مدیرکل تبلیغات اسلامی اردبیل:

ترویج فرهنگ مواسات و همدلی از امور اجتماعی «عید قربان» است

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل گفت: پرداختن به مکارم اخلاق و ترویج فرهنگ مواسات از مهم‌ترین امور اجتماعی درعید قربان است که باید مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش نهضت، حجت‌الاسلام قاسم جعفرزاده با تبریک فرارسیدن عید سعید قربان، این روز را روز وارستگی از تعلقات دنیوی عنوان و اظهار کرد: عید قربان به معنای بازگشت انسان به مقام تقرب الهی بوده و این مقام در سایه مبارزه با هوای نفس در پرتو تهذیب، خودسازی و بهره‌وری از فرصت‌ها به دست می‌آید.

وی فریضه حج را تبلور تمام عیار اسلام عنوان و اضافه کرد: حج بهترین شیوه اتصال به مبدأ هستی است و در این فریضه الهی تمامی مناسک و مراتب از آغاز تا فرجام، دارای روح منسجم بوده و پویایی آن، در پرتو همین روح منسجم که همانا رسیدن به مقام تقرّب الهی می‌باشد نمایان است.

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان گفت: بخشش و قربانی و تقسیم آن در میان مردم به‌ویژه فقرا و نیازمندان به معنای دستگیری و تعاون است و این عمل خود عامل نزدیک شدن به خدا می‌شود و انسان را مشمول عنایت الهی می‌سازد.

حجت الاسلام جعفرزاده عنوان کرد: از جمله آموزه‌های اسلام برای تکامل و رشد انسان‌ها، ایثار از جان و مال در راه خداوند یگانه است به این معنا که انسان، همه دارایی‌ها و امکاناتش را امانتی الهی بداند که باید در طریق بندگی هزینه کند.

وی یادآور شد: قربانی کردن نمادی از قطع دلبستگی و وابستگی‌ها و جلوه‌ای از ایثار مال و جان در راه محبوب واقعی و رضای خداوند متعال است. البته آنچه که از قربانی کردن و رسیدن به مقام قرب الهی به وسیله ذبح گوسفند، لحاظ شده است قطع تعلقات روحی و مالی است که باعث تقوای قلب و طهارت نفس می‌شود.

حجت‌الاسلام جعفرزاده در ادامه به آغاز آئین دیرینه و سنتی عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین (ع) از اردبیل به عنوان مهد تشیع اشاره کرد و گفت: در سالروز شهادت حضرت مسلم بن عقیل سفیر حضرت امام حسین (ع)، مراسم دسته روی محله دروازه (عالی قاپو) روز شنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۱ مصادف با نهم ذیحجه بعد از مراسم دعای عرفه در بازار تاریخی اردبیل برگزار شد.

وی گفت: مراسم سنتی هفته خوانی نیز در هیئت‌ها و منازل از ۱۰ ذیحجه در اردبیل آغاز و تا پایان ماه صفر ادامه دارد.

1401/04/19