حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قمی

رئیس سازمان تبلیغات اسلامی

حجت‌لاسلام و المسلمین محمّد قمی مدرس حوزه و دانشگاه و رئیس سازمان تبلیغات اسلامی است. او جوان ترین مدیر منصوب رهبر معظم انقلاب است که در سال 1397 با حکم رهبر معظم انقلاب اسلامی به ریاست سازمان تبلیغات اسلامی منصوب شد. شماره تماس: 66467377


حجت‌الاسلام محمد قمی متولد سال ۱۳۶۰ در شهر قم است و دروس حوزوی را نزد اساتیدی همچون آیت‌الله شب زنده‌دار، آیت‌الله شبیری زنجانی، میرزا جواد تبریزی، آیت‌الله سبحانی، آیت‌الله هاشمی شاهرودی، آیت‌الله استادی، آیت‌الله جوادی آملی گذرانده است. حجت الاسلام قمی علاوه بر تسلط بر آرا و افکار امام خمینی (ره) به ارتباط صمیمی با جوانان، دانشجویان، هنرمندان و مدیران فرهنگی شناخته می‌شود. او در دوران مدیریت در سازمان تبلیغات اسلامی گام دوم نهضت تبلیغ اسلام ناب را شکل داده و به ایده تنظیم‌گری حاکمیتی از طریق مشارکت بین دستگاهی و مردمی‌سازی در حکمرانی فرهنگی شناخته می‌شود.

 

تحصیلات:
محمد قمی متولد اول فروردین 1360 در کرج است و تحصیلات حوزوی خود را نزد اساتید برجسته‌ای چون حضرات آیات شب‌زنده‌دار، شبیری زنجانی، میرزا جوادآقای تبریزی، سبحانی، هاشمی شاهرودی، آملی لاریجانی، استادی، اشتهاردی، جوادی آملی و حجج اسلام یزدان‌پناه، فیاضی، حسینی، گلپایگانی، غنوی، خسروپناه و حبیبی تکمیل کرده است. او در دوران تحصیل حوزوی خود علاوه بر درس خارج فقه و اصول، در درس خارج اسفار اربعه، دوره‌ی حکمت اسلامی، دروس رجال و فقه‌الأخلاق، درس تخصصی کلام اسلامی، درس تحلیل مبانی فلسفی زبان قرآن و ادبیات عرب نیز متمرکز بوده است.

 

تدریس:

محمد قمی بیش از دو دهه است که به تدریس در حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها پرداخته است. او دروس «فقه استدلالی»، «اصول فقه»، «قواعد فقهیه»، «ادبیات عرب»، «علوم قرآنی»، «تفسیر موضوعی»، «منطق صوری»، «منطق ریاضی»، «کلام» و «فلسفه» را در مدارس علمیه‌ای مانند مدرسه‌ی معصومیه، ولی‌عصر(عج)، مشکات و همچنین حوزه‌های علمیه‌ی خواهران و دانشگاه‌های صنعتی شریف، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه عالی دفاع ملی و... تدریس کرده است. وی همچنین به تدریس به طلاب خارجی اروپایی، عرب، هندی و آمریکایی در مدارس علمیه‌ی امام خمینی، مرعشیه و شهابیه قم پرداخته است.

 

مسئولیت‌ها:

محمد قمی در طی سال‌ها، مسئولیت‌های متعددی را برعهده داشته است که پیش از سازمان تبلیغات اسلامی، ابتکارش در حوزه دانشجویی شریف مورد توجه جامعه حوزوی و دانشگاهی قرار گرفته بود. ارتباط مستمر و نزدیک قمی با دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف طی سال‌های حضور تبلیغی حجت‌الاسلام قمی در این محیط دانشجویی درخواست دانشجویان این دانشگاه را برای ایجاد محیطی به منظور آموزش دروس دینی به روش‌هایی روزآمد شکل داد که این بهانه تشکیل حوزه دانشجویی شریف از سوی حجت‌الاسلام قمی بود. در حوزه شریف روش‌های آموزشی و واحدهای درسی با روش‌ها و دروس معمول حوزوی تفاوت‌های زیادی داشت و الگوی تازه‌ای در ارائه دروس حوزوی به جوانان دانشجو را شکل داد. همین مساله باعث اقبال جوانان سایر دانشگاه‌های اصلی تهران به حوزه شریف و پویایی بیشتر این مجموعه تبلیغی- دانشجویی شد. هم‌چنین در تاریخ و با تصمیم شورای عالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت شورای توسعه فرهنگی قرآنی به سازمان تبلیغات اسلامی و حجت الاسلام قمی سپرده شد. او در این سال‌ها مسؤولیت‌های ذیل را بر عهده داشته است.

