۲۶ فروردین | در اولین نشست بینالمللی مهرواره «هوای نو» مطرح شد؛
امروز رشته پیوند ارادتمندان سیدالشهدا مظلومیت غزه است / هیئات مذهبی ایران و منطقه باید کار ویژهای برای مظلومیت غزه انجام دهند
سوره مهر | به قلم محسن کاظمی بخوانید؛
«یادداشتهای سفر شهید صیاد شیرازی» عنوان کتابی است به قلم محسن کاظمی از نویسندگان و پژوهشگران تاریخ معاصر. موضوع کتاب مربوط به مأموریتهای میدانی و تحقیقاتی هیئت معارف جنگ است که مسئولیت آن را شهید صیاد شیرازی بر عهده داشت.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، امیر شهید سپهبد علی صیاد شیرازی که به تعبیر برخی از همرزمانش، مالک اشتر زمانه بود، پس از پایان جنگ تحمیلی از تب و تاب نیفتاد و با عشق شدیدی که به ولایت داشت همچنان در صحنههای مختلف نظام حضور داشت و فعالیت میکرد و سربازی وفادار و امیری شجاع برای اسلام بود. در همین راستا، وی در سال ۱۳۷۳ برای انتقال دانش و تجربیات جبهه و جنگش به دانشگاه افسری امام علی (ع) دعوت شد و در نقش معلمی بود که احساس میکرد برای برجسته نمودن نقاط و نکات آموزشی و علمی جنگ و تسهیل راه نگارش تاریخ هشت ساله دفاع مقدس، تشکیلاتی نیاز است. از این رو هیئتی را بانام «معارف جنگ» که تشکیلاتی افتخاری بود ایجاد کرد تا خاطرات و مطالب رزمندگان اسلام را در مأموریتهای میدانی و تحقیقاتی در صحنهها، مناطق عملیاتی و عوارض باقیمانده از جبهههای جنگ، ضبط و ثبت صوتی و تصویری نماید تا در تهران کار تکمیلی آن پی گرفته شود.
محسن کاظمی که در سال ۱۳۷۴ به عنوان وقایعنگار همراه هیات یادشده بود، به گفته خودش تمامی لحظات و دقایق افراد را با تکنیک نشانگذاری و تندنویسی در مکانهایی که حاضر بوده، ثبت کرده است: «در بسیاری از کارها، سخنرانیها و فعالیتهایی که امیر شهید در تحقیقات میدانی نقش داشت من شاهدی نزدیک بودم و سعی میکردم تمامی آنها را ضبط کنم. از فعالیت شدید، سخت و طاقتفرسای او (که کسی توان آمدن پا به پای او را نداشت) تا شب بیداریها و مناجاتهای شبانهاش، از گفتارها، بیان خاطرات، رفتارها و کردارهای اخلاقی و عرفانی گرفته تا مدیریت دقیق و موشکافانه و برنامهریزی علمی، لحظههایی را نوشتم»
موضوع کتاب «یادداشتهای سفر شهید صیاد شیرازی» مربوط به مأموریتهای میدانی و تحقیقاتی هیئت معارف جنگ است که مسئولیت آن را شهید صیاد شیرازی بر عهده داشت.
شهید صیاد شیرازی هیچ گاه جنگ را پایان بخش فعالیت های خود نمی دید. از این رو در سال ۱۳۷۳، برای انتقال دانش و تجربیات جبهه و جنگش در دانشگاه افسری امام علی (ع) مشغول تدریس شد و سپس هیئتی را با عنوان «معارف جنگ» ایجاد کرد تا خاطرات رزمندگان را از مأموریتهای میدانی و پژوهشی، مناطق عملیاتی ، ضبط و ثبت صوتی و تصویری کند تا در تهران تکمیل و مدون شوند.
محسن کاظمی در این مجال، در سال ۱۳۷۴، فرصت یافت تا به عنوان وقایع نگار سفرهای میدانی با این هیئت پیوند بخورد و در ۹ سفرمیدانی، حوادث را به صورت لحظه به لحظه به ثبت برساند.
او علاوه بر این، با تیزبینیهای خود تمام فعالیتها، سخنرانیها، گفتارها، خاطرات، روشهای مدیریتی و حتی مناجات شبانه شهید صیاد شیرازی را ثبت کرد تا بعدها اثری که عرضه می کند، بر محور شخصیت شهید استوار باشد.
این یادداشتها مربوط به مأموریتهای میدانی و تحقیقاتی این گروه و باهدف ثبت دقیق برخی از وقایع جنگ ایران و عراق است. نویسنده به عنوان وقایع نگار در این سفرهای میدانی از کردستان تا خوزستان همراه این گروه بوده است.
«یادداشتهای سفر شهید صیاد شیرازی» با ۲۰۶ صفحه کتابی خواندنی در انتشارات سوره مهر است.
2025-04-13
T
T