سازمان سینمایی سوره | کارنامه یک ماهه سازمان سینمایی سوره؛

اردیبهشت «سوره» در بهار ۱۴۰۴ چگونه گذشت؟

سازمان سینمایی سوره | کارنامه یک ماهه سازمان سینمایی سوره؛

اردیبهشت «سوره» در بهار ۱۴۰۴ چگونه گذشت؟

سازمان سینمایی سوره در دومین ماه از سال ۱۴۰۴ در حوزه تولید و اکران آثار برای گروه‌‌های مختلف مخاطبان، چه عملکردی داشته است؟

اردیبهشت «سوره» در بهار ۱۴۰۴ چگونه گذشت؟

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، اردیبهشت به عنوان دومین ماه از سال ۱۴۰۴ به پایان رسید؛ ماهی که با رویدادها و اتفاقات گوناگون در همه عرصه‌ها همراه بود و ناگفته نماند که تلخی‌هایی نیز به همراه داشت از انفجار بندرعباس تا فوت تکان دهنده عکاس معروف ورزشی و یک خبرنگار سیاسی. اما از آنجایی که زندگی در جریان است و باید ادامه داد، فعالیت در همه حوزه‌ها طبق روال برپاست. همانگونه که آثار سینمایی جدیدی وارد چرخه اکران شدند، سریال‌های تازه‌ای روی آنتن تلویزیون رفتند و یا پخش خود را در شبکه نمایش خانگی آغاز کردند.

در این میان سازمان سینمایی سوره همانند دیگر نهادها و ارگان‌ها و اساسا فعالان این عرصه، با حجم بالایی از تولیدات در بخش‌های مختلف، ماه اردیبهشت را پشت سر گذاشت و آثاری را در دسته‌بندی‌های متنوع به مخاطبان مختلف در گروه‌های سنی متفاوت ارایه داد.

در این گزارش قصد داریم مروری بر این فعالیت‌ها داشته باشیم که در ادامه می‌خوانید:

سازمان سینمایی سوره در ادامه فعالیت‌های خود در تامین محتوای مناسب کودک و نوجوان و پس از کسب موفقیت فیلم سینمایی «باغ کیانوش» به کارگردانی رضا کشاورز و تهیه‌کنندگی محمدجواد موحد در گیشه به عنوان پُرفروش‌ترین فیلم نوجوان سینماها، بهار خود را با نمایش عمومی انیمیشن سینمایی «رویاشهر» با شعار «شهر رویاهات رو بساز» آغاز کرد که پیشنهادی تماشایی ویژه کودکان و نوجوانان است.

این اثر به نویسندگی و کارگردانی محسن عنایتی و تهیه‌کنندگی مصطفی حسن‌آبادی محصول مشترک مرکز انیمیشن سوره، مرکز پویانمایی مهوا، اداره کل فرهنگی شهرداری تهران و استودیو آینده‌نگار است که در ماه اول اکران توانسته عنوان پُرفروش‌ترین فیلم غیرکمدی را از آن خود کند. این انیمیشن سینمایی قصه نوجوانی به نام «آرات» است که رویای قهرمانی در سَر دارد و در سفری ماجراجویانه همراه با دوستانش برای رسیدن به شهر رویایی خود، واقعیت‌های تازه‌ای را کشف می‌کند.

و اما توجه سوره تنها معطوف به مخاطبان کودک و نوجوان نیست. این سازمان سینمایی با آغاز سومین ماه از فصل بهار و نزدیک شدن به قیام ۱۵ خرداد، فیلم سینمایی «صبح اعدام» را برای مخاطبان بزرگسال تدارک دیده است؛ این اثر به کارگردانی بهروز افخمی و تهیه‌کنندگی علی شیرمحمدی برشی از لحظات پایانی زندگی طیب حاج رضایی و اسماعیل رضایی است که در پی قیام خونین ۱۵ خرداد ۱۳۴۲ محکوم به اعدام شدند.

علاوه بر ارسطو خوش رزم در نقش حاج اسماعیل رضایی، مسعود شریف در نقش طیب حاج رضایی، داود فتحعلی‌بیگی، پوریا منجزی، مهرداد نیکنام، محسن آوری، کاوه دارابی، فریبا آذرشب در تازه‌ترین ساخته بهروز افخمی نقش‌آفرینی می‌کنند.

