موسسات > میز خبر:
سازمان های تابعه

*حوزه هنری

 

حوزهٔ هنری در حوالی سال ۱۳۵۷ خورشیدی به نام کانون نهضت فرهنگی اسلامی به ابتکار طاهره صفارزاده تأسیس شد و پس از چند ماه به حوزه اندیشه و هنر اسلامی تغییر نام یافت و در ابتدای دههٔ ۱۳۶۰ به سازمان تبلیغات اسلامی پیوست.

در حوزه هنری، مجموعه اقدامات و فعالیت‌های هنری ذیل معاونت‌های این نهاد راهبری و مدیریت می شوند: معاونت هنری، معاونت سینمایی و معاونت آموزش.همچنین، معاونت اداری و مالی حوزه هنری همراه دیگر واحدهای ستادی و اداری نظیر اداره کل روابط عمومی، اداره کل امور استان ها و مجلس، اداره کل برنامه‌ریزی و نظارت و...این معاونت ها را در تحقق هر چه بیشتر اهداف و رسالت های تعیین شده یاری می رسانند و امورات ستادی را سامان‌دهی می‌کنند.

معاونت هنری و مراکز زیر مجموعه:

 بخش عمده ای از عملکرد حوزه هنری در مجموعه از مراکز ادبی و هنری «ذیل معاونت هنری» انجام می‌شود. این مراکز هنری تلاش می‌کنند تا در حوزه گفتمان انقلاب اسلامی به تولید آثار و خدمات ادبی و هنری و از رهگذر آن به حمایت و پرورش استعدادهای جوان و متعهد بپردازد.

 مراکز مختلف مدیریت رشته های گوناگونی هنری عبارتند از:تئاتر، موسیقی، عکس، هنرهای‌تجسمی، ادبیات پایداری، شعر و داستان و طنز مکتوب.

 تبیین سبک زندگی اسلامی و ایرانی، تمرکز بر تبیین ارزش‌ها و آرمان‌های انقلاب اسلامی و بیداری اسلامی و ترویج اخلاق اسلامی از موضوعات محوری مورد توجه در این مراکز در تولید آثار است که معاونت هنری حوزه هنری تعریف شده اند. تلاش برای نزدیک‌تر شدن هنر انقلاب مردم و ارائه تعریف انقلابی و مردمی از هنر متعهد در حوزه‌های مختلف از جمله سیاست‌های این معاونت است.

 

*بنیاد دعبل خزاعی

 

بنیاد دعبل خزاعی بر سازماندهی، آموزش و خدمات رفاهی و اجتماعی مداحان و فعالان هیئت‌های مذهبی و تبلیغات در زمینهٔ گسترش فرهنگ عزاداری و مداحی تمرکز دارد
بنیاد علمی فرهنگی و آموزشی دعبل  نهادی حمایتی، خدماتی و غیرانتفاعی است که با هدف تحقق دستور مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر حمایت مادی و معنوی از جامعه ستایشگران و ذاکران اهل بیت در سال ۱۳۸۴ تاسیس شد. اهداف این موسسه:

-شناسایی مداحان شعرا و ذاکران اهل بیت است و طهارت (ع)؛ مشارکت دادن جامعه ستایشگران شعراو ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت در تامین بخشی از هزینه‌های موسسه از طرق گوناگون (از قبیل پرداخت بخشی از هزینه‌ها و اعطای امتیاز تألیف کالا‌های فرهنگی خویش به بنیاد)؛ شناسایی منابع مالی و تامین هزینه‌های بنیاد از طریق گوناگون (از قبیل سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان‌های دولتی و غیر دولتی و خیرین و سایر کمک‌های مردمی)؛ پشتیبانی علمی و معنوی از ستایشگران شعرا و ذاکران اهل بیت عصمت و طهارت (ع) در جهت اعتلا و تعمیق فرهنگ مکتب عصمت و طهارت (ع).

کمک به ایجاد تشکل‌های فرهنگی در راستای اهداف عالی بنیاد جهت تولید فرآورده‌های فرهنگی.

ساماندهی و تقویت محافل اثرگذار فرهنگی در جهت ارتقای بنیه فرهنگی مداحان و ذاکران و شاعران اهل بیت (ع).

اجرای پژوهش‌های بنیادین و ویژه جهت تهیه متون فاخر ادبی برای استفاده مداحان و ذاکران و استفاده بهینه از ظرفیت‌های ارزشمند در حوزه‌های علمی و دانشگاه‌ها.

ارکان موسسه

۱. موسسان (مجمع عمومی)  ۲. هیئت مدیره ۳. مدیر عامل  ۴. رکن نظارتی.

