پرونده ویژه | نگاهی به ۱۴ فعالیت خانواده بزرگ سازمان تبلیغات اسلامی از ابتدای طوفان الاقصی تا روزهای پایانی پاییز؛
۱۴ فعالیت برجسته خانواده سازمان تبلیغات اسلامی پس از عملیات طوفان الاقصی تا پایان فصل پاییز در این گزارش مرور شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، از نیمه مهر و با شروع طوفان الاقصی در باریکه غزه، خانواده سازمان تبلیغات اسلامی در بخشهای مختلف، به تولید اثر و محتواهای درخور و اجرای برنامههای پرمخاطب پرداخته است که در ادامه برای آن که به گوشهای از آنها اشاره شود، ۱۴ عنوان برنامه یا تولید را با یکدیگر مرور میکنیم.
۱. دیوارنگارههای میدان فلسطین
با فاصلهای اندک پس از شروع طوفان الاقصی در نوار غزه، دیوارنگاره میدان فلسطین با جملهای عربی که خبر از آغاز عملیات نجات بزرگ میداد رونمایی شد. این دیوار نگاره پس از چندی بروزرسانی میشد و سپس با آغاز پویش حریفت منم، این تعداد شرکتکنندگان در این پویش بود که بر این دیوار نگاره قرار میگرفت.
۲. دیوارنگارههای میدان انقلاب
از اوایل آبان ماه دیوارنگاره میدان انقلاب با عنوان «سیل غیرت» و مبارزه با اسرائیل رونمایی شد. پس از چندی به یاد فرشتگان مظلوم غزه، دیوارنگاره میدان انقلاب رنگ کودکان غزه را به خود گرفت و این دیوارنگاره با شعار «عدو که خنجر خود میزند از پشت، نشد حریف پدر، کودکش را کُشت» اکران شد.
۳. پویش حریفت منم
پویش «حریفت منم» از همان روزهای ابتدایی «طوفان الاقصی» در نیمه مهر با هدف همراهی و حمایت از مردم غزه آغاز شد؛ پویشی که ایده اصلی آن از دل صحبتهای سردار شهید حاج قاسم سلیمانی برآمده و در راستای حماسهطلبی و حماسهگری مردم فلسطین در ایران شروع به کار کرد. این پویش با استقبال خوبی از سوی مردم ایران مواجه شده و تا میانه آذرماه قریب به ۱۱ میلیون نفر در آن شرکت کردند.
۴. پویش غزه بیمادر نیست
همزمان با ایام فاطمیه، سازمان تبلیغات اسلامی عملیات بزرگ فاطمی را با عنوان «معجزه مادری» در سراسر کشور برگزار کرد و با توجه به اتفاقات اخیر فلسطین و نقش قهرمانانه زنان در غزه، پویش «غزه بیمادر نیست» را در راستای تقویت اجتماعی زنان به ویژه مادران تعریف کرد. در این پویش از بانوان کنشگر خواسته شد که در مراسم مذهبی، اعم از روضههای خانگی و جلسات قرآنی که در ایام فاطمیه برگزار شد، نشان و مصداقی از بانوان به ویژه مادران غزه داشته باشند.
۵. اجرای مشترک سمفونی کشتگان
بعداز ظهر دوشنبه ۲۲ آبان میدان فلسطین پر بود از پیکرِ کودکان شهیدِ غزه که به صورت نمادین در تمامِ پهنایِ میدان گسترده شده بود. این اتفاقی بود که به همت مرکز هنری رسانهای نهضت وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی و سازمان هنری رسانهای اوج شکل گرفت. علاوه بر اجرای احسان یاسین در میدان فلسطین، نماهنگ «سمفونی کشتگان» با اجرای هیثم نور خواننده مشهور عرب در حمایت از ۵ هزار کودک شهید فلسطینی در این برنامه ضبط شد.
۶. نمایشگاه «با طوفان الاقصی تا روز آخر»
نمایشگاه عکس «با طوفان الاقصی تا روز آخر» در روز دوشنبه ۲۴ مهر در گالری شماره یک خانه عکاسان ایران واقع در حوزه هنری انقلاب اسلامی، افتتاح شد و شامل ۴۲ عکس جدید از تصاویر عکاسان رسانههایی بود که از آغاز عملیات طوفان الاقصی در شهرهای مختلف فلسطین اشغالی حضور داشتند. خانه عکاسان ایران اعلام کرد قصد دارد با آثار هر روز آنها، تصاویر نمایشگاه را تا روز پیروزی بهروزرسانی کند.
۷. محفل حماسه و اشک در امامزاده صالح
به همت سازمان هیئت و تشکلهای دینی وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی، سوم آبان ماه محفلی با حضور شعرا و مداحان در امامزاده صالح برپا شد که به مقاومت و شهدای غزه اختصاص داشت. در این مراسم در این مراسم سعید حدادیان، حجتالاسلام جواد محمدزمانی، احمد بابایی، مرتضی حیدریآلکثیر، محمدمهدی سیار، محمد اسداللهی، سیدجواد پرئی، حمید رمی و محمد رسولی شعرخوانی و نغمهسرایی کردند.
