مدیرعامل بنیاد هدایت:

امامان مساجد طرح محله اسلامی را جلو ببرند

مدیرعامل بنیاد هدایت در دیدار با مسئولین سپاه و بسیج استان گلستان گفت: امامان مساجد طرح محله اسلامی را جلو ببرند و در جهت آموزش توانمند سازی این امامان نیز بسته‌هایی آموزشی ترکیبی را طراحی کرده ایم.

امامان مساجد طرح محله اسلامی را جلو ببرند

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجت‌الاسلام سید ناصر میرمحمدیان مدیرعامل بنیاد هدایت در دیدار با مسئولین سپاه و بسیج استان گلستان به تبیین طرح محله اسلامی پرداخت و گفت: محله اسلامی برای ما ایده بسیار مهمی است و ما در جهت پیشبرد آن تلاش مضاعفی داریم.

حجت‌الاسلام میرمحمدیان بیان کرد: سال گذشته دوره‌هایی با حضور امام جماعت و فرمانده پایگاه‌ها برگزار شد و دوستان بازدیدی از نمایشگاه نیز داشتند.

وی عنوان کرد: همچنین دیدار مشترکی با مسئولان محلات انجام شد، به نظر می‌رسد در ساختار بسیج قرار است تحولاتی انجام شود در این خصوص ایده در اتاق فکر بسیج شکل گرفته و نفرات دیگری اگر بیایند انسجام پیدا می‌کند.

مدیرعامل بنیاد هدایت توضیح داد: ما به دنبال این هستیم مردم در محله پای کار بیایند و با محوریت تعالیم اسلام در مساجد اهدافی تحقق یابد، در این باره ما با طرح تحول محله نیز همراه هستیم.

وی خاطرنشان کرد: این‌ها ایده است و باید تلاش کرد افراد وارد میدان شوند، در این مسیر توانمند سازی کنشگران مهم‌ترین بخش است، یعنی اگر امامی در خور داشته باشیم ایده‌ها را می‌توان تحقق داد در این راستا تمرکز را بر روی آموزش امامان قرار داده ایم.

حجت الاسلام میرمحمدیان اظهار داشت: در این باره چند موضوع وجود دارد که باید به خوبی پیگیری شود در ارتباط با امامان و کنشگران نیز طرح‌های دیگری پیشنهاد کرده ایم تا ۲۰ هزار محله‌ای که به عنوان محله اسلامی است را در طرح بیاوریم و یک دست آموزش دهیم.

وی افزود: در این باره نیز پیشنهاد شد اساتیدی را تربیت کنیم، در این باره در سراسر کشور یک سری از افراد را گزینش کرده تا در استان ۱۵۰ استاد را تربیت کنیم که بتوانند محلات در سطح شهرستان‌ها را تحت پوشش قرار دهند، در مراحل بعد نیز یک سری از افراد را در قم آموزش می‌دهیم.

مدیرعامل بنیاد هدایت بیان کرد: در حال حاضر نباید معطل شد، در این باره سرفصل‌هایی برای آموزش و محتوا تعیین شده و مورد تائید قرار گرفته است، باید بتوانیم توانمند سازی را شروع کنیم.

وی تصریح کرد: اگر دوره‌های آموزشی برگزار شود، کار مشترکی میان سازمان تبلیغات و بسیج اتفاق می‌افتد که خروجی خوبی دارد.

حجت‌الاسلام میرمحمدیان اضافه کرد: اخیرا مهرواره بانور کاری مشترک میان ما و بسیج بود که ثمرات و برکات زیادی در شناسایی بانوان کنشگر داشت، می‌توان چنین ایده‌ای را به صورت مشترک جلو برد.

وی خاطرنشان کرد: پیشنهاد این است امامان مساجد طرح محله اسلامی را جلو ببرند و در جهت آموزش توانمند سازی این امامان نیز بسته‌هایی آموزشی ترکیبی را طراحی کرده ایم که شامل دوره و کلاس و کارگاه و آزمایشگاه است.

مدیرعامل بنیاد هدایت گفت: این طرح از قم قم شروع می‌شود و در استان‌های دیگر ادامه و توسعه می‌یابد، هر چند یکی از دغدغه‌های جدی منابع و امکانات است که باید در سایه مشارکت تامین شود.

حجت‌الاسلام میرمحمدیان افزود: تشکیل کمیته مشترک در جهت آموزش امامان محله‌های برتر از جمله اقداماتی است که باید در دستور کار قرار بگیرد، تاکنون چندین نشست برگزار شده و یک سری توافقات خوبی شکل گرفته است.

