- استانها
به گزارش پایگاه خبری نهضت، عصر امروز یک شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۱ مراسم «اختتامیه کنگره ملی شعر وحدت اسلامی» با حضور حجتالاسلام و المسلمین محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سید مهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ، دکتر غلامعلی حداد عادل و جمعی از معاونین و مدیران سازمان تبلیغات اسلامی به همراه هنرمندان عرصه شعر و ادب شيعه و اهل تسنن سراسر كشور در تالار وحدت برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد قمی در اين مراسم با تبریک ایام هفته وحدت و قدردانی از حضور و شرکت اهالي ادب و فرهنگ اقوام مختلف سراسر كشور در این کنگره اظهار داشت: همه چیز از یک اختلاف آغاز شد بهطوریکه در اعلام روز میلاد با سعادت نبی مکرم اسلام در ۱۲ و همچنین ۱۷ ربیع الاول اختلاف نظر وجود داشت.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بيان اينكه تعیین هفته وحدت از سوی حضرت امام خمینی (ره) بنیانگزار کبیر انقلاب اسلامی هنر بزرگ ايشان بود اذعان داشت: پس از گذشت سالها همچنان در این ایام؛ مراسم مختلفي با حضور شخصیتها، مقامات، علما و رهبران ادیان مختلف در جهان اسلام برگزار میشود و انديشمندان دين در اينگونه مراسم در خصوص وحدت که از هر نیازی مهمتر است با يكديگر مذاکره كرده و سخن میگویند.
رئيس سازمان تبليغات اسلامي ضمن تجلیل از خانواده شهید اهل تسنن خردسال؛ «سبیل اخلاقی» عنوان داشت: با توجه به درخواست خانواده معظم شهید والا مقام اخلاقی برای دیدار با رهبر معظم انقلاب اسلامی، این هماهنگی انجام شده و در اسرع وقت این دیدار انجام خواهد شد.
حجت الاسلام عزتزمانی: «کنگره شعر وحدت اسلامی» گامي درجهت تمدن اسلامی است
در ادامه، حجتالاسلام رضا عزتزمانی، معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی، اهتزار پرچم اسلام در جهان را نتیجه مجاهدت پیامبر گرامی اسلام (ص) برشمرد و گفت: تحقق جامعه اسلامی، آرزوی تمام پیامبران و اولیاء الهي بوده است.
وی به اهمیت کنگره ملی شعر وحدت اسلامی اشاره و تصريح کرد: مردان و زنان هنرمند اهل تسنن و شيعه باید وحدت اسلامی را در بین جامعه توسعه دهند، اين در حالي است كه اگر وحدت در جوامع اسلامي شكل نگيرد، تمدن اسلامي محقق نخواهد شد چرا که پیروزی نهایی اسلام وابسته به این مسیرمهم است لذا امیدواریم این کنگره به منزله شروع یک حرکت مهم در مسیر تحكيم و گسترش فرهنگ وحدت باشد.
دبیرعلمی کنگره ملی شعر وحدت اسلامی: بعد از اقبال لاهوری شعر وحدت نداشتهایم
حجتالاسلام جواد محمدزمانی، دبیرعلمی کنگره ملی شعر وحدت اسلامی در بخش دیگر این مراسم با تأکید براینکه هدف و ضرورت وحدت روشن است، افزود: امروز بیش از گذشته به حقیقت نورانی وحدت نیازمندیم هرچند که در سالهای گذشته نیز در زمینه ادبیات شاهد تلاشهایی بودیم.
وی با بیان اینکه معتقدم بعد از مرحوم اقبال لاهوری، دیگر شاهد سرودن شعر وحدت در میان شعرا نبودیم اظهار داشت: برگزاری کنگره ملی شعر وحدت اسلامی میتواند مسیر این عرصه را در بین شعرا باز کند به گونهای که این هنر نیز میتواند به تدریج نمود و ظهور پیدا کند. دبیر علمی کنگره شعر وحدت اسلامی افزود: محمدصادق آتشی شاعر همین کنگره، وقتی در محضر رهبر انقلاب شعر خواند، رهبر انقلاب فرمودند: «این حرکت ادبی از زمره فعالیتهای بایسته و ضروری است».
حجتالاسلام محمد زمانی به ۷۰۰ شعر رسیده به دبیرخانه کنگره اشاره کرد و ادامه داد: سطح آثار به گواه داوران بسیار خوب بود و ۶ کتاب شعر به دبیرخانه ارسال شد همچنين دبیرخانه بهزودی اين كتب را منتشر خواهد کرد.
وی به تشریح شاخصههای داوری اشعار پرداخت و با بیان اینکه تلقی و شناخت شاعر از شعر وحدت در این روند مورد تاکید بوده است، گفت: برگزاری شب شعر وحدت، انتشار مجموعه شعر اساتید و فراخوان آثار متناسب با سرود و نغمه و نوحه از فعالیت های دبیرخانه دائمی این کنگره خواهد بود.
در ادامه نیز شاعران برگزیده این کنگره معرفی و با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، رئیس سازمان اوقاف وامور خیریه، غلامعلی حداد عادل و علمای اهل تسنن از این شاعران تجلیل شد.
ابراهیم قبله آرباطان از آذربایجان شرقی، فاطمه بیرانوند از خرم آباد، فاطمه الله مرادی از قم، رضا یزدانی از قم، رضا نیکوکار از رشت، حسن اسحاقی از کرج، رضا خورشیدی فرد از قم، قاسم بای از گنبد و محمد شریف از قم، محمد جواد الهی پور ، زهرا شعبانی، سید محمد جواد میرصفی و منیره هاشمی از جمله برگزیدگان بودند.
در بخش دیگراین برنامه ؛ از خانواده نوجوانترین شهید دفاع مقدس «سبیل اخلاقی» با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه تجلیل شد و قبل از آن نیز برشی از زندگی شهید اخلاقی در قالب یک تئاتر کوتاه به نمایش درآمد که مورد استقبال حاضرین قرار گرفت.
« نخستین کنگره ملی شعر وحدت اسلامی» در یک نگاه
هدف از برگزاری «کنگره ملی شعر وحدت اسلامی»، گسترش فرهنگ وحدت اسلامی با استفاده از ظرفیتهای هنر وادب بود.
فراخوان این کنگره از اول شهریور ۱۴۰۱ تا اول مهر ادامه داشت و به دلیل استقبال شاعران کشور، تا ۱۵ مهر نیز تمدید شد. ۷۰۰ شاعر اهل سنت و تشیع از استانهای مختلف کشور با ارسال اشعار فاخر در قالبهای مختلف «کلاسیک، نیمایی، سفید، کودک و نوجوان، ترانه و قالبهای دیگرهنری» به دبیرخانه ، حضور فعالی در این کنگره بزرگ داشتند.
از ۱۲ برگزیده این کنگره در روز اختتامیه با اهدای جوایز ۵ میلیون تومانی تجلیل شد. یک جایزه ویژه ۱۵ میلیون تومانی نیز به شاعرانی که کتاب هایی در قالب شعر وحدت تدوین کرده اند، تعلق گرفت،.
همزمان با اختتامیه، گزیدهای از اشعار رسیده به این کنگره نیز در قالب کتابی به نام «وَٱعْتَصِمُوا» منتشر و علاوه برآن بزودی کتابهای شعری که به کنگره ارسال شده اند هم منتشر خواهند شد.