۸. تجمع حافظان قرآن
نخستین اجتماع بزرگ حافظان قرآن کریم استان تهران عصر روز جمعه ۱۹ آبان با حضور بیش از پنج هزار حافظ یک جزء تا حفظ کل و به همت سازمان دارالقرآن الکریم وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی و باحضور حجتالاسلام محمد قمی، رییس سازمان تبلیغات اسلامی، سردار سرلشگر پاسدار حسین سلامی فرمانده کل سپاه پاسداران، حجتالاسلام محمد حاج ابوالقاسم دولابی نماینده رییسجمهوری در امور روحانیت و برخی چهرههای سرشناس قرآنی در مصلای تهران برگزار شد.
۹. تجمع دانشجویان دانشگاه سوره در حمایت از غزه
اجتماع دانشجویان و کارکنان دانشگاه سوره در محکومیت کشتار مردم مظلوم و بیدفاع فلسطین به دست رژیم غاصب اسرائیل اواخر مهربرگزار شد. در این مراسم دکتر محمد حسین ساعی ریاست دانشگاه و دکتر علی جوادی، معاون دانشجویی، فرهنگی دانشگاه سوره به ایراد سخنانی پرداختند و در پایان این مراسم بیانیه بسیج دانشجویی، دانشجویان و کارکنان دانشگاه سوره قرائت شد.
۱۰. برپایی نشست «انسان جدید فلسطین» با حضور نماینده جنبش حماس
نشست «انسان جدید فلسطین» در پژوهشکده باقرالعلوم با حضور نماینده جنبش حماس در ایران اول آبان برگزار شد. حجتالاسلام احمد رهدار، در نشست «انسان جدید فلسطین» که با موضوع تأملی بر حماسه شگفتانگیز فلسطین در سالن همایشهای ادارهکل تبلیغات اسلامی قم برگزار شد با اشاره به اینکه امروز در چهره مردم فلسطین پشیمانی را نمیبینیم، مطرح کرد: درد، زخم و غم بسیاری در چهره این مردم وجود دارد، ولی پشیمانی، یاس و تفرقه در آن وجود ندارد.
۱۱. اعزام گروه نهضت به مرز اردن
از ابتدای آبان تیم رسانهای «مرکز هنری رسانهای نهضت» شامل ۴ نفر خبرنگار، مستندساز و عکاس در مرز اردن مستقر شد تا از نزدیک اتفاقات اخیر جنگ غزه و رژیم صهیونیستی را به تصویر بکشد. این اعزام پس از آن بود که گروهی از جوانان عراقی، مقابل مرز با اردن با مشعلهای خود سعی کردند این پیام را به اشغالگران صهیونیستی منتقل کنند که عاقبت جنگ خیبر را به یاد بیاورند.
۱۲. تولیدات تصویری نوجوانان
دانشآموزان مدارس صدرا و دیگر نوجوانانی که با بنیاد نوجوان وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی همکاری دارند، در قالب رویدادهای نوآوین و دختران حاج قاسم، در این مدت به تولید محتواهای گوناگون پرداختهاند که برخی از آنها در فضای مجازی پربازدید شدند.
۱۳. قصهها و غصههای غزه
مستند ۶ قسمتی «قصهها و غصههای غزه» با موضوع داستان زندگی شهدای طوفان الاقصی در مرکز هنری رسانهای نهضت تولید شد. این مجموعه مستند درهر قسمت پرترهای از شخصیتهای معروف و مهم ساکن غزه را نشان میداد که از شروع طوفان الاقصی توسط حملات رژیم غاصب به غیرنظامیها شهید شدند. همچنین تولید کلیپها و ویدئوهای کوتاه مانند «پالستینوفیلیا» از دیگر تولیدات نهضت بود که در این مدت تولید و پخش شدند.
۱۴. فعالیتهای متنوع تبیان
«اگر اسرائیل نبود» گزارهای بود که معاونت رسانه و تولید محتوای تبیان در شبکههای اجتماعی آن را به جریان انداخت و با استقبال مردم روبرو شد و هشتگ آن از جمله محبوبترین هشتگها در میان کاربران فارسی زبان بارها به تکرار رسید. در روزهای بعد از طوفان الاقصی، تبیان از فعالترین رسانههایی بود که به این حمله واکنش نشان داد. این موسسه از سبک کاغذ و تا، زوم بی نهایت، کمیک موشن، پوستر و تصویر سازی و... در تولیدات خود کمک گرفت و تولیداتی به پنج زبان اسپانیایی، عربی، عبری، چینی و انگلیسی انتشار داد. رسانههای داخلی و فعالان رسانهای خارج از ایران از این تولیدات استقبال فراوانی کردند.
1402/10/02