کد خبر: ۷۹۴۶
در مراسم رونمایی از کتاب «آن یگانه» مطرح شد؛

کتاب «آن یگانه» ظرفیت ترجمه و نشر برای جهانیان را دارد

پژوهشگر فلسفه اسلامی در مراسم رونمایی از کتاب «آن یگانه» از ظرفیت بالای این کتاب برای ترجمه و نشر آن برای دیگر کشورها گفت.
۱۹ دی ۱۴۰۱ - ۱۸:۲۸

علامه طباطبایی درد دین و تفکر داشت/ علامه طباطبایی مصداق خلوت‌نشینی و تفکر است/ کتاب «آن یگانه» ظرفیت ترجمه و نشر برای جهانیان را داردبه گزارش روابط‌عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، مراسم رونمایی از کتاب «آن‌یگانه» (سیری در زندگی و نظام فکری علامه طباطبایی)، با حضور عبدالله نصری استاد فلسفه و نویسنده کتاب، حسن سیدعرب پژوهشگر فلسفه اسلامی و محمدرضا اسدی محقق و مترجم در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران و با همکاری موسسه انتشاراتی امیرکبیر، روز دوشنبه ۱۹ دی‌ماه  برگزار شد.

نصری مولف کتاب در ابتدای سخنان خود در این نشست به تلاشی که در دو دهه آن را دنبال می‌کند، اشاره کرد و گفت: من دو دهه است در مسیر معرفی متفکران دوران معاصر خود به دیگران حرکت می‌کنم. متأسفانه ما برخلاف غرب که درباره متفکران فکری خود هزاران اثر می‌نویسند، تألیفات چندانی درباره متفکران معاصر خود و حتی قبل از آن نداریم و لازم است که از زوایای مختلف و در سطوح متفاوت شخصیت‌های فکری خود را معرفی کنیم.

 وی افزود: در آغاز دهه ۸۰ دو جلد کتاب درباره اندیشه‌های شهید مطهری و ۲۴ جلد کتاب درباره علامه جعفری از من منتشر شد، سپس درباره آیت‌الله حائری کتاب «در جستجوی حکمت» و درباره شهید صدر کتاب «صدر حکمت» را نوشتم و اینجا بود که جای خالی اثری درباره علامه طباطبایی را احساس کردم.

او ادامه داد: یکی از ویژگی‌های کتاب «آن یگانه» این است که هم به زندگی علامه طباطبایی می‌پردازد و هم به آثار او؛ به انضمام اینکه به نظام فکری علامه پرداختم و سعی کردم به‌گونه‌ای بنویسم که در میان مردم جامعیت داشته باشد، چراکه نظام فکری، کلامی، عرفانی و اندیشه‌هایش درباره جامعه، علم اخلاق، فلسفه اخلاق، فلسفه سیاسی و ... در آن به خوبی بیان شده است.

این استاد دانشگاه اظهار کرد: در این کتاب تلاش کرده‌ام بعضی تحلیل‌هایی که درباره علامه طباطبایی نوشته شده، اما درست نبوده‌است را نیز بیان کنم و تجربه نیم قرن کار پژوهشی و دانشگاهی به من ثابت کرده که نه تنها لازم است بدانم چه چیزی را بنویسم بلکه لازم است بدانم چه چیزی را ننویسیم.

سیدعرب سخنان خود را درباره نویسنده کتاب «آن‌یگانه» آغاز کرد و گفت: عبدالله نصری موسس تاریخ شفاهی فلسفه اسلامی در کشور ماست و در کتاب «حدیث اندیشه» معرفی فلسفه اسلامی به معاصران را بر عهده داشته است. نصری خیلی از اساتید دوره معاصر را به درس دیده است.

او درباره کتاب بیان کرد: اساس کتاب و نخ تسبیح آن این است که علامه طباطبایی دارای یک نظام فکری است و متفکری که دارای نظام فکری است یعنی اصول فکری او متناقض نیست و دارای وحدت و یکپارچگی است که یکدیگر را نقض نمی‌کنند.

سیدعرب ادامه داد: این کتاب نشان می‌دهد نظام فکری علامه طباطبایی، نظامی است که بر اساس نوع شناختی که از فلسفه اسلامی داریم، اهمیت ویژه‌ای دارد و شکل تدوین کتاب به گونه‌ای است که حوزه‌ای از فکر علامه طباطبایی را بدون گزارش نگذاشته است و این کتاب پتانسیل آن را دارد که اگر به زبان‌های دیگر ترجمه شود ما می‌توانیم علامه را به جهانیان بشناسانیم.

 سیدعرب با اشاره به مقدمه‌ای که نصری در ابتدای کتاب نوشته است اظهار کرد: در مقدمه کتاب صحبت از عالمی به میان آمده که علامه در آن زیست می‌کرده و مولف کتاب اینگونه به مخاطب القا می‌کند که اگر کسی بخواهد با نظام فکری علامه طباطبایی آشنا شود نیازمند آشنایی با عالمی است که او به آن تعلق داشته و نصری در این کتاب موفق شده است مخاطب را به آن عالِم دعوت کند.

این پژوهشگر فلسفه اسلامی سخنان خود را اینگونه پایان داد که آنچه از میراث فکری علامه باقی مانده این است که بدون التزام به تفکر، فلسفه ممکن نیست.

محمدرضا اسدی محقق و مترجم فلسفه در ادامه این نشست بیان کرد: در دورانی به سر می‌بریم که در آن اندیشمندانی که از سرِ درد دینی به تبلیغ آن بپردازند کم می‌بینیم. من علامه طباطبایی را مصداق آن خلوت‌نشینی می‌بینم که حافظ از آن سخن می‌گوید، اما متأسفانه در دوره ما مورد غفلت قرار گرفته است درحالیکه او چراغ عقلانیت اسلامی را برافروخته است.

او گفت: هیچکس به اندازه علامه طباطبایی حق تقدم در این زمینه را ندارد چراکه او تلاش کرده در زمان خودش هم درد دین داشته باشد و هم اهل تفکر باشد.

این محقق و مترجم فلسفه در انتها گفت: از فلسفه اسلامی که در دانشگاه‌ها و توسط اساتید دانشگاه‌ها تدریس می‌شود تا فلسفه اسلامی که در حوزه درس داده می‌شود و بحث می‌شود فاصله وجود دارد، که باید به وجوه اشتراک و اختلاف آن‌ها پرداخت.

گفتنی است کتاب دو جلدی «آن یگانه» در هزار و دویست و بیست و چهار صفحه، توسط نویسندگی عبدالله نصری به نگارش درآمده و انتشارات امیرکبیر آن را در ۵۰۰ نسخه به چاپ و انتشار رسانده‌ است.

ارسال نظر
پربازدیدترین مطالب
آخرین اخبار
پرطرفدار