«فرزاد جمشیدی» مجری برنامه« مادرانه»:
مثل مهر، مثل مادر، مادی همچون حضرت زهرای بزرگ (س) آنقدر مهر دارد که سراسر جهان مانندش یافت نمی شود.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، میم مثل مهر، مثل مادر، مادی همچون حضرت زهرای بزرگ (س) آنقدر مهر دارد که سراسر جهان مانندش یافت نمی شود، عشق به مادر، به دختر پیامبر حسی است که هیچ وقت و در هیچ کجایی نمی توان تجربه اش کرد، جز محفلی که ذکر آن بزرگوار در آن است.
ویژه برنامه «مادرانه» سراسر مهر فاطمی است، هرشب عاشقان اهل بیت، جلوی دوربین این برنامه می نشینند و حسشان را با اشک و نوحه و واژه های ناب با مخاطبان بسترصفر و یک به اشتراک می گذارند، اینجا همه جمعند، پیر و جوان از هنرمند و نوحه خوان و منبری.
ویژه برنامه مادرانه وقت قراری است در ساعت ۲۲ میان عاشقان اهل بیت (ع) و مادر، حضرت زهرا(س).
فرزاد جمشیدی واژه ها را در پی هم، تصویر میکند تا مخاطبان مجلس را به سر قرار ببرد، شاعران این برنامه، بیت بیت اشعارشان را از اعماق وجود به زبان میآورند و اقرار میکنند فاطمه زهرا بهترین مادر دنیاست که در راه حقیقت سخن میگفت و در راه حقیقت مظلومانه به شهادت رسید و خوش گفت احمد بابایی در وصف بانوی دو عالم که:
«هم سایه توحید بود و روح عصمت /هم کارِ خانه با کنیزش کرده قسمت/ازعهده ی مدحش دلِ ما بر نیامد! /«زهرا شدن» از غیرِ زهرا بر نیامد»
در این مجلس مداحان اهل بیت (ع) نیز حال همه را دگرگون میکنند از مخاطبانی که در خانه یا نقطهای دور بر کنج تنهایی نظارهگر هستند تا حتی فیلمبرداران واهالی اتاق فرمان را، این نوای دلنشین حاج احمد چینی است که در استودیو «وی کست» طنینانداز میشود که با صدای لرزان میگوید: بی بی جان دست ما را هم بگیر.
«مادرانه» ویژه برنامهای است که به مدت پنج شب در بستر مجازی اینستاگرام و روبیکای عقیق، خبر فوری با مشارکت سازمان تبلیغات اسلامی، پایگاه اطلاعرسانی محافل مذهبی عقیق و خبرفوری، با حضور مداحانی چون حاج احمد چینی، حاج علی مشکینی، حاج حسین خلجی، حاج مهدی آصفی و دست اندرکاران «مهرواره هوای نو»- حجتالاسلام باباخانی، مدیرکل اداره تشکلهای دینی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام حریزاوی قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی و وحید ملتجی دبیر«مهرواره هوای نو» و همچنین شاعران اهل بیت همچون حاج احمد بابایی، حجتالاسلام محمدمهدی شفیعی، هادی جان فدا و... تولید و پخش میشود.
چشمها پشت ویزور حیران اینهمه ارادت است و شمعهای فروزان لالههای این محفل، شرمسار این غم، اینجا عطر گل یاس با هر ذکر نام «مادر»، در فضا استشمام میشود.
برای اینکه بیشتر با حال و هوای این برنامه همراه شویم، با فرزاد جمشیدی، مجری نام آشنای رسانه های تصویری، به گفتگو نشسته ایم.
شما اجرای برنامه« مادرانه» را برعهده دارید، از حال و هوای خودتان در این برنامه بگویید؟
روزی که اجرای این برنامه به من پیشنهاد شد، با وجود آنکه ۲۵ سال است در رادیو و تلویزیون کار میکنم، بازهم اجرای این برنامه برای من، با برخی نگرانیهایی همراه بود. همیشه از این بابت خوف دارم که مبادا در مورد آن موضوع بیسواد باشم یا اینکه نتوانم حق مطلب را ادا کنم. فرقی ندارد، فرصت آنتن تلویزیون باشد یا فضای مجازی یا حتی روضه و محفل خانگی، فرصت صحبت کردن را یک «حق الناس» میدانم، از این جهت، سر کلاسها به شاگردانم میگویم مجری، باید نکتهای را مدنظر داشته باشد و روزی که آن هدف را از دست بدهد به نظرم یک فرد بیخاصیت میشود.
