انتشارات سوره مهر | در غرفه بنیاد شهید رئیسی ؛
آیین رونمایی از کتاب «هارداسان» برگزار شد
در رشتههای تجسمی، شعر، طنز و ادبیات پایداری ؛
شب گذشته با برگزاری مراسمی در حوزه هنری؛ چهرههای هنری سال ۱۴۰۱ در رشتههای هنرهای تجسمی، شعر ، طنز و ادبیات پایداری معرفی و تقدیر شدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، «هفته هنر انقلاب» شاید بهانهای باشد برای تجدید میثاق دوباره با شهید مرتضی آوینی، مردی که سبک دیگری از زیستن هنری را تجربه کرد و با پا نهادن در میدان جنگ، نشان داد برای گفتن از جنگ بهترین راه، رفتن به سوی جبهه است و به همین دلیل به جای اسلحه، دوربین به دست گرفت و راهی جبههها شد تا با نگاهي ژرفتر، شمايل دیگری از جنگ را برای مخاطب به نمایش بگذارد و این شد که بتدریج سبکی به نام سبک آوینی از دل برنامهای به نام «روایت فتح» به منصه ظهور رسيد. حالا حوزه هنری چند سالی است که با گرامی داشت سالگرد شهادت شهید آوینی و با برپایی هفته هنر انقلاب، در پیمودن راه و منش شهید آوینی پیشقدم شده و هرساله از بیستم تا بیست و هفتم فروردین ماه «هفته هنرانقلاب» را برگزار میکند و در طول این هفته؛ علاوه بر برپایی نمایشگاهها و نشستهای تخصصی متعدد، چهرههای هنری در رشتههای مختلف از سینما و تئاتر و هنرهای تجسمی گرفته تا ادبیات، نقاشی، گرافیک، کاریکاتور و ... را طی مراسمی معرفی و تقدیر میکند.
شب گذشته ۲۶ فروردین ۱۴۰۲ نیز در محوطه باز حوزه هنری (تالار آینه)، با برگزاری مراسمی؛ چهرههای هنری سال ۱۴۰۱ در رشتههای هنرهای تجسمی، شعر ، داستان ، طنز و ادبیات پایداری معرفی شدند.
مهرداد صدیقی؛ چهره سال ۱۴۰۱ در طنز
در این مراسم که بعد از افطار و در محوطه باز حوزه هنری برگزار شد، عباس حسیننژاد، مدیر دفتر طنز حوزه هنری درباره انتخاب چهره سال گفت: در دفتر طنز حوزه هنری و با همراهی شورایی که برای انتخاب این چهره تشکیل شد به سه نامزد رسیدیم که در نهایت «مهرداد صدیقی» را به خاطر رمان «آبنبات نارگیلی» که رمان بسیار پرتیراژي بود، انتخاب کردیم.
گلستان جعفریان؛ چهره سال ۱۴۰۱ در ادبیات پایداری
مرتضی سرهنگی مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در این بخش، با بیان اعتقاد خود مبني بر آن كه «صدای جنگ با صدای زنان بلندتر میشود» اظهار داشت: زنها علاوه بر اینکه در جنگ حضور دارند، خانواده اول آنان یعنی پدر، برادر، پسر و همسرشان نیز حضور مييابند و لذا یک زن از ۵ جهت در جنگ سهیم است و به همین دلیل صدای جنگ را بلندتر میکند.
به گفته وی، بهترین شیوه نقل قول در جنگ، استفاده از روایات افرادی است که خودشان در جنگها حاضر بودهاند و زنان در این حیطه میتوانند بهترین آثار را خلق کنند.
در ادامه «گلستان جعفریان» به عنوان چهره سال ۱۴۰۱ ادبیات پایداری برای نگارش کتاب «پاییز آمد» معرفی و تقدیر شد.
گلستان جعفریان هم در این برنامه اظهار داشت: ۲۲ سال است در حوزه پایداری قلم میزنم و تجربههایی در این حوزه داشتهام. درخواستم از همه این است که هنرمندان فعال در این حوزه را در تمامی ابعاد ببینید.
