کد خبر: ۱۶۲۵۵
سازمان هیأت و تشکل‌های دینی| فهیمه شریفی مطرح کرد؛

تاسیس شورای مداحان و هیات‌های بانوان

مسئول امور بانوان سازمان هیأت و تشکل‌های دینی گفت: شورای مداحان و هیات های بانوان با هدف بسترسازی ارتقای سطح کیفی دانش بانوان مداح تاسیس شد.
۰۳ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۷

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، اولین نشست روسای شورای مداحان و هیأت‌های بانوان برگزار شد. 

در ابتدای این جلسه فهیمه شریفی مسؤول امور بانوان سازمان هیأت و تشکل‌های دینی با بیان اینکه حضور نقش بانوان در فعالیت‌های فرهنگی و تربیت نسل‌ها بی‌بدیلی است، گفت: شهید آیت‌الله مرتضی مطهری هم پیروزی نهضت اسلامی مردم ایران در سال ۱۳۵۷ را وابسته به حضور زنان دانسته‌اند. 

وی ادامه داد: نوع تفکر امامین انقلاب نسبت به الگوی زن مسلمان، امکان نقش آفرینی بیشتر زنان در فضای اجتماعی با حفظ همه شئونات اسلامی و رسالت‌های مادرانه و زنانه‌شان را فراهم کرده است. الگوی سوم زن مسلمان که نگاهی بسیار مترقی به نقش زنان در اجتماع دارد، فرصت طلایی را به وجود آورده که در آن نقش تمدن‌سازی زنان برگرفته از آموزه‌های دینی ظهور پیدا کند. 

 مسؤول امور بانوان سازمان هیأت و تشکل‌های دینی در ادامه سخنان خود گفت: در این بین هیأت‌های مذهبی و روضه‌های بانوان، نقش بی‌نظیری دارند که در صد سال گذشته در همه صحنه‌های اجتماعی غیر‌قابل انکار بوده است. با توجه به لزوم بازتعریف نقش هیأت‌ها و روضه‌های خانگی بانوان طبق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و با علم به کم‌توجهی به نقش تمدن‌ساز و محرومیت‌های تاریخی این بخش مهم جامعه، بر آن شدیم برای ساماندهی بهتر و نقش آفرینی موثرتر، مداحان و هیأت‌های بانوان، شورای مداحان و هیأت‌های بانوان کشور را تأسیس کنیم.

شریفی مطرح کرد: این قشر تا پیش از این، یک نقش سایه گونه داشتند نه نیازها را می‌دانستند و نه می‌توانسنتد قضاوتی داشته باشند‌. سال‌ها بود که نظر بانوان در تصمیمات کلان لحاظ نمی‌شده است. گاهی اوقات اشعار و نو‌حه‌هایی را در مجالس می‌خوانند که دختر نوجوان و جوان ما شاید خیلی نتواند با آن ارتباط برقرار کند، بر همین اساس باید آسیب‌شناسی صورت می‌گرفت. 

به گفته وی، شورای مداحان و هیأت‌های بانوان، مجمعی غیرانتفاعی و غیردولتی، داوطلبانه، بدون وابستگی و فعالیت در احزاب یا جناح‌های سیاسی و متشکل از منتخب مسؤولان هیأت و مداحان بانوان است که با مأموریت سازماندهی و ساماندهی هیأ‌ت‌ها، روضه‌های خانگی و جامعه ستایشگری بانوان کشور تأسیس می‌شود.

 مسئول امور بانوان سازمان هیأت و تشکل‌های دینی اضافه کرد: سوال می‌شود که هدف از شورای شهرستان چیست؟ یک هدف هشت گانه داریم که عبارتند از: اعطای مجوز به هیأت بانوان، احصاء، ساماندهی و نظارت بر هیأت و روضه‌های بانوان،بسترسازی لازم برای ارتقاء سطح کیفی دانش بانوان مداح با دایر کردن آموزشگاه‌های مداحی یا برگزاری دوره‌های توانمندسازی مداحی بانوان، تلاش برای تقویت این مراکز، زمینه‌سازی برای گسترش کیفی مجالس روضه‌های بانوان، زمینه‌سازی برای برگزاری روضه‌ها و مراسمات مذهبی براساس آیین‌های دینی، ساماندهی بانوان مداح در سطوح مختلف، شناسایی آسیب‌ها و مشکلات شکلی و محتوایی مداحان و روضه‌های بانوان، تشکیل بانک اطلاعاتی جامع از وضعیت مداحان، هیأت‌ها و روضه‌های بانوان، تقویت ارتباط جامعه مداحان و هیأت بانوان با حوزه‌های علمیه و علماء برای تقویت محتوا و معنویت است. 

وی گفت: وظایف شورای استان‌ها عبارتند از: نظارت بر حسن اجرای وظایف شوراهای شهرستان‌های استان، حل اختلاف مسائل شوراهای شهرستان‌های استان، ساماندهی، سیاستگذاری برنامه‌ریزی توانمندسازی و نظارت بر ارتقاء مداحان، هیأت و روضه.های بانوان استان در چارچوب سیاست‌های شورای ملی و سازمان هیأت و تشکل‌های دینی، تعامل با نهادها و دستگاه‌های شهرستان برای ساماندهی بهتر مداحان، هیأت و روضه‌های بانوان.

شریفی در پایان عنوان کرد: از دیگر اقدامات ما اعطای مجوز آموزشگاه‌های مداحی در سطح استان، معرفی مداحان برگزیده استان برای حضور در همایش‌های آستان قدس، دیدار با بیت مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در سالروز میلاد حضرت زهرا (سلام الله عليها) و اجلاس پیرغلامان، ارائه گزارش فعالیت‌ها و صورت‌های مالی به اداره کل استان و شورای ملی و سازمان هیأت و تشکل‌های دینی در دوره های سه ماهه)، شورای راهبردی زیست‌بوم هیأت بانوان استان و اداره کل تبلیغات اسلامی استان موظف است.

ارسال نظر