ثمره مسجد محوري در محلات؛
به برکت مسجد محله امام زاده ابراهیم (ع) قم این روزها 400 نفر در مجموعههایی مانند درمانگاه، داروخانه، دارالایتام و مرکز نگهداری سالمندان و .... مشغول به کار شدهاند.
به گزارش نهضت، مسجد محل مناسبی برای نشر و گسترش فعاليتهاي مؤثر و پراز منفعت است. مصداق اين موضوع، مسجد حضرت ابوالفضل (ع) محله امام زاده ابراهيم قم (ع) است که در چند دهه در انجام کارهای خیر و دستگیری نیازمندان، پیشتاز بودهاست.
حجتالاسلام سیدمحمدحسن پورموسوی- امام مسجد حضرت ابوالفضل (ع)- محله امامزاده ابراهیم(ع) قم یک روحانی جوان و پرانرژی است که با کمک خیرین و جوانهای محله، فعالیتهای فرهنگي و اجتماعي مسجد را چند برابرکرد و گسترش داده است.
حجتالاسلام پورموسوی ادامه ميدهد: اگر تلاش بزرگان و قدیمیهای این مسجد نبود شاید امروزه تمام تلاشهایشان خیلی سخت به ثمر میرسید همچنين معتقدم «بعثت»؛ اولین وظیفه روحانیت و نقطه اوج این بعثت، محبت است لذا اگر در مسیر محبت حركت كنيم به خدمت صادقانه و تأثيرگذار میرسیم و مسجد جایگاه خدمت است.
حجتالاسلام پورموسوی میگوید: امروز اگر روحانیون با فضای مجازی آشنا نباشند نمیتوانند با جوانان ارتباط برقرار کنند همچنين اگر طلاب، جوانان را درك كنند و مرهم و محرم دردهاي آنها باشند؛ جوانان به سراغ آنها میآیند. اينجاست كه وقتی به سراغ ما آمدند فرصت داریم از نیروی جوان برای ساختن و موفقیت یک محله، یک شهر و درنهایت کشورعزیزمان بيشترين و بهترين بهره را ببريم.
اشتغال زایی اهمیت دارد
وی میگوید: مقام معظم رهبری فرمودند: «باید از سرمایه ایمان مردم برای رسیدن به عمل صالح استفاده کنیم». ما نیز با تکیه به مبانی اسلامی و منویات مقام معظم رهبری از جمله فعاليتهايي که در مسجد حضرت ابوالفضل (ع) در کنار امور عبادی انجام میدهیم؛ خدمت رسانی به مردم در قالب اشتغالزایی و حمایت از نيازمندان است.
این امام مسجد اضافه کرد: برای اینکه درحوزه اشتغالزایی ورود پیدا کنیم نگاه ویژهای به ظرفیتهای مسجد داشتیم. این مسجد در سالهای ۱۳۴۷ به همت آیت الله میرعظیمی، احداث شد و تا به امروز در عرصههای گوناگون نقش آفريني كرده و دارای برکات فراوانی است. سالها قبل در این مسجد با کمک امام جماعت و خیرین «مرکز نیکوکاری»، «درمانگاه کوچک» و «دارالایتام» راه اندازی شد. هر ساله هم به ارتقاء کیفیت کار و فضای مسجد و پیرامون آن نیز توجه داشتند. این یعنی خشت اول کارهاي خیر را خوب بنا نهادند، لذا با این رویکرد از زمانیکه به عنوان امام مسجد فعالیتم را آغاز کردم، تمام تلاشم این بود که بتوانم کارهای ثمربخش را با کمک خیرین و جوانان، محل بسط و گسترش بدهيم.
