایان شوش یک تصمیم تازه گرفتند؛ اینکه موکب مخصوص خودشان را راه‌اندازی کنند تا مردم عادی هم بتوانند مهمانشان باشند. موکب آن‌ها در شب‌های دهه اول محرم با استقبالی روبه رو شد که خودشان هم انتظارش را نداشتند. در این موکب، اتاق مادر و کودک هم در نظر گرفته شده و همین باعث شده بود که مادران ناشنوا یا آن‌هایی که کودک ناشنوا داشتند هم بتوانند مهمان امام حسین (ع) باشند؛ اتفاقی شیرین که با استقبال زیاد مردم عادی هم روبه رو شد و امسال موکب ناشنوایان شهر شوش دنیال، شلوغ‌ترین موکب محرم شهر بود.

1404/04/23