 

*تبیان


مؤسسه فرهنگی و اطلاع‌رسانی تبیان وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت می‌کند و در سال ۱۳۸۰ تأسیس شده‌است. مؤسسهٔ تبیان دارای یک وب‌گاه چند زبانه است که خدمات آموزشی-فرهنگی گوناگونی به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهد. برخی اقدامات این مؤسسه:
پایگاه اطلاع‌رسانی: این پایگاه از تاریخ ۱ تیر ۱۳۸۱ ایجاد شد و موفق شد تا پایان سال ۱۳۸۱ در ۲۶ استان نمایندگی دایر کند.
حمایت از تولید کنندگان محصولات فرهنگی در حوزه فناوری اطلاعات، همچنین یکی از حامیان همایش چهره‌های ماندگار.
موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان برای دستیابی به اهداف خود در ابتدای شروع به فعالیت، سه محور اصلی محتوا، کاربر و زیرساخت را مدنظر داشت.در طی سال های سپری شده، در هر یک از این محورها تبیان تجربیات و موفقیت های ارزشمندی کسب کرده است.
ماموریت ما
خانواده به عنوان کوچکترین سلول یک جامعه نقش اساسی در پی ریزی، تربیت و رشد یک جامعه قوی دارد. تبیان با تسهیل گری، تجویزگری و تــوانمــندسازی، خدمات و محتواهــایی ارائه می دهد تا گره های فرهنگی، آسیـب های اجــتماعی، معضلات معیشتی و اقتصادی و چالش های سیاسی را در زندگی مردم کاهش دهد.
چشم انداز 
بــا تــحولات صـــورت گرفته در دهه اخیر در حوزه فناوری های ارتباطی و فضای مجازی، تبیان هویت جدیدی را برای خود متصور شده و به سمت آن حرکت می کند. تبیان به دنبال رسیدن بـــه جایگاه دستیاری هوشمند خانواده های ایرانی است. دستیــاری امین و کارآمد در راستای حل مسائل زندگی.

 

*سازمان مدارس صدرا


سازمان مدارس صدرا از سال ۱۳۸۱ در راستای تربیت دانش‌آموزان نخبه و مهذب زیر نظر سازمان تبلیغات اسلامی فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون در ۲۰۰ شعبه در ۳۱ استان کشور بیش از ۱۴ هزار دانش آموز دختر و پسر در حال تحصیل و بیش از ۱۵ هزار دانش‌آموخته و ۳ هزار و ۸۰۰ کادر و معلم دارد. این سازمان بیشترین مدارس علوم و معارف اسلامی در کشور را داراست و در دوره دوم متوسطه تنها رشته علوم و معارف اسلامی متشکل از دروس اخلاق، تاریخ، عقاید، عربی، احکام و علوم قرآنی تخصصی را دارد. از جمله ویژگی‌های ممتاز این مدارس، فضای اخلاقی و دینی حاکم بر آنها، فراگیری دروس تخصصی معارف اسلامی و آماده شدن دانش‌آموزان برای ورود به حوزه و دانشگاه اعم از دانشگاه فرهنگیان، افسری، امام صادق(ع) و دانشگاه رضوی است و برنامه‌هایی همچون «مدیران جوان، ویژه دانش‌آموزان نخبه رشته علوم و معارف»، «خاص؛ خانه امید صدرا، ویژه فارغ التحصیلان»، و اردوی «روشنا در جهت آشنایی با حوزه های علمیه و جشنواره‌های هنری» و اردوهای تربیتی از جمله فعالیت‌های ملی سازمان مدارس صدرا است.

 

*سازمان دارالقرآن کریم


«سازمان تبلیغات اسلامی» در راستای وظایف اساسی خود، ابتدا بخش قرآن را در سال «۱۳۶۱» با حضور جمعی از چهره های قرآنی و انقلابي کشور ـ در مرکز ـ و به تبع آن کانون های قرآن را در دفاتر استانی خود با هدف نهادینه كردن و استاندارد‌سازي، گسترش و تعمیق فعاليت ها و فرهنگ قرآنی در سطح جامعه تأسیس نمود.
 بخش قرآن با ابداع و خلق فعالیت های نو و منحصر به فرد همچون «تصحیح قرآن و نظارت بر چاپ و نشر آن» ، «برگزاری دوره های تربیت معلم و مدرس قرآن كريم»، « اعزام قاریان قرآن به اقصي نقاط كشور و ساير کشورها»، « استانداردسازي آموزش قرآن در كليه سطوح» و  اجراي گسترده «قرآن آموزی» در سطح كشور در قالب طرح هایی مانند« بسیج قرآن آموزی» و« طرح رمضان» و…، پايه‌گذار بسياري از فعاليت هاي اثرگذار قرآني در كشور گرديد و پس از چندی در سال ۱۳۷۶ به علت رشد و گسترش فعالیتهایش، رده تشکیلاتی آن به «اداره کلّ» ارتقاء يافت. با توجه به ضرورت ارتقای سطح كمّي و كيفي فعالیت ‌های قرآنی کشور و با عنایت به سابقه و پيشينيه دو دهه فعاليت ‌هاي قرآني، بنا به پيشنهاد رياست وقت سازمان تبليغات اسلامي جناب حجت ‌الاسلام و المسلمين سید مهدی خاموشي و با دعوت جمعي از اساتيد و پيشكسوتان قرآني كشور به عنوان هيأت امناء، این اداره کل در دهم خرداد ماه سال ۱۳۸۱ با تغییر ساختار تشکیلاتی به یکی از مجموعه ‌هاي بزرگ وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی با نام ” سازمان دارالقرآن الکریم”  تبدیل گردید. این سازمان از تاریخ ۲۹ مرداد سال ۱۳۹۷ همزمان با انتصاب جناب حجت ‌الاسلام و المسلمين محمد قمی به ریاست سازمان تبلیغات اسلامی و سپس تغییر در حوزه مدیریت، ساختار و رویکرد قرآنی از آبان سال ۱۳۹۸ به فعالیت اثرگذار خود ادامه می دهد.

