رئیس سازمان هیات و تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی:
دومین روز از نشستهای تخصصی هئیاتها و تشکلهای دینی برگزیده در مهرواره هوای نو، با حضور م رئیس سازمان هیات و تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی - و رییس موسسه فرهنگی دعبل و همچنین شهردار تهران و مدیران هیئتهای شاخص کشوری،۲۳ اردیبهشت در سالن همایش هتل لاله برگزار شد.
به گزارش خبرنگار نهضت: در ابتدای این نشست حجت الاسلام مجید باباخانی - رئیس سازمان هیات و تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی - ضمن تشریح کلیات نشست های تخصصی مهروراه هوای نو، به بیان توضیحاتی پیرامون شکلگیری سازمان هیات بعد از حضور آقای قمی در سازمان، پرداخت و گفت: اولین کاری که بعد از حضور ایشان انجام شد بررسی ومطالعه وضعیت گذشته بود. خیلی کارها در همین مدت انجام شد مثلا برخی از صنفها مثل مداحان و شعرا، وجود داشتند که قابلیت صنفیشدنشان سخت بود، اوایل کار خیلیها باور نمیکردند که مثلا کانون مداحان داشته باشیم ولی الحمدلله به نتیجه رسید و الان در حال فعالیت هستند.
وی افزود: مسئله دوم تشکیل مجموعههای فراوان در دوره سابق سازمان تبلیغات بود که حدود شاید ۵۰ مجموعه تشکیل شده بود که برخی از بهترینها در زمان خود بودند مثل همین تبیان و سوره مهر که در عرصه فعالیت خودشان شاخصترین بودند.
باباخانی گفت: در دوره جدید و مدیریت جدید قرار شد که نظام این مجموعهها را دوباره بررسی کنیم چون این۵۰ موسسه همگی توسط مدیریت سازمان راهبری می شدند ، قرار شد این مجموعهها ساختاربندی شود که در ادامه آن بنیاد هدایت در زمینه مسجد و بنیاد سپهر در موضوع رسانه تشکیل شد و در همین حوزه هیات هم مجموعههای فراوانی بود که در تجمیع آنها در ساختار جدید، سازمان هیات و تشکلهای دینی تشکیل شد.
در ادامه جلسه حجت الاسلام باباخانی به برخی از پرسش های مسئولان هئیات های شاخص کشوری پاسخ داد.
تشکیل شورای عالی ستایشگری و شورای شبکه هیأت
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی کشور با بیان اینکه یکی از آفتهای ما این بود که بزرگان عرصه مداحی و هیأت با سازمان تبلیغات اسلامی ارتباطی نداشتند، افزود: برای حل موضوع تولید محتوا و فکر در سازمان هیأت، «اندیشکده تشکلها» با ریاست دکتر سنگری فعال شد که هماکنون ۳۰۰ مسأله در موضوع هیأت را احصا کرده و در حال کار علمی و پژوهشی پیرامون آن است. برای ارتباط بزرگان عرصه مداحی و هیأت نیز «شورای عالی ستایشگری» و«شورای شبکه هیأت» تشکیل شد تا تمام این افراد ذیل آن حضور پیدا کنند.
هدف از برگزاری مهرواره هوای نو
وی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی رویکردی قرارگاهی دارد و به دنبال تصدیگری نیست، افزود: ۳۲ صنف زیر مجموعه این سازمان کنار هم قرار میگیرند و شبکههای مختلف را ایجاد میکنند که هدف ما حمایت از آنهاست. مهرواره هوای نو که توسط مرکز رشد و نوآوری این سازمان ایجاد شده است، برای شناسایی تمام استعدادها و ظرفیتهای سراسر کشورایجاد شده است که در این مرکز، علاوه بر آن ، توانمندسازی این مجموعهها بر اساس شرایط زیستبومی هم در دستورکار است. ذیل سازمان هیأت و تشکلهای دینی، بنیاد دعبل هم به عنوان مجموعه جامع خدمات فعال شده است که به مجموعههای فرهنگی، خدماترسانی میکند که یکی از خدمات اخیر آن، ارائه بیمه تکمیلی برای تمام فعالان فرهنگی است.
خواهران در هیأتها مغفول مانده اند
باباخانی با بیان اینکه سازمان تبلیغات اسلامی در گذشته توجه کمتری به خواهران داشت اما این روزها با ایجاد «اداره کل بانوان» توجه بیشتری به این قشر اثرگذار جامعه در دستورکار دارد، گفت: سازمان هیأت بنا دارد مرکز رشد سایر مراکز رشد کشور باشد و به نهادهای خدمترسان دیگر مانند جامعه ایمانی مشهد و هیأت رزمندگان اسلام خدمترسانی کند. در آینده قطعا با خواهران و بانوان فعال در حوزه هیأت و تشکلهای دینی جلسهای مجزا خواهیم داشت، زیرا حوزه خواهران در هیأتها مغفول است و بعد از جدی گرفتن حضور آنها در هیأت باید در زمینه تولید محتوا برای آنها هم تلاش کنیم.
نغمهپردازان صاحب صنف میشوند
رئیس سازمان هیأت و تشکلهای دینی کشور ادامه داد: در حوزه نغمهپردازان، متولی خاصی در کشور وجود نداشت. در این حوزه با رویکرد تصدیگری وارد شدیم، البته بنا داریم در آینده صنفی برای آنان ایجاد کنیم. برای حمایت از تشکلهای دینی در استانها رویکرد ما ایجاد شورای شبکهها است تا در همان استانها به کار و خدمترسانی و همچنین همافزایی بپردازند.
1401/02/24