معاون تبلیغ و امور فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی:

همراهی مسیر حق بدون خودسازی میسر نمی‌شود

حجت‌الاسلام عزت‌زمانی در نشست ۳ روزه هم‌اندیشی شهید مختارزاده ویژه شبکه راهیاری با هدف هم افزایی شبکه راهیاری در خصوص فعالیت‌ها و برنامه‌های مساجد و امامان در ایام اربعین و جمع‌بندی گام اول عملیات مسجد برگزار شد.

همراهی مسیر حق بدون خودسازی میسر نمی‌شودبه گزارش روابط‌عمومی سازمان تبلیغات اسلامی،  حجت‌الاسلام رضا عزت‌زمانی معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی در نشست هم اندیشی شهید مختار زاده که با حضور راهیاران استانی و منطقه‌ای بنیاد هدایت در سالن جلسات شهید مالامیری ساختمان قم در حال برگزاری است با اشاره به آیه شریفه «وَکَأَیِّنْ مِنْ نَبِیٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّیُّونَ کَثِیرٌ» اظهار داشت: هر پیامبر (ص) و هر امام حقی و هر مصلح بزرگی در تاریخ انسان توحیدی نیازمند ربّیون است.

حجت‌الاسلام عزت زمانی در طی این نشست در تبیین آیه شریفه ربّیون، گفت: هر حرکتی که در جریان حق بخواهد اتفاق بیفتد نیازمند انسان‌هایی است که در این مسیر دچار وهن و سستی نشوند و از خود ضعف نشان ندهند؛ اگر مردان الهی دچار وهن درونی و سستی بیرونی نشدند شکست ناپذیر می‌شوند و نتیجه این همراهی و عدم سستی پیروزی و نصرت الهی است.

وی ادامه داد: ربّیون یعنی افرادی که منتسب به ربّ هستند و این سنتی است در اداره جامعه که هر جا یک نبی یا مصلحی بخواهد راه را به مقصد برساند، نیازمند افرادی است که پای کار باشند و خودشان را در هر زمینه و ظرفیتی که در مواجهه با دستگاه‌های طاغوت لازم باشد، حضور داشته باشند و کنار، ولی خدا بمانند.

معاون فرهنگی و تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه مواجهه گاهی در جنگ سخت است و گاهی در تحقق یک حرکت، افزود: اگر قرار باشد یک نبی یا یک مصلح یک امری را در نظام توحیدی محقق کند، نیازمند جریان ربیون است و نیازمند ساخت حلقه‌های توحیدی محقق کننده امر الهی روی زمین است و تا این امر محقق نشود کار پیش نخواهد رفت و تجربه تاریخی جبهه حق نشان می‌دهد که هر جا این ایستادگی محقق شد کار پیش رفت و هر جا محقق نشود کار می‌ماند و این سنت خداوند است و قرار نیست کار‌ها را با معجزه پیش ببرد.

وی در ادامه سخنان خود به بیان ویژگی‌های ربّیون پرداخت و گفت: قرآن چند ویژگی برای ربیون نقل می‌کند؛ اولین ویژگی این است که «فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِی سَبِیلِ اللَّه» این مردان الهی با هجمه ها، فشارها، درگیری‌ها و کمبود‌ها دچار سستی نمی‌شوند و، چون فی سبیل الله حرکت می‌کنند، این مشکلات آن‌ها را از درون دچار پاشیدگی نمی‌کند.

حجت‌الاسلام عزت زمانی ادامه داد: هر جا حرکت شکل گرفته، ولی امت حرکت و همراهی نکرده و سستی کردند، کار پیش نرفت؛ همانطور که در جریان حرکت امام حسین (ع) از ابتدا هزاران نفر همراه شدند و در نهایت تعداد اندکی ماندند. افرادی که در مسیر حق دچار سستی شدند به دلیل آن است که از درون خودساخته نبودند و «إِنَّمَا اسْتَزَلَّهُمُ الشَّیْطَانُ بِبَعْضِ مَا کَسَبُوا» همچنان که در جریان عدم همراهی امثال جناب سلیمان بن صرد نیز این سستی را مشاهده می‌کنیم که حضرت امیرالمومنین (ع) در جریان جنگ صفین سستی او را متذکر شدند.

وی دومین ویژگی ربیون را متذکر شد و گفت: کسی که دچار وهن درونی نشود در بیرون نیز دچار ضعف نخواهد بود؛ افرادی که دچار وهن و سستی نشوند طبق آیه قرآن «وَ ما ضَعُفُوا» و عدم ضعف در استمرار عدم وهن و سستی است؛ یعنی اگر کسی مراقب بود تا از درون دچار وهن نشود از بیرون نیز دچار ضعف نمی‌شود.

معاون فرهنگی و امور تبلیغ سازمان تبلیغات اسلامی شکست ناپذیری را سومین ویژگی برشمرد و افزود: طبق آیه شریفه اگر این افراد دچار سستی درونی و ضعف بیرونی نشوند، شکست نمی‌خورند؛ هر چند در ظاهر هم مثل کربلا شکست اتفاق بیفتد، ولی به لحاظ اینکه در مسیر هدف بوده اند، شکست معنا ندارد و به نتیجه‌ای که می‌خواستند رسیده اند.

وی عدم وهن و سستی را مهم‌ترین بخش در مسیر همراهی دانست و گفت: اگر می‌خواهی شکست نخوری باید اظهار ضعف نکنی و اگر می‌خواهی ضعف پیدا نکنی و شکست نخوری باید خودت دچار سستی نشوی؛ چراکه در جریان جبهه حق اصلی‌ترین قضیه ساخت درونی خود ما است که دچار وهن و سستی نشویم.

حجت‌الاسلام عزت زمانی در ادامه ویژگی‌های ربّیون یادآور شد: خدواند متعال در آیه بعدی وقتی می‌خواهد اوصاف این افراد را بگوید می‌فرماید «وَمَا کَانَ قَوْلَهُمْ إِلَّا أَنْ قَالُوا رَبَّنَا اغْفِرْ لَنَا ذُنُوبَنَا وَإِسْرَافَنَا فِی أَمْرِنَا وَثَبِّتْ أَقْدَامَنَا» یعنی کسانی که چنین ویژگی‌هایی که دچار وهن و سستی و ضعف نمی‌شوند، باز هم به محض اینکه دچار مشکلات می‌شود، استغفار می‌کنند و از خدا می‌خواهند تا ضعف و سستی و کوتاهی‌های آن‌ها را ببخشد و به آن‌ها ثبات قدم بدهد؛ چراکه شاید ما هم دچار وهن و سستی نشدیم، ولی چون هجمه دشمن سنگین است، باید از خدا بخواهیم که به ما ثبات قدم بدهد.

وی در پایان نصرت الهی را حاصل کار ربّیون دانست و افزود: در مسیر الهی اگر ضعف درونی نداشتیم و از کاستی‌های بیرونی هم خود را جدا کردیم و استقامت کردیم نتیجه اش این می‌شود که از خدامی خواهیم «وَانْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْکَافِرِینَ».

حجت‌الاسلام عزت زمانی با ابراز گلایه از اینکه ما در نظام سازی‌ها به سراغ بیگانگان رفته ایم خاطرنشان کرد: متأسفانه ما در نظام سازی، سرمایه عظیم قرآن و روایات را کنار گذاشته‌ایم.

1402/05/14