در گفت‌وگو با یک مُبلغ دینی مطرح شد؛

پرچمدار نهضت؛ از تهران تا لندن

ثریا امین یک مُبلغ در مرکز اسلامی انگلیس است، مرکزی که در همین یکساله اخیر به خاطر تحرکات منفی نفوذی‌ها به تعطیلی کشیده شد و غمی دوچندان را روی دل مسلمانان شهر لندن گذاشت.

به گزارش روابط‌عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در مسیر پیاده‌روی اربعین، می‌شود دوستان جدیدی یافت که هرکدام از گوشه و کنار این کره خاکی پا به مشایه و درنهایت حرم اباعبدالله‌الحسین علیه‌السلام گذاشته‌اند. او هم فارسی را با لهجه‌ای با نمک صحبت می‌کرد که نشان می‌داد از جایی دیگر آمده است.

ثریا امین بانویی ۴۰ ساله است که حدود ۱۸ سال از عمر خود را در شهر لندن سپری کرده و به عنوان یک مُبلغ در مرکز اسلامی انگلیس مشغول تدریس بود تا روزی که این مرکز را به جفا بستند؛ مرکزی که در همین یکساله اخیر به خاطر تحرکات منفی نفوذی‌ها به تعطیلی کشیده شد و به گفته خانم امین غمی دوچندان را روی دل مسلمانان شهر لندن گذاشت.

خانم امین از شرایط زندگی در لندن می‌گوید و با اشتیاق از فعالیت‌های خود و دیگر مبلغان در مرکز اسلامی تعریف می‌کند؛ جایی که به فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی در راستای نفوذ تبلیغات قوی اسلام در لندن شکل گرفت و توانست محفلی برای برگزاری کلاس‌های حفظ و مفاهیم قرآن شود. خانم امین به عنوان معلم قرآن در این مرکز فعالیت می‌کرد.

تعطیلی مرکز اسلامی

مرکز اسلامی انگلیس به عنوان یک مرکز مذهبی-فرهنگی در سال ۱۳۷۷ تاسیس شد ولی۱۴ اردیبهشت امسال اعلام شد کمیسیون ویژه‌ای که در انگلیس بنیاد‌های خیریه را زیر نظر دارد، تحت عنوان «تحقیقاتی» که از پاییز ۱۴۰۱ آغاز شده، سرپرست و اعضای هیات مدیره این مرکز را برکنار کرده است و سرپرستی این مرکز را موقتا به خانمی به نام «اما مودی» سپرده است و سپس در تاریخ چهارم خرداد ماه، با نصب اطلاعیه‌هایی بر روی در ورودی این مرکز، اعلام شد که تا اطلاع ثانوی برنامه‌ای در این مکان برگزار نخواهد شد. این تعطیلی اعتراض مسلمانان لندن را در پی داشت با این حال تاثیری نکرد. از دلایل این امر بیمه نبودن ساختمان عنوان شد، اما بسیاری از مراجعه کنندگان به این مرکز اسلامی معتقدند که دلیل این تعطیلی اعمال فشار سیاسی به مرکز اسلامی لندن و ناشی از مداخلات غیرمعمول در امور خیریه‌ها و برنامه‌های مذهبی است. همچنین معترضان نصب فردی غیر مسلمان بر امور مسلمانان را از دیگر رویه‌های غیر معمول و مغایر با درک درست از نیازمندی‌های مذهبی مسلمانان و همچنین موجب اخلال در امر آزادی مذهبی پیروان هر مذهب اعلام کردند.

دور از وطن و خانه

ثریا امین درباره دوری از وطن و حس غربت می‌گوید: از وقتی که مقیم لندن شدم از همان سال‌های خیلی دور و حتی در سنین پایین، حس غربت داشتم و دوری از وطن برایم خیلی سخت بود. به همین دلیل از تجربه فعالیت قرآنیم در ایران استفاده کردم و در مرکز اسلامی مشغول تدریس قرآن در رشته‌های تجوید، حفظ و مفاهیم شدم، البته از همه مهم‌تر و واجب‌تر ترویج اسلام و به گفته فرمایش رهبر معظم انقلاب تبیین اسلام بود که بیش از پیش با دیگر اساتید در دستور کار مرکز اسلامی قرار دادیم و در حال حاضر هم به این فعالیت مشغول هستیم.

