۳۰ آذر | حجتالاسلام قمی در صفحه شخصی خود نوشت؛
پرهیز کن از صحبت پیمانشکنان!
چهارمحال و بختیاری| در گفتوگو با حجتالاسلام والمسلمین داوری انجام شد؛
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شهرکرد با اشاره به اینکه ماه ربیعالاول ماه سرور و شادی اهل بیت(ع) است، گفت: در قرآن کریم 25 بار از مفهوم شادی با الفاظ مختلف یاد شده است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین حسین داوری ضمن تبریک اعیاد ماه ربیعالاول، اظهار کرد: ماه ربیعالاول ماه سرور و شادی اهل بیت(ع) است که با ولادت پیامبر اکرم(ص)، میلاد امام صادق(ع) و همچنین آغاز ولایت حضرت ولی عصر(عج) نیز همراه است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شهرکرد با اشاره به لزوم بررسی شادی و نشاط از نظر دین اسلام و علم روانشناسی، افزود: آن چیزی که در وهله نخست برای انسان مهم و ضروری به شمار میآید این است که شخص در یک آرامش کامل درونی به سر ببرد و این آرامش درونی اتفاق نمیافتد مگر اینکه اسباب سلامت روان فرد مهیا شده باشد.
وی ادامه داد: سلامت روان به این معنا است که یک رفاه کامل از نظر جسمی، ذهنی و اجتماعی برای شخص مهیا شده باشد؛ این سلامت روان متاثر از عوامل گوناگونی است برای مثال یکی از این عوامل شادی و نشاط است که در فرهنگ غربی نیز با عنوان happyness به معنای شادکامی و شادمانی شناخته میشود.
حجتالاسلام والمسلمین داوری عنوان کرد: روانشناسی شادی را اینگونه تعریف کرده؛ یک حالت روانی که در آن فرد احساس عشق، سرور و خوشحالی یا شاد بودن میکند همچنین از منظر علم روانشناسی عوامل متعددی از جمله عزت نفس بالا، ارتباط موثر با دیگران، ورزش و... در بحث شادمانی و احساس شادی تاثیرگذار هستند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شهرکرد با اشاره به مفهوم شادی از منظر قرآن کریم، اضافه کرد: در قرآن کریم 25 بار از مفهوم شادی با الفاظ مختلف یاد شده است و حتی خداوند متعال در آیه مبارکی که میفرماید «وَأَنَّهُ هُوَ أَضْحَكَ وَ أَبْكَى * و هم اوست که (بندگان را) شاد و خندان سازد و غمگین و گریان گرداند» نشاط، شادی، لبخند و خنده را به خود نسبت میدهد.
وی تصریح کرد: در کتابهای روایی اسلامی نیز موضوع شادی و نشاط با عنوان «ادخال السرور» مورد تاکید قرار گرفته که بیانگر اهتمام فرهنگ دین مبین اسلام به نشاط، شادی و شادکامی است.
حجتالاسلام والمسلمین داوری یادآور شد: از نگاه دین مبین اسلام برخی عوامل وجود دارند که میتوانند زمینه شادی و نشاط را برای افراد فراهم کنند و بر همین اساس ایمان راستین به خداوند متعال یکی از مولفههای اساسی در ایجاد حس شادمانی برای افراد و درنهایت رسیدن به آرامش درونی به شمار میآید، قرآن کریم نیز در این باره میفرماید «هُوَ الَّذي أَنزَلَ السَّكينَةَ في قُلوبِ المُؤمِنينَ * او کسی است که آرامش را در دلهای مؤمنان نازل کرد».
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شهرکرد بیان کرد: دومین موردی که از نگاه دینی عامل شادی و نشاط به شمار میآید توکل به خداوند متعال است درواقع توکل به خدا، نوعی پشتیبانی قدرتمند برای انسان در حل مشکلات محسوب میشود و در قرآن کریم نیز به این موضوع اشاره شده است که «وَمَن يَتَوَكَّل عَلَىٱللَّهِ فَهُوَ حَسبُهُ * و هر كس بر خدا توكل كند پس همو برايش بس است».
وی افزود: خداوند متعال همچنین در آیه 3 از سوره طلاق میفرماید « وَمَنْ یتَوَکلْ عَلَی اللَّهِ فَهُوَ حَسْبُهُ * و هر کس بر خدا توکل کند، کفایت امرش را میکند» بنابراین انسانی که میداند اگر به خداوند متعال توکل کند همیشه پشتیبانی قدرتمند خواهد داشت و خدا امور مهم او را کفایت میکند قطعا زندگی پویا و موفقی خواهد داشت.
حجتالاسلام والمسلمین داوری ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که در بعد رفتاری میتوان به آن اشاره کرد که باعث نشاط و شادابی میشود این است که از منظر قرآن کریم شکرگذاری و شاکر بودن باعث شادی میشود درواقع داشتن روحیه شکرگذاری که نشانه سلامت فرد در قلمرو اندیشه، احساسات و عواطف است عامل موثری در شادی و نشاط خواهد بود.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان شهرکرد عنوان کرد: از دیگر عواملی که باعث نشاط و شادابی است و در روایات نیز به آن اشاره شده بحث صبر و خویشتنداری است، تعالیم قرآنی نیز افراد را در شرایط تضادهای اجتماعی و مشکلات به صبر و عکسالعمل منطقی دعوت میکنند چراکه اگر فرد واکنش عجولانه نسبت به موضوعات داشته باشد دچار استرس، اضطراب و پریشانی خواهد شد.
وی اضافه کرد: تفریحات سالم یکی دیگر از موضوعاتی است که میتواند در ایجاد نشاط و شادابی برای افراد اثرگذار باشد چراکه انسانها به مقتضای فعالیتها و امور روزانهای که به آنها میپردازند یک فشار روحی و جسمی را تجربه میکنند بر همین اساس باید تفریحات سالمی وجود داشته باشند که موجب افزایش روحیه، آرامش و نشاط در افراد شوند لذا در فرهنگ دینی ما مصاحبت و همنشینی با دوستان، شوخی در میان دوستان و ورزش کردن توصیه شده است.
حجتالاسلام والمسلمین داوری خاطرنشان کرد: در آیه شریفه «قُل سِيرُواْ فِي ٱلأَرضِ * (اى پيامبر) بگو در زمين بگرديد» نیز درواقع خداوند متعال بندگان خود را به سیر و سفر توصیه میکند چراکه مسافرت نیز یکی دیگر از عوامل شادی بخش در فرهنگ دینی ما محسوب میشود.
1403/06/18
T
T