۱۹ اردیبهشت | حجتالاسلام قمی در صفحه شخصی خود نوشت؛
دل ما به رأفت امام رئوف(ع) بند است...
سازمان سینمایی سوره | همزمان با برگزاری مراسم اختتامیه؛
چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم ۱۰۰ با برگزاری مراسم اختتامیه و معرفی برگزیدگان، به کار خود پایان داد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در مراسم اختتامیه، برگزیدگان چهاردهمین جشنواره بین المللی فیلم 100 معرفی شدند. در این مراسم که با حضور اعضای هیئت داوران جشنواره، جمعی از هنرمندان سینما، چهرههای فرهنگی و هنری برگزار شد، برگزیدگان بخشهای ملی با عنوان «ایران عزیز»، بخش بینالملل با عنوان «کرامت انسانی» و بخش فراصد با عنوان «فلسطین آزاد» معرفی شدند. همچنین در این مراسم از علیرضا داوودنژاد فیلمساز پیشکسوت سینمای ایران تقدیر شد.
در این مراسم، رسول صدرعاملی فیلمساز سینما و یکی از اعضای هیئت داوران جشنواره فیلم ۱۰۰ درباره علیرضا داوودنژاد گفت: علیرضا داوودنژاد چه با فیلمهایی که ساخت، چه با منش و معرفتش در سینمای ایران و چه با نوع پرداختش به سینما، معلم همه ما فیلمسازهای بعد از انقلاب بود. این که چگونه میشود از مردم این سرزمین با این نگاه خاص فیلم ساخت را داوودنژاد به ما آموخت. او مفهوم خانواده را در سینما معنا بخشید. او رنج سینما را کشیده و البته پیروزیها را هم روایت کرده است.
علیرضا داوودنژاد نیز در این مراسم گفت: وظیفه خودم دانستم به این جشنواره بیایم و دلیل آن عنوان و موضوع جشنواره است. زمان، محور دانایی سینمایی است و دانایی سینمایی همبستگی با زمان دارد. وقتی قرار است همه چیز در ۱۰۰ ثانیه یا ۱۰۰ دقیقه و در یک بسته بندی مشخص روایت شود هنر زیادی میخواهد و دانایی سینما را میطلبد.
داوودنژاد بیان کرد: سینما و دانایی سینمایی با زمان آمیخته است ولی برعکس آن در سریال این محدودیت زیاد نیست. دانایی سینمایی با ساختن فیلمهای سینمایی به وجود میآید و محفوظ میشود. وقتی سینما تضعیف شود، دانایی سینمایی تضعیف میشود.
وی اظهار داشت: سینمای ما در در شرایطی به سر میبرد که از ۸۰ فیلم اکران شده، ۶۰ فیلم ضرر میکند. من با فیلم تجاری مخالف نیستم چون در این شرایط بازار سینما بالاخره باید با یک روشی این سالنها و تماشاگر را نگه داریم ولی در این میان تکلیف هنر سینما هم باید مشخص شود.
کارگردان سینما و تلویزیون ادامه داد: دانایی سینمایی در مملکت ما در خطر است. نمیشود مملکتی دانایی سینمایی نداشته باشد ولی منظومه هنری و رسانهای خوبی در آن مملکت شکل بگیرد.
داوودنژاد افزود: امیدوارم بتوانیم کاری کنیم که سینمای هنری، تبلیغاتی و تجاری با هم به کار خود ادامه دهد. اصل دانایی سینمایی در اصل سینما است و برای حفظ کردن این اصل به همه عرصههای سینما شامل سینمای تجاری، تبلیغاتی و هنری نیاز است.
سید رضا میرکریمی نیز در این مراسم و بعد از تجلیل از علیرضا داوودنژاد گفت: جشنواره فیلم ۱۰۰ را دوست دارم چون برای استعدادیابی و فهم درست از زمان در روایت گویی جای خوبی است. بین المللی شدن نیز به توفیقات این جشنواره افزوده است. از شکل اختتامیه هم معلوم است که افراد خوش ذوقی پشت آن هستند.
میرکریمی بیان کرد: اصل داستان در فیلمسازی ایده است نه فقط یادگیری فرم. قصه گفتن نیازمند تجربه زیسته است و صرف کپی کردن از داستانهای دیگران کار خوبی نیست. اینجا جایی نیست که با فرم بتوان مخاطب را گول زد بلکه باید برای او قصه تعریف کرد.
او همچنین درباره علیرضا داوودنژاد افزود: من آقای داوودنژاد را خیلی دوست دارم چون او آدم اصیلی است و در روند میتوان این اصالت او را فهمید.
در ادامه این مراسم، نامزدها و برگزیدگان چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰ به شرح زیر معرفی شدند:
نامزدهای بخش داستانی:
1. «Retrato»- رِترَتو اثر ایگناسیو رودو
2. «Oushhen»- اوشحِن اثر سید جمال کمالی
3. «گلوبند» اثر امیرمحمد گیلنفر
4. «العِناق» اثر زینب نجاتی
تندیس چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰، دیپلم افتخار و هدیه نقدی برگزیده بهترین فیلم داستانیِ بخش بینالملل، به فیلم «العِناق» اثر زینب نجاتی تعلق گرفت.