نکتهای که همه مجریها باید داشته باشند« ترس مقدس» است، یعنی اینکه من همیشه از مخاطب خودم خوف داشته باشم که مبادا نکتهای را بگویم که عاری از حقیقت و خالی از مطالعه باشد، بنابر این وقتی اجرای این برنامه پیشنهاد شد با سابقهای که در روحیه من است، چون برای وجود بی نظیر حضرت فاطمه( س) میخواهم برنامه اجرا کنم، دچار نگرانی بودم که نتوانم حق مطلب را ادا کنم. این را بیمبالغه میگویم بنظر من بهترین مجریای که میتواند برای حضرت زهرا(س) برنامه اجرا کند، حسنین ( امام حسین و امام حسن «ع») هستند. با تمام کم سوادیای که دارم اما میتوانم بگویم برای این برنامه سه نکته را را مد نظر داشتم، اول اینکه این برنامه درباره ریحانه رسول خداست، مادری که حجت بر همه امامان و کل ابنا بشر است، بنابراین وقتی میخواهیم برای یک مادر بسیار بزرگ برنامه اجرا کنیم باید خیلی مراقب باشیم.
عنوانی که برای برنامه انتخاب شده نوعی لطافت به برنامه داده است که آدم احساس میکند انگار در خانه خودش برنامه اجرا میکند. خاطر نشان میکنم در همین استودیو که برنامه را به صورت زنده اجرا میکنیم، من در ماه مبارک رمضان امسال مجری وتهیهکننده برنامه« قرار سحر» بودم و در این استودیو قریب به بیست شب برنامه زنده اجرا کردم.
آن برنامه سحری لطافت دیگری داشت و این برنامه برایام الشهدا و مادر ائمه، یک حالت دیگر دارد، نکته دوم اینکه در خانه خودم برنامه اجرا میکنم چون اسم برنامه« مادرانه» است و این احساس را منتقل میکند که انگار انسان دارد برای مادر خودش اجرا میکند. نکته سوم اینکه اگر این برنامه دو سال قبل پیشنهاد میشد که مادرم در قید حیات بود حالت دیگری برای من داشت، من هرشب با یک بغضی سر برنامه هستم، قبلاً مادرم اولین و بهترین تماشگر برنامه من بود. مادرم و پدرم هردو مسافر آخرت هستند، مادرم همیشه میگفت: من تو را بچه بیادبی بزرگ نکردم، چشم دوربین را چشم حضرت زهرا( س) ببین و احساس کن در محضرایشانی. این مطلب را مادرم حدود بیست سال پیش وقتی در برنامه سحر میرفتم میگفت، هرشب که منشی صحنه به من اشاره میکند که شروع به صحبت کنم احساس میکنم مادر ائمه و مادر خودم پشت این دوربین هاایستاده و من را دارند نگاه میکنند.
بهعنوان یک مخاطب، کدام بخش و آیتم این برنامه را بیشتر دوست دارید؟
نکته ای که لازم می دانم بگویم این است که عوامل این برنامه، برنامه را به صورت یک برنامه نمیبینند بلکه اینجا واقعاً یک هیئت و یک فاطمیه است، در استودیویی که برنامه مادرانه اجرا میکنیم روزی تقریباً ۱۰-۱۲ برنامه زنده اجرا میشود، اما در این برنامه حتی کسی که یک لیوان آب میآورد، چای میآورد، احساس میکند که این برنامه صاحبی دارد، مجری عضوی از گروه تولید است. ما میگوییم اجرا ده ضرورت دارد که یک مجری هر ده ضرورت را باید داشته باشد، یکی از این ده تا ضرورت توانایی انجام کار گروهی است. من عضوی از این گروه هستم، پشت صحنهاش هم به اندازه خود صحنه، دلپذیر است و این نکته خیلی مهم هست. همه قسمتها، قسمتهای دلپذیری است، مثل آیینه کاری محراب میماند، آدم نمیتواند بگوید کدام آیینه قشنگتر است، همه در کنار هم قشنگ هستند، فقط آرزو میکنم تلاشی که در پشت این برنامه هست من روی آنتن بتوانم به بهترین وجه به مخاطب منتقل کنم.