هدایتالله بهبودی؛ چهره سال ۱۴۰۱ در بخش ادبیات انقلاب
محسن غنییاری، مدیر مرکز تحقیق و مطالعات فرهنگ و ادب پایداری حوزه هنری نیز با بیان اینکه برخیها ممکن است دوره پهلوی را تطهیر کنند بدون آنکه از داخل زندانهای سیاسی آن دوره غافل باشند، اما «هدایت الله بهبودی»، مجموعه دانشنامهای را در این زمینه تدوین کرده است که پرده را از زندانهای سیاسی پهلوی کنار زده است لذا با تکیه به این اسناد، دیگر کسی نمیتواند دوره پهلوی را تطهیر کند.
در ادامه نیز «هدایتالله بهبودی» برای نگارش دانشنامه «زندان سیاسی در دوره پهلوی» به عنوان چهره سال ۱۴۰۱ در بخش ادبیات انقلاب سال معرفی شد که البته در مراسم حضور نداشت.
علی اصغرعزتی پاک؛ چهره سال ۱۴۰۱ در بخش داستان
در ادامه، محمدرضا شرفی خبوشان، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری گفت: در دو رشته داستان و شعر انقلاب اسلامی سخن گفتن از چهره سال بسیار سخت است، چراکه نویسندگان بسیاری دین خودشان را به انقلاب و دفاع مقدس ادا کردهاند، اما نگاه ریشهای و آیندهنگر داشتن به این معناست که تنها به خلق اثر اکتفا نشود، بلکه زمینه برای قدم نهادن جوانان در این عرصه را نیز مساعد کنیم؛ لذا بهترین گزینه و چهره سال ۱۴۰۱ در عرصه داستان از نظر ما «علی اصغر عزتی پاک» برای نگارش کتاب «اجاره نشین خیابان الامین» است که بهترین سالهای عمرش را نثار جستن و دریافتن فنون این حوزه کرده است و باید به او بالید.
مهدی جهاندار؛ چهره سال ۱۴۰۱ در بخش شعر
شرفي خبوشان همچنین بیان کرد: در شعر باید با جان نوشت و قلم را در روح زد تا کلمهای که نشان دهنده روزگار ماست، پدید آید و باید به زبانی ماندگار سخن گفت که «مهدی جهاندار» بهترین انتخاب برای چهره سال ۱۴۰۱ در عرصه شعر انقلاب بخاطر نگارش مجموعه شعر «مرتد» است.
نجابتی، صدری، دوست محمدی و نیرومند؛ چهرههای سال ۱۴۰۱ در هنرهای تجسمی
محمد زرویی نصرآباد، سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری نیز در این مراسم با بیان اینکه در بخش هنرهای تجسمی، طبق آئین نامه، شورایی تشکیل شد و پس از بررسیهای مختلف، «مسعود نجابتی» به عنوان چهره سال ۱۴۰۱ در گرافیک، «مینا صدری» به دلیل خلق تندیس «رزمنده» به عنوان چهره سال ۱۴۰۱ در نگارگری، «محمدرضا دوست محمدی» برای تصویرسازی شهید قاسم سلیمانی و ابومهدی مهندس به عنوان چهره سال ۱۴۰۱ و «محمدحسین نیرومند» برای برگزاری نمایشگاه پوستر «کار خودشونه» به عنوان چهره سال ۱۴۰۱ در بخش کاریکاتور انتخاب شدند.
«مسعود نجابتی»، چهره سال ۱۴۰۱ دربخش گرافیک طی سخنان کوتاهی اظهار داشت: معتقدم باید فضا را برای جوانها و هنرمندانی که استحقاق بیشتری دارند، باز کنیم چرا که آنان کارهای موثرتری از من انجام داده اند و از ما جلوتر هستند لذا خودم را لایق این مقام نمیدانم.
2023-04-16
T
T