نامزدهای بخش پویانمایی:
1.«The skinnies» اثر Jan Svensek
2.« History of Humanity, Summarized» اثر Stefano Bertelli
3. «Noise» اثر مهدی برقزادگان
4. «در میان یک سرزمین» اثر جعفر صیادی
تندیس چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰، دیپلم افتخار و هدیه نقدی برگزیده بهترین پویانمایی بخش بینالملل به جان سونسکی برای اثر The skinnies تعلق گرفت.
نامزدهای بخش مستند:
1. «عروس پالمیرا» اثر کیومرث محمدچناری
2. «گلچین» اثر محمدجواد معصومی
تندیس چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰، دیپلم افتخار و هدیه نقدی برگزیده بهترین مستند بخش بینالملل به محمدجواد معصومی برای مستند «گلچین» تعلق گرفت.
نامزدهای بهترین فیلم بخش فراصد
1. «عَلَم» اثر سیدمحمدحسین حسینی
2. «عاتِقه» اثر مسعود دهنوی
3. «رویای آزادی» اثر کیومرث محمدچناری
4. «لِی لِی» اثر محمدحسین امامی
5. «العِناق» اثر زینب نجاتی
6. «خانه ام اینجاست» اثر علیرضا آقامحمدی
7. «A School Day» اثر احمد الدَنَف
این بخش دارای ۳ برگزیده بود که هیچ کدام بر دیگری برتری نداشت. اولین تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدیِ بخش فراصد به « فیلم خانهام اینجاست» اثر علیرضا آقا محمدی تعلق گرفت. دومین تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی در بخش فراصد به احمد الدنف برای فیلم «A School Day» تعلق گرفت. همچنین سومین تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی بخش فراصد به فیلم «عاتقه» اثر مسعود دهنوی تعلق گرفت.
نامزدهای بهترین فیلم داستانی
1.«مشق هر روز» اثر امیر ربوئین
2. «پیام بر» اثر سجاد انتظاری
3.« چشم چشم» اثر حمید ملیحی
4.«رویای خانواده» اثر نازلی مددی
5.«عکس» اثر بابک علوی
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلم داستانی بخش مسابقه ملی، به امیر ربوئین برای فیلم «مشق هر روز» رسید. همچنین برنده تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای بهترین فیلم داستانی بخش ملی نیز به فیلم «چشم چشم» ساخته حمید ملیحی رسید.
همچنین در این بخش جایزه ویژه داوران به فیلم «پیامبر» اثر سجاد انتظاری اهدا شد.
نامزدهای بهترین فیلم پویانمایی
1. «آرامش زن، آرامش خانه» اثر علیرضا پورشکوری
2. «Cutsea» اثر محمد حسین آخوندی
3. «ته تغاری» اثر حیدر صفرپور
دیپلم افتخار و جایزه نقدی بهترین فیلم پویانماییِ بخش مسابقه ملی به «آرامش زن، آرامش خانه» اثر علیرضا پورشکوری تعلق گرفت. برنده تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای بهترین فیلم پویانمایی بخش ملی به حیدر صفر پور برای فیلم «ته تغاری» تقدیم شد.
نامزدهای بهترین فیلم مستند:
1. «شانه به شانه» اثر مهدی شاهسواری و عطیه سادات حجتی
2. «استنساخ» در آینه اثر امیررضا دهقانی
3. «شیون کَرنا» اثر سید محمدجواد جعفری
برنده تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی برای بهترین فیلم مستند بخش ملی به فیلم «شانه به شانه» اثر مهدی شاهسواری و عطیه سادات حجتی رسید.
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و هدیه نقدی برای بهترین اثر برگزیده به انتخاب دبیر دوره چهاردهم جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰، به فیلم «عَلم» ساخته سید محمد حسین حسینی تعلق گرفت.
جایزه دیگر این جشنواره با عنوان جایزه ایران جوان از بین آثاری که به موضوع جوانی جمعیت و خانواده پرداخته بود به مرتضی معتمدی برای فیلم «یکی مثل خودم» رسید.
گفتنی است چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰، به مدت ۳ روز در پردیس سینمایی ملت برگزار شد و پس از برگزاری کارگاههای تخصصی فیلمسازی، اکران فیلمهای برجسته جشنواره فیلم فجر، نشست پرسش و پاسخ با عوامل فیلمهای اکران شده، اکران آثار بخش مسابقه و بخشی از آثار خارج از مسابقه جشنواره ۱۰۰، اکران فیلمهای کوتاه و مستندهای شاخص، با برگزاری مراسم اختتامیه در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی، به کار خود پایان داد.
2025-05-09
T
T