 

مؤسس و مدیر حوزه‌ی دانشجویی شریف

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی

نایب رئیس هیأت امنای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران

عضو شورای نهادهای حوزوی

عضو هیئت امنای سازمان مدارس ایرانی خارج از کشور

عضو هیئت امنای بنیاد بازی‌های رایانه‌ای

عضو شورای عالی سینما

عضو هیئت امنای حوزه علمیه مشکات

مدیر کل حوزه‌های دانشجویی استان تهران

عضو شورای عالی فضای مجازی

عضو شورای عالی هنر

رئیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی

 

حجت‌الاسلام قمی در  27 مرداد 1397 با حکم رهبر انقلاب به ریاست سازمان تبلیغات اسلامی منصوب شد. او ایده تحولی سازمان تبلیغات اسلامی را تحت عنوان گام دوم نهضت تبلیغ اسلام پیگیری کرده که ذیل این موضوع، این سازمان سعی داشته از طریق مشارکت بین دستگاهی و مردمی‌سازی حقیقی در عملیات فراگیر فرهنگی- اجتماعی ایده تازه‌ای در حکمرانی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران را پیاده سازد. ایده‌ای که برگرفته از آرا و اندیشه‌های رهبر انقلاب در حوزه فرهنگ است.


سازمان تبلیغات اسلامی در این دوره با اقدامات و رویدادهایی مانند مهمونی 10 کیلومتری غدیر، محفل امام حسنی‌ها، طرح ملی قرآنی زندگی با آیه‌ها، برنامه تلویزیونی محفل، تجمع بزرگ سلام فرمانده، مهمونی امت احمد و... به یاد می‌آید.

همچنین حوزه هنری هم در این دوره با اقداماتی نظیر افزایش کیفی و کمی تولیدات سینمایی و تلویزیونی، ارتقای حوزه هنرهای نمایشی تجسمی، برگزاری پویش‌های فرهنگی هنری بزرگ مانند هیسطوری به یاد می‌آید.

 

مطالعات و پژوهش‌ها:

حجت الاسلام محمد قمی هم چنین پژوهش‌های گسترده‌ای در زمینه‌های علوم دینی، فلسفی و فرهنگی انجام داده است که از جمله آنها می‌توان به پژوهش‌هایی نظیر بررسی راهبردی هدایت و رهبری پیامبر اعظم(ص)، منطق، سنجه‌ها و گونه‌های تقسیم‌بندی علوم، فلسفه‌های مضاف با تأکید بر فلسفه‌ی دین، حوزه‌شناسی (پیشینه‌شناسی و ذات‌پژوهی و تأملات راهبردی درباره‌ی حوزه‌ی علمیه و روحانیت شیعی)، سیاست‌گذاری دینی آموزش عالی و مقوله‌ی دانشگاه اسلامی، «وحدت حوزه و دانشگاه»، «مطالعات فرهنگی»، «مهندسی فرهنگ»، نظام اندیشه‌ی حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری، الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت، تحلیل راهبردی تاریخ صدر اسلام و حکومت پیامبر اعظم(ص)، تاریخ سیاسی اسلام، بررسی تهدیدات راهبردی صهیونیسم برای تشیع و انقلاب اسلامی، ژرف‌کاوی پاره‌های حکمت بنیان حیاتِ اجتماعی شیعی در مسیر بازمهندسی فرهنگ و فرهنگی جامعه‌ی دینی (مسجد، هیأت و روضه‌خوانی، زیارت، جهاد و شهادت، حجّ و...)، تحلیل راهبردی قیام سیدالشهداء(ع) اشاره کرد.


حجت‌الاسلام و المسلمین محمّد قمی در حال حاضر نیز به عنوان رئیس سازمان تبلیغات اسلامی مشغول به خدمت است. 

 

شماره تماس: 66467377
ایمیل: info@deysg.com

آیکون توانخواهان

T

T