قبولی پزشکی تا اشتغال‌زایی برای خانواده‌های کم درآمد

وقتی صحبت از خاطرات بیش از ۴ سال حضورش در روستای قلعه نو می‌شود، لبخندی شیرین برلبهایش نقش می‌بندد و می‌گوید: تمام خاطرات آن روز‌ها شیرین بود خصوصاً آن زمان که من را نمی‌خواستند و سر نخواستنم دعوا بود یا زمانی که می‌خواستم از روستا بروم و اهالی با گریه من را بدرقه کردند!

 

مردم بایدخودشان برای رفع مشکلات شان، تلاش کنند

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، روستای قلعه نو تنها روستایی در سیستان و بلوچستان است که صد در صد معماری منازل آن قدیمی و از خشت و گل ساخته شده و با همان سبک، ویژگی خود را حفظ کرده است. معماری در اين منطقه از استان سیستان برگرفته از شرایط اقلیمی است و بیشتر منازل آن از مصالح سنتی شامل آب، گل و خشت ساخته شده و امروزه نیز تنها در ساخت منازل ۴۰درصد از روستا‌های سیستان این سبک معماری استفاده می‌شود. این روستا در بخش جزینک شهرستان زهک استان سیستان و بلوچستان واقع شده است. روستایی با قدمت هزار و دویست ساله که معماری آن به گونه‌ای است که بسیاری آن را ماسوله جنوب شرق ایران می‌خوانند. ارگ تاریخی «محمد حسین خان نارویی نژاد» با قدمت ۱۶۰ سال  از مهم‌ترین بنا‌های تاریخی  روستاست که جاذبه گردشگری دارد. حجت الاسلام «مرتضی محبی» ۲۷ ساله   مدتی است از روستای قلعه نو به شهر بنجار و مسجد ۱۴ معصوم استان سیستان بلوچستان، منتقل شده، اما خاطرات شیرین و ثمره تلاش‌های سال‌های حضورش در روستای قلعه نو  برای همیشه در خاطره اهالی محل باقی می‌ماند.

اولين قدم جلب اعتماد مردم منطقه بود

حجت‌الاسلام محبی می‌گوید: مردم  روستای قلعه نو شیعه، روحانی و عالم دیده  هستند،   اما زمانی که وارد روستا شدم به دلیل بعضی عملکرد‌های ضعیف و بد برخی از دوستان، مقداری بد بینی نسبت به روحانیت وجود داشت که این وظیفه من را سنگین ترمی کرد.

محبی ادامه می‌دهد:  به طور مثال روستا «خانه  عالم» داشت، اما  این خانه را به ما تحویل  نمی‌دادند با تمام مشکلاتی که وجود داشت  سرانجام موفق شدم پس از هفت ماه، اعتماد مردم را جلب کنم. در این مدت من در یک اتاق مرکز بهداشت زندگی می‌کردم. بعد‌ها  ارتباطم با بزرگان و مردم منطقه وثیق‌تر و دامنه اثرگذاری تبلیغات من هم بیشتر شد.

ورزش عاملی برای ترویج نشاط

حضور حجت‌الاسلام محبی در روستای قلعه نو برای اهالی محل برکات زیادی داشته است از برکات  این حضور می‌توان به  فعالیت‌های فرهنگی و ورزشی  در این روستا اشاره کرد. اگر مسیرتان به این روستا بیفتد بعد از ظهر‌ها ۷۰ تا۸۰ جوان با نشاط  را می‌بینید که مشغول بازی والیبال و فوتبال هستند و این نشاط، به مدد زمین چمنی است که به همت حجت‌الاسلام محبی در روستا درست شده است.

یکی دیگر از کار‌های این امام محله، کمک به دانش آموزان در امور درسی است، محبی تعریف می‌کند: از بدو ورودم به روستا متوجه شدم بچه ها‌ی روستا دچار ضعف درسی هستند، لذا از فرصت پیش آمده در ایام کرونا استفاده  کرده و با  کمک دانشجویان روستا برای بچه‌ها در مسجد، کلاس درس دایر کردم، دانش آموزان هم از تلفن همراه من برای بهره‌مندی از برنامه‌های آموزشی استفاده می‌کردند. باید بگویم با ورود به مدارس روستا ظرفیت علمی بچه‌ها را مشخص کردم و با توجه به توان علمی برای آن‌ها برنامه ریزی انجام داده، خدا را شکر این برنامه نتیجه داد به طوریکه  تعدادی از بچه‌های این روستا در رشته پزشکی قبول شدند و اکنون هم هشت جوان این روستا در حوزه‌های علمیه مشغول به تحصیل هستند.