وی ادامه میدهد: خوشبختانه ظرفیتهای خوبی درمحله وجود دارد با استفاده از اين ظرفیتها بود که «مرکز نگهداری بانوان سالمند» و «مرکز نگهداری معلولان» راه اندازی شد. اين مسجد کتابخانهاي داشت كه به مرور زمان با برنامهريزي، اين كتابخانه بزرگتر و جامعتر شد، از آنطرف درمانگاه کوچک محله به یک درمانگاه تخصصی تبدیل شد و يك داروخانه تخصصی هم كنار اين درمانگاه احداث كرديم و تمام تلاشهایي که از گذشته آغاز شد و امروز بسط و گسترش يافت؛ علاوه بر خدمترساني به عموم مردم، ايجاد شغل براي۴۰۰ نفربود.
جهیزیه نوعروسان به شرط ۱۴ سکه
حاج آقا پورموسوی به فکر جوانهای دم بخت محله هم هست و تا به امروز با کمک خیرین برای دختران زیادی جهیزیه فراهم کرده، اما او برای این کار یک شرط جالب هم گذاشته است. وی در این باره میگوید: ستاد جهیزیه در مسجد فعال است و به نوعروسان با این شرط که مهریه آنها ۱۴ سکه بیشتر نباشد جهیزیه اهداء میشود با اجراي اين طرح در سال ۱۴۰۰هجري شمسي ۱۷۵ زوج از این هدایا بهرهمند شدند.
دارالایتام
وی به حمایت از ایتام اشاره میکند و میگوید: مسجد یک مجتمع دارالایتام تأسيس كرد و در آن از کودکان و نوجوانانی که از نعمت پدر و مادر محروم و یا بدسرپرست هستند مراقبت میشود. حمایت از این بچهها تا اشتغال، ازدواج، تهیه جهیزیه و حتی تهیه سیسمونی آنها ادامه دارد.
تأسیس یک کتابخانه
حجتالاسلام پورموسوی گفت: معضلات فرهنگی منطقهای که مسجد در آن واقع شده بسيار است در مسجد کتابخانهای تأسیس شد كه از تجهیزات خوبی برخوردار است. هر ساله حدود ۳۰۰ نوجوان و جوان از این کتابخانه استفاده میکنند. این کتابخانه از ۷ صبح تا ۱۲ شب باز است و در ایام کنکور شبانه روزی میشود.
وی با اشاره به ارائه مشاوره تحصیلی به دانش آموزان خاطرنشان کرد: بسیاری از دانش آموزان این مسجد حالا مسئولیتهای مهمی را در نظام به عهده دارند و یکی از اهداف ما کادرسازی و تربیت چنین افرادی براي آينده مملكت و انقلاب است. چراکه اگر كسي از اهالي مسجد مسئول شد درد مردم را بهتر احساس ميكند.
شبکه سازی مساجد محل
حجتالاسلام سیدمحمدحسن پورموسوی میگوید: در کنار تمام تلاشهایی که در چندسال گذشته انجام شد، همواره سعی داشتهایم با رویکردهای جدید دايره خدماتمان را به جامعه گسترش دهيم، بهعنوان مثال شبكه خدمت رساني در حوزه معیشت و اشتغال آفرینی ايجاد كرديم و یکی از فعالیتهای جدید ما شبکهسازی مساجد محله است. در طی بررسیها مشخص شد كه در محله امام زاده ابراهیم (ع) و نیروگاه؛ 160 مسجد فعال وجود دارد. این مساجد جمعیت زیادی را دربرمیگیرند از این رو با رویکرد شبکهسازی مساجد و ايجاد هم افزايي بين آنها هر هفته چهارشنبهها یکی از اساتيد اخلاق را دعوت میکنیم تا برای ائمه جماعات این مساجد «درس اخلاق، اخلاق فردی اجتماعی، تعامل با مردم و منش مردم داری» را آموزش دهد.
وی در پايان سخنانش ميگويد: در این کلاسها کار خوب دیگری نیز انجام میشود در اول هرجلسه یکی از ائمه جماعات تجربه نگاری میکند و از تاریخچه مسجدی که در آن فعالیت دارد، ثمرات و دستاوردهایشان میگوید نتيجه این طرح آشنايي با «ظرفیتها، ايدههاي نو و نگرشهاي متعالي روحانيون وايجاد شبكهاي منسجم» براي خدمت به جامعه است.
1401/03/18