۱ آذر | توصیه حجتالاسلام قمی به دانشآموزان در رویداد ملی سفارتخانههای مقاومت:
سراغ ارتباط گرفتن با دانشآموزان کشورهای محور مقاومت بروید
حوزه هنری | در آیین گرامیداشت و اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی رقم خورد
آیین گرامیداشت و اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی با حضور رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، آئین گرامیداشت و اختتامیه دهمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی و معرفی «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» شامگاه روز چهارشنبه ۲۹ فروردین با حضور حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی و ... برگزار شد.
در این برنامه که با حضور حجتالاسلام قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد، برترینهای رویداد هنر انقلاب معرفی شدند که یکی از آنها انیمیشن «بچه زرنگ» به تهیه کنندگی حامد جعفری به عنوان پروژه برگزیده بود.
حجتالاسلام قمی رییس سازمان تبلیغات اسلامی در ادامه این مراسم گفت: اینجا سرزمینی است که مردمانش اهل قیام و جهاد هستند و چه خوب که تعدادی از هنرمندان ارزنده ما با این قیام و مجاهدت وجه همت خود را پیش روی مخاطبان قرار داده اند. انسانهای مجاهدی که تلاطمها و آتش وجودی خود را در قاب هنر روایت کردند.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود ضمن ارائه توضیحاتی درباره پیشینه فعالیت هنرمندان انقلاب در عرصههای مختلف بیان کرد: اینها جلوه و هنرمندان مردمی هستند که در مکتب حضرت روح الله فقط راوی فتح و ظفر نیستند آنها خود با این حقایق نسبت دارند و هنرمندانه و ستودنی حق همه مردم و حق طلبی را روایت میکنند.
رییس سازمان تبلیغات اسلامی در پایان صحبتهای خود از همه هنرمندان فعال در عرصه هنر انقلاب تشکر و قدردانی کرد.
پس از صحبتهای حجت الاسلام قمی از آریستیداستبان آرناندس گررو معروف به آرس هنرمند کوبایی شاخص عرصه کاریکاتور به پاس تلاشهای او در ارائه آثار هنری در حوزه محور مقاومت در حضور رییس سازمان تبلیغات اسلامی قدردانی به عمل آمد.
جایزه هنر انقلاب را به صورت بین المللی تعریف کردیم
محمدمهدی دادمان رییس حوزه هنری انقلاب اسلامی پس از اجرای این بخش ضمن قدردانی از همه دست اندرکاران برگزاری هفته هنر انقلاب و گرامیداشت یاد و خاطره رزمندگان جبهه مقاومت برای آزادی قدس شریف، توضیخ داد: گمان ما بر این است که چهره هنر انقلاب اسلامی باید در یک فرآیند نخبگانی با مشارکت نخبگان فرهنگ و هنر انقلاب انتخاب شود و تلاش ما این بوده که این فرآیند به درستترین شکل ممکن انجام شود.
وی افزود: در نحوه انتخاب چهره هنر انقلاب تغییراتی انجام شده بود که پیش از این در حوزه رسانه به اطلاع اهالی فرهنگ و هنر رسید و من خواهش میکنم تا در این فرآیند با نقد خود کمک کنید تا به سمت تعالی در شیوه انتخاب حرکت کنیم. این سنت حسنه باید مایه رشد فرهنگ و هنر ایران اسلامی و هنر انقلاب باشد و فکر میکنم با نگاه شما عزیزان چه به صورت غیرعمومی و چه به صورت عمومی در رسانهها این آیین را ارتقا دهیم.
وی افزود: گمان ما بر این است که حضور اهالی فرهنگ و هنر است که میتواند امتداد مبارک این اتفاق را رقم بزند. البته علاوه بر فرآیند تغییری که ایجاد شده است امسال توفیق این را داشتیم که دامنه بین المللی هنر انقلاب را هم تعریف کنیم. چرا که معتقدیم انقلاب اسلامی و هنر انقلاب یک پدیده فطری است و فکر میکنیم هرکسی که اهل این معنا باشد میتواند فطرت پاک خود را پیش روی معارف اسلامی قرار بدهد و میتواند منعکس کننده مفاهیم متجلی هنر انقلاب باشد. امسال فرصت بسیار خوبی برای ما بود که بتوانیم جایزه هنر انقلاب را به صورت بینالمللی تعریف کنیم و امیدوارم در سالهای بعد ارتقا پیدا کند.
چهره هنر انقلاب ۱۴۰۲
نامزدهای «چهره سال ۱۴۰۲ هنر انقلاب اسلامی» متشکل از امیر بشیری برای نویسندگی و کارگردانی کنسرتنمایش «کلنل»، کمال تبریزی و علیرضا طالبزاده برای نویسندگی و کارگردانی مجموعه تلویزیونی «سرزمین مادری»، راضیه تجار برای انتشار رمان «یاس کبود» و تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «اسم تو مصطفاست»، افشین علاء برای نقشآفرینی موثر و بهنگام در سپهر شعر انقلاب اسلامی و مسعود نجابتی برای فعالیتهای موثر بینالمللی در حوزه گرافیک از جمله دیوارنگاره «و فتح قریب» در مرز سرزمینهای اشغالی بود که در نهایت این هنرمند هنرهای تجسمی به عنوان چهره هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ انتخاب و معرفی شد.