 

ترويج سبک زندگی و طب اسلامی در منطقه

همسر این امام محله  در آن زمان،  بیکار ننشسته وآستين همت بالازد وهمراه همسرش در بهبود اوضاع مردمان این روستا پا به ميدان گذاشت . محبی در اينباره مي‌گويد: با کمک همسرم در زمینه سبک زندگی و طب اسلامی کار را آغاز کردیم. طبق نیاز مردم کارشناس دعوت کردیم و به تدریج توانستیم استفاده از نمک دریایی و شکر قهوه‌ای  را در بین اهالی جا بیندازیم. اوایل خانه بهداشت روستا در این زمینه‌ها همکاری نمی‌کرد، اما بعد از مدتی  خانه بهداشت هم با ما همراه شد.
مردم بایدخودشان برای رفع مشکلات شان، تلاش کنند

انجام فعاليت‌هاي عمرانی با به ميدان آوردن جوانان و خيرين منطقه

یکی دیگر از اقدامات این امام محله در زمینه کار‌های عمرانی است. محبی معتقد است مردم بايد برای رفع مشکلاتشان تلاش کنند و زحمت بکشند او مي‌گويد: اين طرز تفكرزمينه‌اي فراهم كرد كه  با ۴۰ جوان و نوجوان روستا  گروه جهادی تشکیل دهيم با شناسایی خانواده‌های نیازمند هرپنج شنبه به سراغ آن‌ها می‌رفتیم و علاوه بر رفع نيازهاي ضروري خانواده‌هاي كم درآمد براي بسياري از اهالي  سرویس‌هاي بهداشتی می‌ساختيم و خانه‌هاي آن‌ها را تعمير مي‌كرديم اين در حالي است كه هزینه‌های کار‌های عمرانی از طریق خیرین تأمين می‌شد.  بايد بگويم اوایل  اين كار هم مردم به ما اعتماد نداشتند از طرفي وضعیت اقتصادی اغلب اهالی این روستا خوب بود همين موضوع باعث شد تا ابتدای کار مرکز نیکوکاری ثبت كنيم و به طور مداوم گزارش کار را براي خيرين منطقه ارسال کردیم با استفاده از اين شيوه توانستیم اعتماد خیران را جلب کنیم و آن‌ها هم هرجا نیاز بود دست ما را گرفتند.
مردم بایدخودشان برای رفع مشکلات شان، تلاش کنند


اشتغال‌زایی و كسب درآمد با استفاده از ظرفیت‌های روستا

کمک به اشتغال اهالی روستا از جمله کار‌هایی است که این امام محله به آن ورود کرده  و با استفاده از ظرفیت‌های روستا زمينه اشتغال براي بسياري از افراد  منطقه را فراهم ساخت. کمک به کشت مکانیزه از طریق دعوت کارشناس کشاورزی باعث شد تعدادی از اهالی روستا به کشت سیاه دانه و زیره،  روي بياورند اين كار در عین اینکه سود خوبی داشت هزینه و زحمت کمی را مي‌طلبيد. محبي مي‌گويد: خرید چرخ خیاطی و دستگاه میوه خشک کن برای تعدادی از زنان روستا نيز زمینه کسب درآمد برای این بانوان را فراهم ساخت همچنين با خرید و در اختیار قرار دادن جوجه‌های محلی به اين بانوان در عین سادگی به درآمد‌ زایی آن‌ها بسيار کمک کرد.

خاطرات تلخ و شيرين

آقای محبی که چند ماهی است از قلعه نو به مسجد دیگری آمده با مرور خاطرات تلخ و شیرین روز‌های حضورش در روستای قلعه نو لبخندی برلبانش می‌نشيند. از آن روزها اینطور یاد می کند: تمام خاطراتش  شیرین بود خصوصاً زمانی که من را نمی‌خواستند و سرنخواستنم دعوا بود! اوایل که وارد  روستا شدم همسرم همراه من نیامد. مرسوم بود شب‌ها جوان‌های روستا سرکوچه می‌نشستند و گاهی بساط خوشگذرانی برپا می‌کردند. برای  اختلاط با جوان‌ها  وارد جمع شان می‌شدم. اوایل تصورشان این بود که می‌خواهم زیرآبشان را بزنم، اما به تدریج با گفتگو، بسیاری از آن‌ها تغییر رویه دادند و حضورم باعث شد لااقل بعضی کار‌ها را ديگر انجام ندهند بعدها با جوانان و اهالي بيشتر انس گرفتم و زمانیکه می‌خواستم از روستا بروم بسياري از اهالی با گریه من را بدرقه کردند.

1401/08/29