شهید میثمی که بود و چه کرد؟

حضورش سراسر امید بود

شهید حجت‌الاسلام والمسلمین« عبدالله میثمی» در ۱۲ خرداد ۱۳۳۴ در اصفهان پا به عرصه گیتی نهاد. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان و دروس ابتدایی حوزوی را در همین شهر به پایان رساند و در سال ۱۳۵۳ برای تکمیل علوم شرعی به شهر و حوزه مقدسه قم مهاجرت کرد. همزمان با تحصیل به مبارزه با رژیم مرتجع پهلوی هم پرداخت و بارها توسط ساواک دستگیر، زندانی و شکنجه شد. آخرین زندان او مصادف با پیروزی انقلاب شد.

پس از پیروزی انقلاب، به تحصیلات خود در قم ادامه داد و هم‌زمان با ناآرامی‌های کردستان مدتی را به همراه دوست دیرینش شهید حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی ردانی پور (از دیگر شهدای گرانقدر اصفهان) در این استان خدمت کرد و پس از تشکیل سپاه یاسوج به این شهر رفت و توسط نماینده ولی فقیه در سپاه به عنوان مسئول دفتر این نمایندگی در منطقه نهم انتخاب شد. با آغاز جنگ تحمیلی به سوی جبهه‌ها شتافت و همزمان با مبارزه به مسئولیت نمایندگی ولی فقیه در قرارگاه خاتم‌الانبیاء، که قرارگاه مرکزی و هدایت کننده تمامی نیروهای سپاه و بسیج و سایر نیروهای مردمی بود، منصوب شد. همرزمانش روایت می‌کنند که حضور او در جبهه سراسر امید بود و القا کننده توکل به ذات باری تعالی. او هیچگاه برای انجام وظیفه به دنبال امکانات و یا حتی کوچک‌ترین امتیازی برای خود نبود. همواره شانه‌های نحیفش را زیر سنگین‌ترین و سهمناک‌ترین مسئولیت‌ها ستون می‌کرد و تا به نتیجه نمی‌رساند، از پای نمی‌نشست. به پاداش زحماتش پیشنهاد شد تا به حج برود و خانه خدا را زیارت کند. اما عشق به جبهه و خدمت به نظام مقدس اسلام باعث شد تا پاسخ دهند: «حج من جبهه است». 

کتابشناسی شهید عبدالله میثمی
یکی از نخستین کتاب‌های منتشر شده درباره شهید حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله میثمی «یک پله بالاتر: خاطراتی از شهید حجت الاسلام حاج شیخ عبدالله میثمی» نوشته حسین فتاحی است که به سال ۱۳۷۶ در قالب دومین مجلد از مجموعه خاطرات سرداران ویژه نوجوانان توسط کنگره بزرگداشت سرداران شهید سپاه و ۳۶ هزار شهید استان تهران در ۹۲ صفحه منتشر شد. خاطرات روایت شده در این گزارش از این کتاب انتخاب شده است.
«عبدالله روایت سرخ عشق: شرحی از زندگی شهید حجت‌الاسلام و المسلمین شیخ‌عبدالله میثمی» نوشته محمد قربانی یکی دیگر از منابع خوب منتشر شده درباره این شهید است. این کتاب سال ۱۳۹۱ در ۳۶۸ صفحه توسط معاونت روابط عمومی و انتشارات سپاه در دسترس مخاطبان قرار گرفت. این کتاب شرحی از زندگی شهید میثمی است که در آن نخست سال شمار زندگی شهید و مسئولیت‌ها و فرازهای زندگی وی آورده شده و در ادامه، خاطرات وی از زبان یاران و هم‌رزمان وی بازگو شده است. در فصل‌های پایانی، نامه‌ها و یادداشت‌ها و سخنان وی، همراه تصاویر و اسناد شهید گنجانده شده است.
«عبدالله» نوشته سیدعلی بنی لوحی، برای نخستین بار سال ۱۳۹۱ در ۱۷۰ صفحه توسط انتشارات راه بهشت منتشر شد و در طول این سال‌ها به چاپ‌های متعدد رسید. بنی لوحی که خود اصفهانی است و سابقه سال‌ها حضور در جبهه را دارد کتاب را بسیار شورانگیز کار کرده است. نویسنده نگاه عالمانه‌ای به زندگی شهید داشته و با ظرافت خاصی در صفحات فرد کتاب برش‌های جذابی از «منشور روحانیت» را که فرمان راهبردی امام خمینی (ره) به مدارس علمیه و روحانیت است، درج کرده تا زندگی و طریق سیر و سلوک شهید میثمی بیشتر و بهتر برای مخاطبان روشن شود.
«چهل روز دیگر» نوشته مهری السادات معرک نژاد و شبنم غفاری که برای نخستین بار سال ۱۳۸۲ در ۵۸ صفحه توسط انتشارات بوستان فدک (فعال در اصفهان) منتشر شد. این کتاب خاطرات همسر شهید میثمی است که درباره دوران کوتاه آشنایی، ازدواج و زندگی مشترک است در حدود چهار سال به طول انجامید. حجت‌الاسلام میثمی در سال ۱۳۶۱ ازدواج کرد. در صفحات پایانی عکس‌هایی از شهید به چاپ رسیده است. همچنین یازدهمین مجلد از مجموعه «نیمه پنهان ماه» انتشارات روایت فتح نیز «میثمی به روایت همسر شهید» نام دارد. این کتاب را زهرا رجبی متین با همکاری گلستان جعفریان، زیر نظر کورش علیانی کار کرده است.