وی پیشکسوت عرصه هنرهای تجسمی؛ متمرکز بر طراحی پوستر، نشانه، کتاب و به ویژه گرافیک نشر با تأکید بر روش تایپوگرافی است. نجابتی دارای مدرک کارشناسی ارشد گرافیک از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران و دانشگاه هنر و مؤلف کتاب خط در گرافیک و مبدع و طراح «فونت پرشیا»، عضو انجمن خوشنویسان ایران و عضو هیأت داوران جشنوارههای هنری مختلف است که جوایز متعددی از جمله جایزه ویژه بخش گرافیک چهاردهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم را دریافت کرده است.
چهره ماندگار هنر انقلاب
محمدرضا سرشار (مشهور به رضا رهگذر) نویسنده، پژوهشگر، منتقد ادبی و گوینده به عنوان چهره ماندگار هنر انقلاب معرفی شد.
سرشار عضو هیأت داوران ششمین جشنواره تئاتر فجر، مدرس ادبیات کودکان در دانشسرای تربیت معلم، استاد دانشکده هنرهای زیبا دانشگاه تهران، عضو شورای داوران انتخاب کتاب سال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قصه گوی ظهر جمعه، دبیر چهارمین جشنواره کتاب کودک و نوجوان کانون پرورش فکری، سردبیر گاهنامه قلمرو تا شماره ٦، سردبیر نشریه تخصصی دو فصلنامه گویش، سردبیر مجله سوره نوجوانان، عضو شورای سردبیری مجله ادبیات داستانی و مسئول شورای نقد وبررسی واحد رمان بنیاد جانبازان است.
او نگارش آثاری چون، «اصیل آباد»، «اگه بابا بمیره»، «گرداب سکندر»، «آنک، آن یتیم نظرکرده»، «تشنه دیدار»، «هستم اگر می روم»، «قصه پر غصه ما»، «بیست سال تلاش»، «یثرب شهر یادها و یادگارها»، «نردبان جهان» و «مهاجر کوچک» را در کارنامه خود دارد.
چهره بینالمللی هنر مقاومت
آریستیدس استبان هرناندز گوئررو (Aristides Esteban Hernandez Guerrero)، ملقب به «آرس» دوم سپتامبر۱۹۶۳ در هاوانا، پایتخت کوبا به دنیا آمد، در سال۱۹۸۷ تحصیلات پزشکی را به پایان رساند و در سال۱۹۹۳ در رشته روانپزشکی تخصص گرفت.
او یک کارتونیست، تصویرگر و نقاش خودساخته است و در هاوانا به صورت یک هنرمند آزاد فعالیت میکند. اولین کارتون از آرس در سال۱۹۸۴ در مجله «اُپینا» منتشر شد. هماکنون کارهای وی در تمام دنیا منتشر میشود و او به عنوان تصویرگر کتاب (بیشتر کتابهای کودکان) و نقاش نیز شهرت دارد.
در سال۱۹۹۴ مجله «ویتی ورد» در امریکا نام وی را در فهرست بهترین کارتونیستهای دنیا ثبت کرد. او همچنین در سال۲۰۰۲ از طرف وزارت فرهنگ دولت کوبا برنده مدال فرهنگ این کشور شد و نامش به فهرست بهترین کارتونیستهای قرن بیستم این کشور راه یافت.
آثار آرس در نخستین گالری نمایشگاه کارتون و کاریکاتور امریکایلاتین به نمایش گذاشته شده و البته آثارش آنقدر جذاب است که مدیران موزه، یکی از آنها را در ابعاد بزرگتر از اصل آن روی برخی دیوارهای نمایشگاه چاپ کردهاند. آرس در این نمایشگاه ۱۵اثر دارد که با موضوعاتی مثل جنگ رسانهای، اقدامات ظالمانه و جنگطلبانه امریکا، تروریسم، حقوق بشر و بیماری کرونا خلق شدهاند.
«بچه زرنگ» رویداد سال هنر انقلاب شد
انیمیشن «بچه زرنگ» نیز رویداد سال هنر انقلاب در سال ۱۴۰۲ است.
انیمیشن سینمایی «بچه زرنگ» به تهیهکنندگی حامد جعفری که اثری قهرمانمحور و ماجراجویانه برای کودکان و خانواده است، تنها فیلم غیر کمدی سینمای ایران است که توانست به باشگاه ۶۰ میلیاردیهای سینمای ایران وارد شود و در جمع ۶ فیلم پرفروش تاریخ سینمای ایران قرار بگیرد.
«بچه زرنگ» ماجرای پسربچهای به نام محسن است که خود را ابرقهرمان میداند. او در یک اتفاق نادر، به جنگلی اسرارآمیز قدم میگذارد و با حیوانات منقرضشده ایران مواجه میشود، این آغاز یک ماجرای پیچیده برای نجات آخرین ببر ایرانی است.
1403/01/29
T
T