امین اضافه می‌کند: زندگی در هر کشور خارجی، غیر از وطن، سختی‌هایی هم به همراه دارد؛ درست مثل فرزندی که از مادرش جدا می‌شود، من هم در لندن مشکل داشتم. یک سال پیش که بحث اغتشاشات در ایران پیش آمد، اثرات منفی خودش را در لندن هم گذاشت و به خاطر اینکه مانع فعالیت‌های مسلمانان به ویژه ایرانیان شوند، مرکز اسلامی که محل تجمع بسیاری از ایرانیان بود را بستند، اتفاقی که به شدت ناراحت‌کننده بود و منجر به تجمع و اعتراضات گروهی ایرانیان مسلمان شد، ناگفته نماند که هر وقت روزگار در لندن به ما تنگ می‌آید بیشتر طعم شیرین جهاد را می‌چشیم و متوجه می‌شویم که ما مسلمانان نباید در شهر لندن صحنه را خالی کنیم و لازم است پایمردانه بایستیم.

زندگیم از تبلیغ جدا نیست

خانم امین بین حرف‌هایش همواره از جلسات خانگی قرآن در ایران می‎گفت و دل‌تنگی‌هایش برای روز‌های کودکی‌اش. همان ایامی که به گفته خودش، همراه مادرش به جلسات خانگی قرآن و روضه می‌رفت و دوست داشت که خودش یک مجلس قرآن بزرگ داشته باشد، مانند کاری که هزاران کیلومتر آن‌طرف‌تر در شهر لندن برایش رقم خورد.

امین می‌گوید: «از زمانی که رهبر انقلاب فرمودند جهاد تبیین الزامی است، من و دیگر دوستانم تصمیم گرفتیم که در مسیر تدریس قرآن قدم برداریم و در کنار طرح مسائل دینی، خط مشی سیاسی جمهوری اسلامی ایران را هم بیان کنیم. ما سعی کردیم تا جایی که امکان دارد در مباحث اسلامی روشنگری کنیم و فضایی را برای پاسخ به سوالاتی که در اذهان عمومی است ایجاد کنیم و پاسخگو باشیم.

اسلام، شیعه و ایران

اربعین هم سپری شد و مسافران عازم خانه بودند؛ خانم امین هم باید راهی لندن می‌شد تا به قول خودش همان «قدم‌های کوچک در لندن» را بردارد. دل‌تنگی او برای ایران و برگزاری مراسم و آیین‌های مذهبی برای ما که زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران نفس می‌کشم، حس غریبی است. درست مثل ماهی که در دریاست و قدر نعمت آب را نمی‌داند.

ثریا امین در پایان می‌گوید: واقعا درباره اینکه در لندن زندگی می‌کنم یا ایران فرقی نمی‌بینم؛ شاید برایم سخت باشد، اما همه ما زیر آسمان پرورگار مهربان هستیم. البته که دشمنان اسلام و بشریت می‌خواهند دنیا را به دهکده جهانی مدنظر خودشان تبدیل کنند و اعمال نفوذ خود را داشته باشند، اما ما هم باید در زمین آن‌ها قوی بازی کنیم و در کمین باشیم که هر چه تحریف می‌کنند را روشنگری کنیم و فضای مجازی را از نیرنگ‌هایشان پاک کنیم. جهان یک مبنا دارد و آن هم اسلام، شیعه و ایران است، به امید روزی که ما این تبلیغات را با ظهور آقا امام زمان (عج) به سرانجام برسانیم و در خدمت اسلام ناب و پاک محمدی و پرچمدار این نهضت باشیم.

1402/10/01