۷ اردیبهشت | حجتالاسلام قمی در صفحه شخصی خود نوشت؛
همهی ما در ایران اسلامی فرزند روزهای سختیم
خراسان شمالی| در راستای تحقق سند ملی مسجد؛
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی گفت: آموزش و توانمندسازی کارگزاران مسجد نقش مهمی در پویایی و تأثیرگذاری مساجد دارد و لازم است در دستور کار مدیران فرهنگی استان قرار گیرد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام حمید رفیعی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، پیش از ظهر امروز در جلسه کمیته پشتیبانی آموزشی و توانمندسازی کارگزاران مسجد که با حضور جمعی از مسئولان حوزه مساجد استان خراسان شمالی برگزار شد، اظهار داشت: در راستای اجرای مصوبات قرارگاه مسجد و تحقق اهداف سند ملی مسجد، توجه ویژه به امر آموزش و توانمندسازی کارگزاران مسجد، نقش مهمی در پویایی و تأثیرگذاری مساجد دارد و امید است در آینده نزدیک، مساجد بتوانند بهعنوان پایگاههای اصلی فرهنگی و دینی، نقش خود را در هدایت جامعه و ارتقای سطح معنوی نمازگزاران، بیشازپیش ایفا کنند.
وی افزود: این نشست باهدف ارتقای سطح آموزشی و تقویت بسترهای نرمافزاری برای کارگزاران مسجد، بررسی برنامههای حمایتی و آموزشی و ارائه راهکارهای عملی در جهت توانمندسازی آنان برگزار شد.
وی خاطرنشان کرد: مطابق با سند ملی مسجد، علاوه بر تشکیل جلسات ماهانه شورای تعالی مسجد که وظیفه سیاستگذاری کلان و هماهنگی برنامهها را بر عهده دارد، پنج کمیته تخصصی نیز برای پیگیری امور مختلف مرتبط با مساجد فعالشدهاند که این کمیتهها شامل مواردی همچون مدیریت فرهنگی، پشتیبانی آموزشی، توسعه زیرساختهای مسجدی، ارتباطات اجتماعی و اقتصادی و توانمندسازی کارگزاران هست و در این میان، مسئولیت کمیته پشتیبانی آموزشی و توانمندسازی کارگزاران مسجد به اداره کل تبلیغات اسلامی استان سپردهشده است.
حجتالاسلام حمید رفیعی اظهار کرد: این کمیته بهعنوان بازوی اجرایی در حوزه ارتقای سطح مهارتهای کارگزاران مسجد، علاوه بر آموزش امامان جماعت، هیئتامنا و فعالان فرهنگی، به توسعه نرمافزارها و ابزارهای آموزشی نیز میپردازد و هدف اصلی این کمیته، توانمندسازی جامع کارگزاران برای ایفای نقش فعالتر در مدیریت مسجد، هدایت فعالیتهای فرهنگی و تعمیق ارتباط میان مسجد و جامعه است.
در این نشست، محورهای زیر موردبحث و بررسی قرار گرفت:
• ارائه برنامههای آموزشی نوین: توسعه و ارائه دورههای آموزشی تخصصی برای کارگزاران مسجد با تأکید بر مهارتهای مدیریت فرهنگی، تعامل اجتماعی و فعالیتهای تبلیغی.
• افزایش بهرهگیری از فناوری و ابزارهای نرمافزاری: معرفی و استفاده از سامانههای هوشمند برای مدیریت مسجد، اطلاعرسانی برنامههای فرهنگی و تقویت ارتباطات میان نمازگزاران و مسئولان مسجد.
• بررسی چالشهای موجود در توانمندسازی کارگزاران مسجد: شناسایی مشکلات و موانع موجود در مسیر ارتقای سطح آموزشی کارگزاران و ارائه راهکارهای عملی برای بهبود وضعیت.
• توسعه برنامههای حمایتی برای امامان جماعت، هیئتامنا و خادمین مساجد: ایجاد مسیرهای حمایتی برای تأمین منابع آموزشی، ارتقای جایگاه کارگزاران و بهبود شرایط کاری آنان.
در پایان جلسه، اعضای جلسه پیشنهادهایی برای ادامه روند توانمندسازی کارگزاران مسجد ارائه دادند، ازجمله تدوین برنامههای آموزشی دورهای، افزایش همکاریهای بین نهادی در حوزه مساجد و بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی در جهت تحقق اهداف سند ملی مسجد و مقرر گردید که نتایج این جلسه در شورای تعالی مسجد مطرح و زمینه اجرایی شدن تصمیمات اتخاذشده فراهم شود.
2025-04-28
T
T