این اثر که نامزد ۸ سیمرغ بلورین و برنده ۲ سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی و بهترین بازیگر نقش اول مرد از چهل و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر است، پیشنهاد خاص و متفاوت برای کسانی محسوب می‌شود که به موضوعات انقلاب اسلامی علاقه‌مند هستند و آن را دنبال می‌کنند.

خبر خوش سازمان سینمایی سوره برای مخاطبان اکران آنلاین که حال این روزها تماشاگران پروپاقرصی پیدا کرده، این است که فیلم سینمایی «در آغوش درخت» به کارگردانی بابک لطفی خواجه‌پاشا و تهیه‌کنندگی سجاد نصرالهی‌نسب و محمدرضا مصباح که پیش‌تر نماینده سینمای ایران برای حضور در نودوهفتمین دوره اسکار انتخاب شده بود و در میان ٣ فیلم پُرفروش اجتماعی ۱۴۰۳ جای گرفت، به اکران آنلاین رسیده است و مخاطبان هم‌اکنون می‌توانند این اثر را در پلتفرم فیلم‌نت تماشا کنند.

«در آغوش درخت» پس از نامزدی ٨ سیمرغ و دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی اول از چهل‌ویکمین جشنواره فیلم فجر و همچنین ۶ جایزه بین‌المللی این روزها در اکران آنلاین میزبان کسانی‌ست که پیش از این فرصت تماشای این اثر شاعرانه را روی پرده بزرگ سینما را از دست داده بودند.

«در آغوش درخت» محصول مشترک سازمان سینمایی سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است و مارال بنی‌آدم، جواد قامتی، روح‌الله زمانی، اهورا لطفی و رایان لطفی بازیگران این فیلم را تشکیل می‌دهند.

سازمان سینمایی سوره همچنین در عرصه سریال هم با گذشت ۲ سال از پخش سریال «سوران» به کارگردانی سروش محمدزاده و تهیه‌کنندگی مجتبی فرآورده، ۱۰ خردادماه اثری متفاوت با نام سریال «بوقچی» را روانه آنتن شبکه سه سیما می‌کند. حسن حبیب‌زاده کارگردان این اثر اولین تجربه سریال‌سازی خود را پشت سر می‌گذارد که این پروژه همانند سریال اپیزودیک «تازه وارد» در راستای حمایت از فیلمسازان جوان توسط باشگاه فیلم سوره تولید شده به سرانجام رسیده است.

«بوقچی» به تهیه‌کنندگی محمدجواد موحد به عنوان محصول سیمافیلم با نگاهی متفاوت به حواشی پیرامون دنیای فوتبال، روایتگر داستانی تازه در بستر این ورزش پرطرفدار است.

حسن پورشیرازی در نقش بهرام بوقچی، بیژن امکانیان در نقش ارسلان موفق مدیر باشگاه فوتبال و مدیرعامل کارخانه چیت دانه، شهره سلطانی، شهین تسلیمی و امیر غفارمنش از جمله بازیگران این اثر هستند.

اما اگر بخواهیم به مهمترین رویداد سینمایی سازمان سینمایی سوره اشاره کنیم باید از جشنواره فیلم ۱۰۰ بگوییم که در اردیبهشت ماه برگزار شد و بی جهت نیست اگر از آن به عنوان اولین رویداد سینمایی در تقویم جشنواره‌های سینمایی ایران در سال ۱۴۰۴ یاد کنیم.

چهاردهمین دوره از جشنواره فیلم ۱۰۰ پس از یکسال وقفه در سه بخش «ایران عزیز»، «کرامت انسانی» و بخش فراصد با رویکرد «فلسطین آزاد» و با برگزاری کارگاه‌های آموزشی با حضور فیلمسازان سرشناسی همچون مهدی جعفری، محمدحسین مهدویان، رامبد جوان در تهران و محمدعلی باشه‌آهنگر، لیلی عاج، سید محمدرضا خردمندان، هادی مقدم‌دوست، حسین دارابی، حسین نمازی، هاتف علیمردانی، حسن حبیب‌زاده، محمد علیزاده‌فرد و… در شهرهای مختلف ایران برگزار شد که با استقبال جمع زیادی از جوانان همراه بود.