در این چند برنامه که اجرا داشتید اتفاق خاصی افتاده است که در ذهنتان ماندگار شده باشد، یا بازخورد خوبی گرفته اید؟
من برنامه زنده تلویزیون زیاد اجرا کرده ام، یک مجری وقتی که برنامه را اجرا میکند و بیرون از استودیو، گوشیاش را از حالت پرواز در میآورد،دهها پیامک برایش میآید و من به خاطراین برنامه اولاً به سازمان تبلیغات اسلامی و پایگاه اطلاعرسانی عقیق وخبر فوری تبریک میگویم.
نکته مبارکش این است که به طرز اعجابآوری این فضای مجازی بین مردم گسترش پیدا کرده است. من برنامه فاطمیه زیاد اجرا کرده ام اما کسانی که بعد از برنامه مادرانه با من تماس میگیرند و نظر میدهند خیلی زیاد است. نکته دیگر اینکه وقتی شعرا در برنامه حضور پیدا میکنند من قبل از برنامه سعی میکنم چیزی درباره این افراد بخوانم، دو سه تا اتفاق خوب برایم افتاد که خیلی جالب بود، شبی داشتم شعری را ازاستاد« احمد بابایی» میخواندم و برنامه را با این شعر آغاز کردم، قبل از آنتن گفتم احمد جان من میخواهم این غزل را برای ابتدای برنامه بخوانم. گفت: عجیب است خودم هم داشتم قبل آمدن همین را زمزمه میکردم. یا شبی که میخواستیم تلفنی با آقای« مسعود پیرایش» - مداح معروف استان مرکزی - صحبت کنیم، وقتی داشتم به سربرنامه میآمدم خودرویی سمت راست ما بود و سرنشینانش افرادی بودند که چهره و ظاهرشان زیاد هم مذهبی به نظر نمیآمد- البته این اشتباه ما است که از روی ظاهر قضاوت کنیم- صدای پخش ماشین را زیاد کرده بودند، من دیدمامشب که آقای مسعود پیرایش مهمان برنامه ما هستند اتفاقاً نوحهای که اینها گوش میکردند نوحهای از آقای پیرایش بود. گفتم چقدر اینها با همدیگر خوب جفت و جور شد، نکته سوم که نکته قشنگی است، اینکه ما هرشب برای تیتراژ پایانی، کار کوتاه یک دقیقهای از مرحوم آقای« کافی» را پخش میکنیم این تیتراژ خیلی بین مردم گرفته و بعضی میگویند ما تا آخر برنامه مینشینیم و تیتراژ پایانیاش را به خاطر روضهای که آقای کافی میخواند، میبینیم. تهیهکننده و کارگردان خوش قریحه برنامه کاری کرده اند که ما در کنار مادحین جوان با پیر غلامان اهل بیت علیهم السلام هم صحبت کنیم که این نشان دهنده ادب بچههای رسانهای سازمان تبلیغات اسلامی است که از قدیمیها هم استفاده میکنند.
مجری مذهبی و اینکه شما را بهعنوان مجری مذهبی می شناسند چه سختی هایی دارد و چه مراقبت هایی لازم دارد ؟
من سر کلاس آموزش های اجرا میگویم که رادیو و تلویزیون رفتن ۲-۳ ماه اول کارتان را نشون مردم می دهند، و بعد از آن درونتان را نشان مردم می دهند، آدمی که خودش اهل اشک و روضه، مسائل معارفی و دستورات الهی نباشد اساسا نمیتواند این برنامه را سالها اجرا کند، من در یک خانواده معارفی بزرگ شدم، من ماه رمضان های پدرم را هیچوقت از یاد نمیبرم، من روضه های مادرم و اشک های مادرم را خیلی توی خاطرم هست و اصلا فراموش نمی کنم، توی همچین محیطی بزرگ شدم. مجری معارفی باید در این محیط بزرگ شده باشد و بزرگترین مراقبت هایش این است که اجرای برنامه برای آدم ذخیره آخرت است. سختی بزرگش این است که نباید حرفی بزنیم که خارج از حقیقت باشد و نباید حرفی بزنیم که حق آنها را زیر پا بگذاریم. مراقبتهایش این است.
1400/10/26