کد خبر: ۵۲۰۳
مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا تأكيد كرد:

تبیین قصص قرآنی براي تربیت کودکان ضروري است

حجت‌الاسلام حمیدرضا ترابی گیلانی با تاکید بر اينكه قصص قرآن بايد براي كودكان تبيين شوند گفت: کودکان را با قصه‌های قرآنی انس دهید تا زندگی آن‌ها متحول شود؛ بي‌شک این بهترین نوع تربیت است و پس زمینه روح و جان کودک را می‌سازد.
۱۹ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۵۹

 

اهمیت تبیین قصه‌های قرآنی و نقش آن در تربیت کودکان

 

به گزارش پایگاه خبری نهضت، حجت الاسلام حمیدرضا ترابی گیلانی مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا در جلسه هفتگی درس اخلاق که به همت واحد بانوان بنیاد هدایت و ویژه شبکه راهیاری شریکة الامام و راهیاران شهرستانی برگزار شد در مورد قصه‌های قرآنی اظهار داشت: اصلی‌ترین قصه‌ها، قصه‌های قرآنی هستند که باید نسبت به خوانش و اشتراک گذاری آنها اهتمام داشت.

ترابي قصه‌های قرآن را به ۳ قسم کلی تقسیم کرد و بیان داشت: قصص قرآن  به‌صورت «کلان»؛ «خرد» و«میانی» هستند که قصه‌های کلان، کلیت زندگی انسان‌ها را در نظر می‌گیرند و سؤال‌های اساسی بشر را پاسخ می‌دهند، قصه‌های خرد نیز مسائل جزئی را بیان می‌کنند و روایت‌های میانی نیز چيزي مابين اين دو حالت هستند.

مدیر آکادمی اسلام شناسی اروپا  افزود: حکایت «خلقت آدم و حوا، قصه آفرینش انسان، نبرد دائمی حق و باطل» تمثیلی برای قصه‌های کلان  قرآني است و قصه «هارون و موسی، آتش و نمرود حضرت ابراهیم، یأجوج و مأجوج» از قصه‌های خرد قرآن به‌شمارمي‌روند و قصه‌هایی نیز در مقیاس میانی وجود دارد که قصه«حضرت یوسف، قصه غدیر خم، قصه هل اتی و قصه مباهله» از این دست قصص به‌شمار مي‌روند.

حجت‌الاسلام ترابي بر توجه به هر سه قسم این قصه‌ها تأکید و اظهار كرد: به هر سه قسم این قصه‌ها  بايد توجه داشت و کودکان را با آن‌ها انس داد تا زندگی آن‌ها متحول شود و بدون شک این بهترین نوع تربیت است و پس زمینه روح و جان کودک را می‌سازد و هنگاميكه قصه زندگی انسان ساخته شد، آن وقت انسان برای حرکت خود نقشه در دست خواهد داشت و از مسیر منحرف نخواهد شد.

وی ضمن تأكيد به قرائت قرآن همراه با ملودی و معنا برای کودکان تصريح كرد: قرائات زیبای قرآن همراه با توجه به معانی آن را تعقیب کنید که این‌ها نیز دارای برکات بسیاری هستند همچنين هر قصه دارای یک شخصیت است و طبق تعاریف دانشمندان شخصیت‌ها به دو نوع «برون گرا» و «درون گرا» تقسیم می‌شوند که هر یک از این دو ویژگی، واقعیتی در درون افراد است که با تمرین، این ویژگی‌ها قابل تغییر هستند، اما آن چیزی که اهمیت دارد توجه به خودشناسی است.

حجت‌الاسلام ترابی در دسته بندی دیگری ۴ نوع شخصیت برای افراد قائل شد و گفت: برخی از افراد همچون حضرت عباس (ع) شخصیت معنوی فوق العاده‌ای داشتند و برخی نیز دارای شخصیت معنوی عالی و بعضی دیگر شخصیت معنوی ضعیفی دارند و نوع چهارم افرادی کاملا مادی هستند که به معنویات زندگی توجهی ندارند.

وی در پایان سخنان خود خاطرنشان كرد: ویژگی‌های هر یک از این دسته بندی‌ها با ترکیب با ویژگی‌های دسته‌های دیگر، شخصیت‌های متفاوتی را می‌سازند؛ اما آنچه در این میان حائز اهمیت است شناخت و پی‌بردن به ویژگی‌های شخصیتی خود و تلاش برای بهبود این ویژگی‌ها است.

ارسال نظر
پربازدیدترین مطالب
آخرین اخبار
پرطرفدار