*موسسه تهران تایمز

روزنامه «تهران تایمز» يك روزنامه انگليسي زبان كه در دو نسخه آنلاين و چاپي منتشر مي شود، اين روزنامه شامل ۱۲ صفحه در موضوعاتی شامل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، ورزشی، فرهنگی ،بین الملل و توریسم است،اين روزنامه خوانندگاني در 80 كشور دنيا دارد.

موسسه تهران تایمز با انتشار روزنامه به زبان انگلیسی در سال ،۱۳۵۸ با دستور مستقیم شهید دکتر بهشتی تشکیل شد. اهداف این شرکت:

-تلاش برای هدایت افکار عمومی و اطلاع رسانی خبری مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی با توجه به بايكوت رسانه‌های نظام سلطه در موضوعات فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و غیره از طریق چاپ و انتشار روزنامه‌ و اطلاع رسانی الکترونیکی در فضای مجازی؛

 -جریانمند نمودن آسیب شناسی در مقوله فرهنگ با استفاده از سازوکارهای خبری؛

-نشر و گسترش فرهنگ اسلامی در داخل و خارج از کشور به صورت چاپ روزنامه، هفته‌نامه، ماهنامه، فصل‌نامه، نشریه به زبان‌های انگلیسی، فارسی، عربی، اردو و سایر زبان‌های رایج دنیا؛

-ترجمه منابع مناسب در عرصه‌های فرهنگی، تحقیقاتی، سیاسی اجتماعی و...؛

 -چاپ و نشر کتب سیاسی دینی و فرهنگی و...؛

-تاسیس مرکز آموزش و برگزاری دوره های تخصصی.

 ارکان موسسه

1.مجمع عمومی(موسس)2.هیئت رئیسه؛3.مدیر مسئول؛ 4.رکن نظارتی. 

 

*موسسه خبرگزاري مهر

خبرگزاری مهر فعاليت رسمی خود را به دو زبان فارسی و انگلیسی سوم تیرماه سال ۱۳۸۲ و به زبان عربي 14 دي ماه همان سال آغاز كرد.ادارات زير مجموعه اين خبرگزاري اداره کل اخبار داخلی، اداره کل اخبار خارجی ،اداره کل اخبار استان‌ها، اداره کل رسانه‌های نو هستند.

خبرگزاری مهر از جمله موثر ترین خبرگزاری‌های کشور است که در جریان سیاسی و فرهنگی همواره اثرگذار بوده است.

از جمله موضوعات فرعی موسسه عبارت است از: تمرکز فعالیت؛ تلاش در جهت هدایت افکار عمومی به بحث مفصلی اهداف متعالی انقلاب اسلامی؛ احیا و بازسازی تمدن اسلامی؛ مواجه حرفه‌ای خردمندانه با جریان‌سازی های رسانه ای ضد انقلاب و اسلام ستیز؛ نقد مسلحانه ساختار و سیستم نظام جمهوری اسلامی در مسیر پیشبرد اهداف انقلاب؛ جد و جهد رسانه‌ای برای ارتقای اندیشه اسلامی و فرهنگ دینی و فرهنگ عمومی جامعه بشری اهتمام برای پاسداشت میراث فکری و تمدن ایرانی و اسلامی آموزش و تربیت عناصر رسانه‌ای مسلمان و انقلابی ماهر برای تقویت جبهه رسانه‌ای انقلاب اسلامی؛ اطلاع رسانی در جهت بررسی ساز و کارهای فرهنگی و اجتماعی بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی؛ ترویج و تشویق موفقیت‌های افراد و دستگاه‌ها در حوزه فرهنگی دینی؛ اهتمام جدی به الگو‌سازی و رعایت اخلاق؛ اطلاع رسانی حرفه‌ای و و تبلور آن در خروجی‌ها.

 ارکان موسسه

 1.موسس؛ 2.هیئت امنا؛ 3.هیئت مدیره؛ 4.مدیرعامل؛ 5.رکن نظارتی.