وی عنوان کرد: وقتی قرارگاه مسجد راه اندازی شد خروجی خوبی داشت، وقت آن است که در میدان بیاییم و با جدیت این طرح را عملیاتی کنیم.

مدیرعامل بنیاد هدایت تصریح کرد: در زمینه تربیت نیرو‌های انسانی نیز باید تلاش کنیم و در قدم اول دوره‌های توانمند سازی را برای امامان مساجد و استان داشته باشیم و در گام دوم به سراغ نیرو‌های دیگری برویم.

وی بیان کرد: در قم دوره‌های خوبی برگزار و با استقبال زیادی مواجه شد، هر چه بیشتر توانمندسازی کنیم و مهارت‌ها را افزایش دهیم ثمرات بهتری در محلات شاهد هستیم.

حجت‌الاسلام میرمحمدیان یادآور شد: در مهرواره بانور با کمک بسیج ۳۶ هزار بانوی کنشگر در کشور شناسایی کردیم و در طرح‌های دیگری نیز می‌توان در سایه این مشارکت به دستاورد‌های خوبی دست یافت.

وی اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که در ارتباط با فعالیت کنشگران داریم است که در جهاد تبیین دارای ضعف‌هایی هستیم در حالی که رهبر انقلاب بار‌ها در خصوص جهاد تبیین سخن گفته اند و جهاد تبیین تنها با حرف و سخن تحقق نمی‌یابد و با بعد تبلیغی و تبیینی می‌توان حرکت کرد.

در ادامه سردار حسینی جانشین سپاه نینوا استان گلستان نیز خاطرنشان کرد: در استان گلستان ۱۸ محله انتخاب شده و بستر باید توسعه یابد از سال قبل ۶۱۸ محله برتر در دستور کار قرار گرفته و آماده بسترسازی است.

وی تصریح کرد: نباید فعالیت‌ها موازی باشد، در این خصوص باید چند بسته آموزشی امامان محله تعیین شود تا بتوانیم در سطح کشوری نیز حرفی برای گفتن داشته باشیم.

سردار حسینی اظهار داشت: متاسفانه نقش محلات در رویداد‌ها گاهی کمرنگ است و در استان نیز محله‌هایی فاقد امام محله وجود دارد، حضور مشترک بسیج و سازمان تبلیغات می‌تواند تا حد زیادی محلات را در جریان سازی وارد نماید.

وی گفت: توانمندسازی ارکان محلات مهم است و در سرفصل‌های آموزشی باید به این مقوله توجه بیشتری داشت، همچنین در تعیین شناسنامه و نظام مسائل محله و شناسایی و ظرفیت‌های منابع برای آموزش‌ها و شناسایی جوانان مستعد باید گام‌های اساسی تری برداریم.

در ادامه این نشست مسئول بسیج مساجد و محلات سپاه نینوا تصریح کرد: قرارگاه محله اسلامی در سطح استانداری دارد انجام می‌شود و باید از آن عبور کرد، نباید معطل شویم و باید خودمان کار را پیش ببریم و این طرح را عملیاتی کنیم.

وی متذکر شد: تا پایان سال برنامه توجیهی برگزار می‌شود و اگر نیازمند اصلاح است انجام می‌شود در حال حاضر در ۲۷ محله کم برخوردار فعالیت‌هایی برنامه ریزی شده و این تلاش‌ها نشان از هم افزایی دارد.

مسئول بسیج مساجد و محلات سپاه نینوا بیان کرد: ما نیازمند محتوا‌های آموزشی هستیم و در این باره اقداماتی شکل گرفته است، همچنین نمایندگان بسیج و سازمان تبلیغات باید در نواحی حضور یابند تا هم افزایی بیشتری داشته باشیم.

وی اظهار داشت: جزیره‌ای عمل کردن باعث می‌شود طرح عملیاتی نشود آموزش را باید تا پایان سال ۱۴۰۲ و در ارتباط با محله اسلامی ببینیم.

سردار حسینی ابراز کرد: بسیج در بسیاری از برنامه‌ها جلو است، ما آمادگی داریم تا پایان سال مساجد برتر را انتخاب کنیم و برنامه را به طور کامل در حوزه محتوا تحقق دهیم.

وی گفت: ما قرارگاههایی، چون پیشرفت و آبادانی و حجاب و عفاف داریم که امام محور است، در برخی از روستا‌ها به معنای واقعی نقش امام محله را در پیشبرد عمران و حل مشکلات روستا‌ها می‌بینیم.

مسئول بسیج مساجد و محلات سپاه نینوا افزود: ماموریت اسلامی تحقق محله اسلامی است در‌ای باره سندی تدوین شده و سرفصل‌هایی مورد نیاز است.

1402/10/25