۱۸ آبان | رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در همایش میانداران جهاد
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تحولات اخیر منطقه و فرصت روشن شدن چهره واقعی کشورهای مدعی حقوق بشر گفت: هیأت و هیأتی مگر میتواند به ظلم اسرائیل توجه نکند؟ ما هیأتیها را به این میشناسیم که به ظلم میتازند و پای کار مظلوم هستند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی صبح پنجشنبه ۱۸ آبانماه در همایش هم اندیشی ۷شبکه فعال هیأت و مداحی استانها با عنوان «میانداران جهاد» با اشاره به عالم گیر بودن نام سیدالشهدا (ع) با رسالتهای جهانیِ فرهنگی و رسانهای هیأت و تشکلهای دینی افزود: مخاطبهای فراوان برخی هیأتها، ارزش هیأت خانگی را کم نمیکند. از یک خانه گِلی در مدینه مهمترین تحولات عالم رخ داده است.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با بیان اینکه هیأتهای کم جمعیت را نباید کم شمرد، اما وظیفه هیأت، دستگیری از بشر است و از این جهت جنبه بینالمللی هیأت را نباید دست کم گرفت، تصریح کرد: نمونهاش همین غزه است. ما که عاشق امام حسین (ع) هستیم و نگاهمان به کربلاست، دیدن صحنههای این جنایات، برایمان شاید قدری سختتر باشد که پدری قنداق بچهای را به دست بگیرد و شروع کند با قومی سخن بگوید. ما دلمان تاب این صحنهها را ندارد. کربلا اعظم مصائب عالم و دستگیر ابنای بشر است. هرچه پیش میرویم گستره جهانی عاشورا و شئون هدایت سیدالشهدا (ع) بیشتر میشود. کجا اجتماعی روشنگر مثل اربعین وجود دارد؟ مگر میشود خورشید را مخفی کرد؟ با وجود همه سانسورهای رسانهای امسال در سختگیرانهترین حالت، حدود ۱۴ تا ۱۵میلیون نفر فقط جاماندههای اربعین بودند که در روز اربعین با حسرت به سمت یک عتبه حرکت کردند.
وی با بیان اینکه امروزه فرصتی برای هیأتیها در قبال غزه و کودکان آن فراهم است تا در برابر این موج تبلیغاتی رسانهای دشمن بایستند، گفت: در کربلا هم افرادی میخواستند کربلا را طوری دیگر روایت کنند، اما زینب کبری عاشورا را روایت کرد و کربلا ماندگار شد. اینطور نبود دستگاههای خبیث ساکت بنشینند، آنان قصد تصویرسازی اشتباه از کربلا را داشتند، اما تدبیر امام سجاد (ع) و حضرت زینب (س) با کمک همین فرزندان کوچک همراهشان تصویر اذهان عمومی از حقیقت را روشن کردند.
حجتالاسلام قمی با اشاره به اینکه اولین وظایف حول محور عزاداری، دسته عزایی بود که حضرت زهرا (س) در شهر، آن هم سر مزار شهدای احد راه انداخت تا حقایقی مرور شود، اضافه کرد: برای همین عدهای به عزارداری حضرت زهرا اعتراض میکردند؛ مگر چقدر در خانه میشود گریه کرد که همه اعتراض کنند. این گریه و عزای حضرت روشنگر بوده است. تبیین و روشنگری ذاتی مجالس حضرت سیدالشهداست. در ابتدا حضرت امام حسین (ع) با تبیین پیش رفت و گفت مثل من با مثل یزید بیعت نمیکند. حقیقت دین مگر بی ارتباط با ظلم و استکبار و حمایت از مظلوم است که عدهای میگویند ما سکولار هستیم؟
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به اینکه امروزه فرصت معلوم شدن چهره حقیقی خیلی از کشورها فراهم شد، همان کسانی که با شعارهای حقوق بشر و دفاع از حقوق زنان، نفس کشورها را بریدند، اما اصلا این کشتار برایشان مهم نیست، گفت: هیأت و هیأتی مگر میتواند به ظلم اسرائیل توجه نکند؟ ما هیأتیها را به این میشناسیم که به ظلم میتازند و پای کار مظلوم هستند. این هیأت را ما بنا به گفته رهبری کانون و سنگر تبیین میدانیم.
حجتالاسلام قمی ضمن اشاره به نام «میانداران جهاد» برای این همایش، گفت: این جمع عزیز و این اجتماع مبارک با این نامگذاری با مسمای «میانداران جهاد» در زمانهای دور هم جمع شدهاند که، ولی خدا بر ضرورت و فوریت آن تاکید فرموده و یکی از مهمترین مجرای تحقق آن را هیأت بیان کردهاند و این موضوع ظرفیت مجموعه مردمی حول محور هیأت را نشان میدهد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی خطاب به حاضران در این همایش گفت: من خادم شما هستم، زیرا شما خادمی اهل بیت (ع) را میکنید و عمر و جانتان را صرف این شجره مقدس و مبارک کردهاید. از این جهت، وظایفی را دارا هستم که گاهی کوتاهی شده و من از این جهت عذرخواهم؛ اما این موضوع از دریافتمان درباب عظمت و متعالی بودن کار شما کم نمیکند. آن جایی که ذاکر، سلام به امام حسین (ع) میدهد و «السلام علیک یا اباعبدالله» میگوید، گویی سقف آسمان نزدیک میشود و این به برکت این نهاد هیأت است که برای مردم ساده بوده و میتوانند با آن به راحتی ارتباط برقرار کنند و هم افرادی از مواهب بیشتری برخوردار میشوند.
گفتنی است، همایش هماندیشی ۷ شبکه فعال هیأت و مداحی استانها با عنوان «میان داران جهاد ۲» با حضور دبیران شورای هماهنگی شبکههای هیأت، رؤسای شورای هیأتهای مذهبی کشور، رؤسای کانونهای فرهنگی، تبلیغی کشور، رؤسای کانون مداحان کشور، سرپرستهای کانون مداحان بانوان کشور، نمایندگان بنیاد دعبل خزاعی و مسئولین اداره تشکلهای دینی، در تهران برگزار شد.
1402/08/20