در نامهای؛
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از اقدامات سازمان تبلیغات اسلامی و حوزه هنری در ترویج هنر انقلاب تقدیر کرد
انتشارات امیرکبیر | اثر فاخر نادر ابراهیمی؛
دوره هفتجلدی «آتش بدون دود» نادر ابراهیمی در انتشارات امیرکبیر مجدد منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، انتشارات امیرکبیر به تازگی مجموعه ۷ جلدی «آتش بدون دود»، اثر نادر ابراهیمی را دوباره منتشر و روانه بازار نشر کرده است. این اثر که به زندگی و مبارزات انقلابی مردم ترکمنصحرا میپردازد، از آثار ادبیات معاصر فارسی به شمار میرود.
«آتش بدون دود» در فضایی حماسی و تاریخی، با روایتهایی از عشق، ایثار و مبارزه، تلاشهای مردم ترکمنصحرا برای دستیابی به آزادی و حفظ فرهنگشان را به تصویر میکشد.
ابراهیمی در این اثر با استفاده از تاریخ، افسانهها، و سنتهای ترکمنها، داستانی پرشور خلق کرده که جایگاهی ویژه در ادبیات فارسی دارد. ایده اصلی این اثر از دکتر خدر فروهر، پزشک ترکمن، الهام گرفته شده است.
ابراهیمی در مقدمه این اثر به نقش دکتر فروهر اشاره کرده و او را منبع اصلی الهام شخصیتهای داستانی «آتش بدون دود» همچون گالان اوجا و سولماز معرفی میکند.
این رمان که برای اولین بار دهه ۱۳۵۰ منتشر شد و همچنان یکی از آثار محبوب در میان علاقهمندان به ادبیات فارسی است.ابراهیمی در این اثر توانسته با قلم توصیفی، جنبههای مختلف زندگی اجتماعی، فرهنگی و سیاسی مردم ترکمنصحرا را به تصویر بکشد و نقش مهمی در شناخت تاریخ و فرهنگ این منطقه ایفا کند.
در بخشی از این کتاب آمده است:
«گریه، چه نعمتی است واقعاً! گمان میبرم که اگر خداوند، صد هزار گونه خنده میآفرید اما رسمِ اشک ریختن را نمیآموخت، قلب، حتی تاب ده روزْ تپیدن را هم نمیآورد. گریه، چه نعمتی است واقعاً، برای آنکس که قلبی دارد.»
نادر ابراهیمی در ۱۴ فروردین سال ۱۳۱۵ در تهران بهدنیا آمد. او تحصیلات مقدماتی خود را در زادگاهش یعنی شهر تهران گذراند و پس از گرفتن دیپلم ادبی از دبیرستان دارالفنون، به دانشکده حقوق وارد شد. اما این دانشکده را پس از دو سال رها کرد و سپس در رشته زبان و ادبیات انگلیسی به درجه لیسانس رسید. پیوستن او به یک سازمان سیاسی باعث شد تا بارها دستگیر و زندانی شود. ابراهیمی در زندگی خود به کارهای بسیار زیادی پرداخته است که شرح مفصل آن را در کتاب ابوالمشاغل نوشته است. نادر ابراهیمی علاوه بر نوشتن رمان و داستان کوتاه در زمینههای فیلمسازی، ترانهسرایی، ترجمه، و روزنامهنگاری نیز فعالیت کردهاست. ابراهیمی، همراهِ بهرام بیضایی و ابراهیم گلستان از اندک سخنوران ایرانی بهشمار میرود که هم در سینما و هم در ادبیات کار کرده و شناخته شده است. وی همچنین در زمینه ادبیات کودک و بازسازی افسانههای قدیمی هم دستی بر آتش داشت و بسیاری از کارهای او، جوایز مختلف جهانی را برنده شدهاند.
نادر ابراهیمی در ۱۶ خرداد ۱۳۸۷، در تهران دار فانی را وداع گفت.
پیش از این در مهرماه حق امتیاز انتشار آثار نادر ابراهیمی از انتشارات روزبهان به انتشارات امیرکبیر منتقل شد.
2024-12-09
T
T