رئیس سازمان تبلیغات اسلامی:

جهاد تبیین ماست‌مالی نیست، روشنگری است

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی گفت: ورق جهاد تبیین با حضور مردم برخواهد گشت تا مردم وارد این عرصه نشوند کار اثرگذار نخواهد بود و تنها نهادهای مردمی همچون هیأت و تشکل‌های فرهنگی می‌توانند مردم را به میدان بیاورند.

جهاد تبیین ماست‌مالی نیست، روشنگری است

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، اولین نشست تخصصی هیأت‌ها و تشکل‌های دینی برگزیده مهرواره هوای نو، صبح امروز پنج‌شنبه ۲۲ اردیبهشت ماه با حضور حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در هتل لاله تهران برگزار شد.

هدف برگزاری این نشست‌های تخصصی، پرسش و پاسخ و مطالعه ارکان هیأت‌ها از مسئولین مختلف است که سؤالاتی مطرح می‌شود و مسئول مربوطه پاسخگوی آنان است. 

پخش روزانه ۱۰ ساعت برنامه تلویزیونی در ماه رمضان

قمی در پاسخ به سؤال مصطفی میرزایی از هیأت جوانان عاشورایی همدان در خصوص حمایت‌های رسانه‌ای سازمان تبلیغات اسلامی از هیأت‌ها گفت: توقع ما این است که این حمایت‌ها در قالب سازمان هیأت و تشکل‌های دینی که به همین منظور ایجاد شده است صورت گیرد و دیگر ارکان رسانه‌ای سازمان نیز در همین قالب وارد عمل شود.

وی افزود: در ماه رمضان روزانه بیش از ۱۰ ساعت برنامه زنده تلویزیونی با همکاری سازمان تبلیغات اسلامی پخش شد اما تلاش داریم هیچ اسمی از سازمان تبلیغات اسلامی در این برنامه‌ها نباشد. به طور مثال موشن‌گرافی احکام، پویش به امید خدا و برنامه هیوای شبکه ۵ با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی آماده می‌شود.

به دنبال این هستیم وضعیت آشفته مدیریت مساجد سامان یابد

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در پاسخ به سؤال مهدی ترکاشوند از هیأت بین‌الحرمین لرستان در خصوص مأموریت‌ها و وظایف این سازمان در قبال مساجد کشور، گفت: در حوزه مساجد سه سال است که در سطوح مختلف در حال پیگیری هستیم تا این آشفتگی موجود در حوزه مساجد مرتفع شود. البته به دنبال آن نیستیم که مسئولیت مساجد را برعهده بگیریم، بلکه هدف ما ساماندهی این وضعیت است و تاکنون هم اختیاری در این زمینه به ما سپرده نشده است. قطعا این شقاق موجود میان مساجد و هیأت‌ها در آینده مشکل‌ساز خواهد شد و برای حل آن نیز باید مطالبه مردمی صورت گیرد.

برای تحقق مطالبات رهبری و رفع انحرافات درحال نهادسازی هستیم

وی در پاسخ به سؤال مجتبی روشن‌روان از هیأت انصارالشهدای همدان هم که در خصوص پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه هیأت و مداحی مطرح کرد، اظهار داشت: برای تحقق مطالبات رهبری نیازمند نهادسازی بودیم، زیرا هیأت پدیده مردمی و ریشه‌داری است که کمتر ارتباط و وابستگی‌ای به حاکمیت دارد. بنابراین اگر دچار آسیب و یا انحرافی هم شود، برای حل آن نیازمند ظرایفی است. یکی از این ظرایف ایجاد سازوکارهایی بود مانند دخالت و حساسیت بزرگان عرصه مداحی که برای این امر شورای عالی ستایشگری در سطح ملی و استانی شکل گرفت.

قمی ادامه داد: شورای شبکه هیأت و مهرواره هوای نو نیز از دیگر سازوکارهای همین امر است و در مهرواره هوای نو بنا داریم نشان دهیم که سوگیری و الگوهای ما چگونه هستند.

هدف از برگزاری مهرواره هوای نو

حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیأت و تشکل‌های دینی نیز در پایان این نشست اظهار داشت: مهرواره هوای نو بنا دارد صف‌های موجود را بشکند و به جای آنکه اینستاگرام بگوید کدام مداح بهتر است، فرایندی را ایجاد کند تا همچون سال گذشته یک مداح جوان مانند مهدی شوقی بتواند در برابر مقام معظم رهبری مداحی کند که اگر این فرایند تقویت شود، از شهرت‌محوری به سمت مبنامحوری خواهیم رفت.

برای تحقق جهاد تبیین باید مردم به میدان بیایند

حجت‌الاسلام قمی در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی برای اینکه جهاد تبیین در هیأت‌ها چگونه باید باشد، تصریح کرد: نباید جهاد تبیین را بر دوش سخنران هیأت و یا شعر مداح گذاشت که تقلیل این امر است. در تبیین باید روشنگری صورت گیرد و این نقطه مقابل ماست مالی کردن است و برای این امر باید کار جدی صورت گیرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: ورق جهاد تبیین با حضور مردم برخواهد گشت تا مردم وارد این عرصه نشوند کار اثرگذار نخواهد بود و تنها نهادهای مردمی همچون هیأت و تشکل‌های فرهنگی می‌توانند مردم را به میدان بیاورند.

1401/02/22