رسول صدرعاملی، سیدمحمود رضوی، ژاله صامتی، لیلا زارع، محسن اسلام‌زاده و محمّد خیراندیش ️داوران بخش ملی و احمدرضا درویش، مصطفی زمانی، مصطفی رزاق‌کریمی، محمدرضا دوست‌محمدی و خانم جوهاری از کشور مالزی داوران بخش بین‌الملل این دوره از جشنواره بودند.

 

لازم به ذکر است که جشنواره فیلم ۱۰۰ تنها رویداد سازمان سینمایی سوره در توجه به فیلمسازان جوان و استعدادهای درخشان نیست بلکه مرکز فیلم جوان سوره به عنوان یکی از نهادهای مرتبط با این سازمان، فراخوان نخستین دوره بورسیه فیلم‌نامه‌نویسان جوان با عنوان «سفر قهرمان» را بهمن ماه ۱۴۰۳ در این راستا منتشر شد که ٣۴١ نفر برای ورود به این دوره اعلام آمادگی کردند و ۱۰۴۶ فیلم‌نامه دریافت شد. پس از جمع‌بندی در نهایت ٣۶ نفر به مرحله مصاحبه حضوری راه یافتند.

محدثه پیرهادی اواخر آبان ماه سال ۱۴۰۳ در یکی از مصاحبه‌های خود بیان کرد: «یکی از کارهایی که در مرکز فیلم جوان سوره روی آن تمرکز کردیم، موضوع مهم و مغفول واقع شده فیلمنامه‌نویسی است. ما در مرکز فیلم جوان سوره یک مسیر تازه برای فیلمنامه‌نویس‌ها به نام «بورسیه فیلمنامه‌نویسی» ایجاد کرده و اسم آن را «سفر قهرمان» گذاشتیم. در «سفر قهرمان» جوان‌های خلاقی را که کارهایی در حوزه فیلمنامه‌نویسی انجام دادند و هنوز وارد دنیای حرفه‌ای سینما نشدند و به تمرکز برای افزایش مهارت فیلمنامه‌نویسی نیاز دارند بورسیه می‌کنیم.»

حجم فعالیت‌های سازمان سینمایی سوره تنها به این عرصه‌ها مربوط نمی‌شود. سوره در همکاری با چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت در آخرین روز اردیبهشت‌ماه میزبان فیلمسازان سینمای مقاومت از لبنان، عراق، پاکستان، ونزوئلا، آرژانتین، روسیه و… در ایران بود و مهمانان علاوه بر بازدید از بخش‌های مختلف این سازمان، در نشست صمیمانه درباره ظرفیت‌های همکاری گفت‌وگو کردند.

سازمان سینمایی سوره همچنین در اریبهشت ماه در آستانه اولین در آستانه اولین سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و هیات همراه مستند «موتورسواران» به تهیه‌کنندگی و کارگردانی مسعود دهنوی روی آنتن تلویزیون برد. این اثر با روایتی متفاوت و از زاویه نگاه جدید داستان موتورسوارانی را روایت می‌کند که پس از انتشار خبر سقوط بالگرد رئیس جمهور شهید و همراهان ایشان، به صورت خودجوش و شبانه برای یافتن بالگرد راهی محل حادثه شدند.

در آخرین مورد لازم است که اشاره‌ای به نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۴ نیز داشته باشیم؛ جایی که رد پای سازمان سینمایی سوره در پُرفروش شدن سه کتاب «سرگذشت استعمار»، «باغ کیانوش» و «بابابام» دیده می‌شود. چراکه این آثار در سال‌های اخیر توسط مراکز تولیدی در سازمان سینمایی سوره دستخوش اقتباس قرار گرفتند و به ترتیب سریال «هیس هیچی نیس!» و فیلم سینمایی «باغ کیانوش» ویژه نوجوانان و سریال انیمیشن «بابابام» ویژه کودکان از آن‌ها تولید شد.

منبع: سوره سینما

2025-05-22

تعداد بازدید: 22
ایران
آیکون توانخواهان

T

T