رویکردهای ضدتبلیغ در حوزه عفاف و حجاب

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت نور هدایت خراسان‌جنوبی گفت: عدم توجه به زنان، عدم توجه به فعالیت‌های حوزه حجاب و عفاف، و حضور فعال بانوان نسبت به آقایان در حوزه آموزش و استادی حوزه قرآن نشانگر رویکرد ضدتبلیغ در جامعه است.

رویکردهای ضدتبلیغ در حوزه عفاف و حجاب

زهرا موسوی، مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت نور هدایت و نماینده امور بانوان اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: یکی از موارد مهم در حوزه عفاف و حجاب، امر به معروف و نهی از منکر است؛ آمران به معروف اول باید آموزش ببینند که چگونه متناسب با ذائقه مخاطب رفتار کنند و سپس در آموزش‌های حقوقی لازم را نیز فرا بگیرند.

وی با بیان اینکه موضوع عفاف و حجاب لازم است از سه جنبه فقهی، حقوقی و روانشناسی بررسی شود تا مرهمی بر بی‌تفاوتی جامعه باشد، تصریح کرد: برخلاف تصور عام جامعه موضوع عفاف و حجاب تنها یک موضوع زنانه و منحصر به چادر و مقنعه نیست بلکه باید به عفاف در نگاه و کلام نیز توجه نشان دهیم و از طرف دیگر مردان نیز باید مراعات حریم‌ها را در پوشش داشته باشند.

نماینده امور بانوان اداره‌کل تبلیغات اسلامی خراسان‌جنوبی ادامه داد: توانمندسازی مادران در انتقال ارزش‌های دینی به فرزندان و ترویج روحیه انقلابی و جهادی در میان زنان باید مورد توجه قرار گیرد؛ وقتی که ما ترویج ازدواج آسان و فرزندآوری را داریم در کنار آن باید مهارت توانمندسازی تربیت فرزند صالح را نیز داشته باشیم.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت نور هدایت بیان کرد: نهادها و افرادی که در زمینه فعالیت‌های تبلیغی در رابطه با حجاب فعالیت می‌کنند، عمدتاً بر روی خانواده‌های مذهبی کار می‌کنند، اما برای حل مسئله حجاب باید این هنرمندی را داشته باشیم که دختران خانواده‌های بدحجاب را تحت تأثیر قرار داده و منطق حجاب را برای ایشان بازگو کنیم.

موسوی با بیان اينکه حجاب جزئی از فرهنگ الهی و تمدن اسلامی است، تصریح کرد: حجاب در فرهنگ اسلامی به اوج تعالی خود ‌رسیده است؛ زنان مسلمان در عصر پیامبر اسلام(ص) نوعاً حد پوشش مو، گردن و دست و پا را رعایت می‌کردند و پوشش در ادیان ابراهیمی قبلی نیز پسندیده بوده و اسلام در همان مسیر حرکت کرده‌ است.

وی با بیان اینکه حجاب در زمان پیامبر اسلام(ص) واجب و فراگیر شد، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم امروز جامعه اسلامی ما موضوع تبلیغ و ترویج امر عفاف و حجاب در جامعه است. تبیین موارد ضد تبلیغ از جمله مواردی است که ضرورت پرداختن و واکاوی آن در جامعه امروز بسیار مهم و تأثیرگذار است؛ بنابراین باید ابزار تبلیغ را متناسب با فعالیت دشمن تغییر داد و تعدیل کرد.

وی با بیان اینکه سؤال اینجاست آیا مجموعه‌های فرهنگی بستر رشد مقوله حجاب را فراهم می‌کند یا در درون خود دچار مشکلات مربوط به خود است؟، تصریح کرد: امروزه با توجه به ضرورت‌های جامعه بستر و امکان تحصیل همزمان دختران و پسران وجود دارد؛ اما متناسب با این تحصیلات، از رشد اشتغال در کشور خبری نیست.

مدیر مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت نور هدایت با بیان اینکه در بخش خصوصی نیز بانوان با دریافت حقوق کمتر و یا تعدیل موارد استخدامی به‌کار گرفته می‌شوند، افزود: در حوزه آموزش قرآن نیز می‌بینیم علی‌رغم جمعیت زیاد بانوان فعال نسبت به مردان اما آن چنان که باید در حوزه استادی و یا آموزش از آنان استفاده نمی‌شود و این یک ضعف بزرگ است.

وی بیان کرد: خداوند به حجاب امر کرد تا زمان بدون دلهره در جامعه کار و فعالیت داشته باشند، اما گاهی می‌بینیم حتی برای استخدام و کار این امر برعکس دیده می‌شود؛ گاهی حتی حجاب و عفاف مانعی برای استخدام است.

وی با بیان اینکه راهی که دستگاه‌های فرهنگی برای تبلیغ حجاب و عفاف در پیش گرفته‌اند، گاهی ضد تبلیغ است، تصریح کرد: عدم توجه به زنان، فعالیت‌های حوزه حجاب و عفاف و یا حضور فعال بانوان نسبت به آقایان در حوزه آموزش و استادی حوزه قرآن نشانگر این رویکرد ضدتبلیغ است.

1401/04/20