عضو مجلس خبرگان رهبری
عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: حوزه علمیه باید سطح فقهی خود را به سطح فقه تمدنساز و کلام تمدنساز و فقه اداره ارتقاء دهد تا بتواند پاسخگوی نیازمندیهای مدیریت جامعه امروز باشد.
به گزارش پایگاه خبری نهضت، همایش «تبلیغ نو؛ همگرایی مبلغین دغدغهمند در تحول تبلیغ براساس نیازهای روز جامعه»، روز پنج شنبه اول تیرماه امسال با همت سازمان تبلیغات اسلامی و همکاری حوزه عملیه خواهران، بنیاد فرهنگی خاتم الاوصیاء (ص)، تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب، موسسه امیربیان و چند نهاد فرهگی تبلیغی دیگر در سالن بیداری اسلامی جامعهالزهرا (س) قم برگزار شد.
در این همایش که جمعی از مبلغان فعال نیز حضورداشتند آیت الله سید محمدمهدی میرباقری عضو مجلس خبرگان رهبری و استاد حوزه علمیه اظهار کرد: در حوزه علمیه پژوهشهای زیادی انجام گرفته است و یک نسل فرهیخته این معارف را در طول تاریخ ترویج و منتقل میکردند و حاصلش علوم مختلفی همچون فقه، کلام، عرفان، فلسفه و... است و یک دانش مستقر معتبر در حوزه که دانش فقه است، قسمت عمده حوزههای علمیه به دانش فقه پرداختهاند.
وی افزود: حوزهای که ۱۲۰۰ سال تلاش کردیم و به این رسیدیم که رساله عملیه داشته باشیم، مانند ساختمانی است که ستونهای بتونی دارد و به راحتی فرو نمیریزد، ولی امروزه کافی نیست. مسلما امروز نیاز به سطح فهم دیگری از دین است که بتوان اداره جامعه را به صورت صحیح و دینی داشته باشیم.
عضو مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: امروز به دانشهای نظری نیاز داریم و دانشهایی برای قانونگذاری و تدوین، ولی باید تفقه دینی برای اجرای قوانین و مدلهای دینی داشته باشیم.
رئیس فرهنگستان علوم اسلامی با تاکید بر رعایت الزامات تبلیغ در دنیای امروز گفت: امروز ما با دشمنی مواجه هستیم که در عرصه تمدنی تولید دانش کرده و برای ده سال بعد هم در حال تولید برنامه است، بنابراین تبلیغ باید به این مرحله برسد که بتواند این نیازمندی را پاسخ دهد.
وی بیان داشت: تبلیغ نیاز به شبکه استنباط و عقبه علمی فقه و علوم انسانی دارد. حوزه علمیه باید سطح فقهی خود را به سطح فقه تمدن ساز و کلام تمدن ساز و فقه اداره ارتقاء دهد تا بتواند پاسخگوی نیازمندی مدیریت جامعه امروز باشد.
استاد حوزه علمیه قم با اشاه به تخصصی بودن شبهات امروز، گفت: اگر گفته میشود باید فقه به عرصه استنباط مدیریت جامعه برسد، باید به این نقطه ارتقاء پیدا کند، زیرا با دنیای مدرن و پیچیدهای مواجه هستیم که تمدن خود را جهانی کرده است.
تبلیغ باید هنرمندانه باشد
حجتالاسلام پناهیان هم در این نشست با اشاره به بایستههای ضروری تبلیغ، گفت: اگر میخواهیم در امر تبلیغ مؤثر باشیم، لازم است تبلیغ درست و حسابی و هنرمندانه باشد و اگر با وجود مخاطبین خوب، نتوانستهایم در امر تبلیغ موفق عمل کنیم، باید روش تبلیغ مورد تحلیل قرار گیرد.
وی افزود: تبلیغ در زمان پیامبر (ص) با توجه به ساختار آن زمان بسیار سخت و دشوار بود، اما الان اوضاع بسیار متفاوت است. حقانیت و باطل خودش را نشان داده و همه چیز به نفع تبلیغ است. با کمترین کار میتوانیم کار بزرگی کنیم و اگر در امر تبلیغ موفقیت نداریم، نشان از عدم برنامهریزی و تحول در امر تبلیغ است.
پناهیان در ادامه با اشاره به وضعیت امروز سینمای ایران، اظهار کرد: امروز هر اشکالی در سینما است، به امر تبلیغ ما حوزویان برمیگردد. هر کارگردانی که فیلم میسازد، باید کاری کنیم مسائل را از حوزه بگیرد، اما ما چه کار کردیم؟ اگر میگویید فیلم خوب ساخته نمیشود، چون نتوانستهایم با کارگردانان ارتباط برقرار کنیم. اگر فیلم خوبی ساخته نشده، اولین نقص آن به حوزه برمیگردد. ما باید برویم سراغ کارگردانان و نباید انتظار داشته باشم که آنها به سراغ ما بیایند.
1401/04/04