مردم مؤمن و متدین روستای تیغدر در خراسان جنوبی بیش از ۵۵ روحانی را پرورش دادهاند که در جایجای استان و کشور درراه اعتلای دین مشغول به خدمت هستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی؛ در ۴۰ کیلومتری جنوب غربی شهرستان قاینات و در ۱۰۶ کیلومتری شهرستان بیرجند مرکز استان خراسان جنوبی روستای باصفا و با مردمی ساده واقعشده است که به روحانی پروری در منطقه مشهور است.
از روستای تیغدر میگویم با مردمانی بسیار سختکوش متدین و مذهبی که باوجود ۴۵۰ خانوار جمعیت بیش از ۵۵ طلبه را در پرورش دادهاند که عمدتاً در شهرهای مشهد، قم، قاین و بیرجند مشغول به تحصیل یا تدریس یا تبلیغ هستند.
شغل اکثر مردم این روستا دامداری و کشاورزی است که با توجه به خشکسالیهای پیدرپی و کمبود شدید آب دیگر از کشاورزی و دامداری چیزی برایشان نمانده است.
به سراغ یکی از طلاب و روحانیون انقلابی و ارزشی این روستا میرویم و هدف و انگیزه ایشان از ورود به دنیای طلبگی میپرسیم.
حجتالاسلام محمدرضا زینلی استاد تمام وقت حوزه علمیه سفیران هدایت شهرستان قاین میگوید: بنده در سال ۱۳۴۶ و در خانواده مذهبی و کاملاً روحانی به دنیا آمدهام بهطوریکه پدرم، برادرها و پسرعموهایم همگی طلبه هستیم.
وی از سال ۱۳۶۴ وارد حوزه شده و میگوید: با توجه به اینکه پدرم طلبه و از معتمدین و ریشسفیدان و از طرفی، چون اکثر مردم روستا احترام خاصی برای پدرم قائل بودند من هم عاشق سلوک و سیره زندگانی پدرم شدم و از همان دوران کودکی عاشق طلبگی و درس و بحث بودم وارد دنیای زیبای طلبگی شدم البته خانواده دوستان و رفقایم هم مشوق بنده در این زمینه بودند.
از حجتالاسلام زینلی درباره وجود ۵۵ طلبه در یک روستا و همچنین از هدف و انگیزهشان پرسیدم، پاسخ میدهد: با توجه که مردم این روستا بسیار مذهبی و متدین و از طرفی همه از خویشان و نزدیکان همدیگر هستند و از طرفی باراهنمایی افراد بزرگتر و همچنین تشویق کسانی که قبلاً طلبه شده بودند باعث شد که تعداد بسیار زیادی از این روستا به سراغ طلبگی و درس و بحث حوزه بیایند.
به سراغ یکی دیگر از فعالان فرهنگی و پیشکسوتان حوزه تبلیغ در این روستا میرویم و هدف و انگیزه ایشان از ورود به حوزه علمیه میپرسیم.
حجتالاسلام محمد احمدی از معلمین و فعالان حوزه فرهنگی و قرآنی در این روستا که مدتی بهعنوان روحانی مستقر کلیه کارهای فرهنگی به عهده ایشان بوده و البته الآن هم در همه زمینهها خصوصاً مسائل فرهنگی کمکحال روحانی و امام جماعت مسجد میباشد.
وی میگوید: در سال ۱۳۳۹ در خانواده کاملاً مذهبی به دنیا آمدم و در سال ۱۳۵۵، چون جریان انقلاب به شکل جدی راه افتاده بود و بوی انقلاب اسلامی را استشمام میکردم و، چون از طفولیت عاشق طلبگی و حوزه علمیه بودم و با کمک خانواده و دوستان و همکلاسیهایم موفق شدم وارد درس و بحث حوزه علمیه شوم تا به آرزوی دوران کودکیم برسم
بنده یکی از پیشگامان انقلاب در این منطقه بودهام بهطوریکه در اوایل انقلاب مثل بسیاری از جوانان انقلابی اعلامیهها را از تهران میگرفتیم و در بین مردم این منطقه توزیع میکردیم.
وی میگوید: در حال حاضر کار طلاب به لطف نظام مقدس جمهوری اسلامی راحت شده و فقط باید به درس و بحث خود بپردازند و خدا را شکر دنبال مسائل دیگر نباید باشند برعکس زمان ما که واقعاً با مشقت و سختی همه مسائل را خود ما باید حلوفصل میکردیم
البته آن زمان بهآسانی الآن نبود بلکه باوجود رژیم منفور پهلوی ورود به حوزه واقعاً سخت و طاقتفرسا بود که خدا رو شکر با کمک دوستانم دعای پدر و مادر و لطف خداوند این روزی نصیبم شد و توانستم وارد حوزه علمیه بشوم
حجتالاسلام احمدی به طلاب جوان توصیه میکند که قدر این نعمتها را بدانند و فقط بهخوبی درس بخوانند تا در این زمینه پیشرفت کنند و به مدارج عالیه برسند و بتوانند به جامعه اسلامی خدمات شایانی بکنند.
چندین نفر از طلاب و روحانیون این روستا عضو خانواده بزرگ سازمان تبلیغات اسلامی هستند
حجتالاسلام حسن سهرابی نژاد از روحانیون انقلابی، ولایی، پرتلاش و جهادی این روستا میباشند که بیش از ۱۰ سال مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان سرایان و در حال حاضر نیز مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان خوسف هستند.
حجتالاسلام مجتبی میری یکی دیگر از روحانیون ولایی و پرتلاش این روستا هستند که چندین سال مسئول تبلیغات اسلامی خضری دشت بیاض و در حال حاضر مسئول اداره تبلیغات اسلامی شهرستان زیرکوه میباشند.
حجتالاسلام شیخ محمدتقی میری بیش از ۳۰ سال در اداره کل تبلیغات اسلامی استان سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی در مسئولیتهای مختلف انجاموظیفه کرده و متأسفانه در فروردینماه ۱۴۰۲ به دلیل عارضه ریوی بهجامانده از ویروس منحوس کرونا به دیار حق شتافت.
در پایان برای شادی روح همه درگذشتگان از خانواده بزرگ سازمان تبلیغات اسلامی بهویژه شیخ محمدتقی میری که سالیان متمادی برای این مجموعه زحمت کشیدند و بهتازگی به دیار حق شتافتند فاتحهای همراه با صلوات قرائت میکنیم.
1402/03/22