حجتالاسلام قمی در دیدار با فعالین تعلیم و تربیت:
در جنگ شناختی امروز نوجوانها میتوانند تغییرات جدی در افکار عمومی ایجاد کنند
حوزه هنری | با نمایش ۳۲۱ اثر گرافیکی؛
نمایشگاه بینالمللی «همچنان طوفان»، با ۳۲۱ اثر متعلق به ۸۰ هنرمند از ۵ قاره جهان، در حوزه هنری در حال برگزاری است.
به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، نمایشگاه آثار گرافیکی و مفهومی «همچنان؛ طوفان» متشکل از آثار ۸۰ هنرمند از پنج قاره و ۲۳ کشور جهان، عصر دوشنبه ۳۰ مهر در گالری خانه حوزه هنری آغاز به کار کرد. در این نمایشگاه که به همت مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و با نمایشگاهگردانی صابر شیخرضایی برگزار میشود، شامل آثار متنوعی در حیطه طراحی گرافیک و در شاخههای طراحی پوستر و تصویرسازی بوده که ۱۰ اثر تایپوگرافی و ۳ اثر گرافیتی نیز در میان آنها به چشم میخورد.
در نمایشگاه «همچنان طوفان» افزون بر آثار ۳۳ هنرمند ایرانی، آثار ۴۸ هنرمند خارجی به نمایش در آمده است. «همچنان؛ طوفان» میزبان آثار هنرمندانی از فلسطین، استرالیا، کانادا، کلمبیا، مصر، اسپانیا، آلمان، امارات متحده عربی، ایالات متحده آمریکا، لبنان، اندونزی، عراق، ایتالیا، اردن، کویت، لیبی، مالزی، هلند، نروژ، عمان، پاکستان، پرتغال، انگلستان، اروگوئه و یمن است. در ادامه به بهانه این نمایشگاه با صابر شیخ رضایی که خود هنرمند طراح انقلابی و مقاومت است و کاراکتر «حنظله» او از سال گذشته در وجهه بینالمللی بسیار نشر پیدا کرده است. این نمایشگاه در هفته گذشته میزبان مهمانانی بود که گزیده آن را در ادامه از نظر میگذرانید:
«همچنان طوفان» عزم جدی هنرمندان در بیان مظلومیت فلسطین
سعید جلیلی در بازدید از نمایشگاه «همچنان طوفان» گفت: این نمایشگاه نمونهای ارزشمند از عزم جدی هنرمندان در بیان مظلومیت فلسطین است. اگرچه ما نیاز داریم تا چنین اقداماتی در دیگر شاخههای هنری از جمله عکس، فیلم، سریال و حتی شعر و داستان هم اجرایی شود و اجازه داده نشود که رژیم صهیونیستی با تزویر و استفاده از رسانههایی که در اختیار دارد علاوه بر بکارگیری ابزار نظامی، از هنر هم برای پوشاندن مظلومیت مردم فلسطین استفاده کند.
وی ادامه داد: نمایشگاه «همچنان طوفان» به خوبی نشان داد که امروز مسئله فلسطین فقط برای فلسطین نیست و همه دنیا به آن توجه دارند و باعث خوشحالی است که همه هنرمندان جهان فعال شدهاند و نسبت خود را با این جبهه برقرار کردند تا در حد توان خود و با زبانی که دارند فریادرس و بیانگر مظلومیت فلسطین باشند.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی همچینن افزود: در این نمایشگاه آثار متعددی از کشورهای عربی و غربی به نمایش گذاشته شده و حالا باید چنین اقدامی در فضاهای مختلف هم حرکت تولیدش شکل گیرد و هم توزیعش.
همچنان طوفان رفتار خصمانه رژیم صهیونیستی را نشان میدهد
حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتوگو با روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: هنر یک زبان بینالمللی است که به خوبی میتواند جنایات و رفتار حیوانی رژیم صهیونیست را علیه مردم غزه نشان دهد؛ رفتارهایی که در تاریخ نمونه ندارد و نه در حمله چنگیز و نه حتی در هولوکاست نمیبینیم.
وی تاکید کرد: کار هنری میتواند به زیبایی نشان دهد که رژیم صهیونیستی چه جنایاتی کرده است لذا نمایشگاهی که با عنوان «همچنان طوفان» برگزار شده و طوفان الاقصی را با هنرهای تجسمی نشان داده توانسته به زبان بینالمللی رفتار خصمانه اسرائیل و رژیم صهیونیستی را از نگاه دنیا، نشان دهد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: در این نمایشگاه بیشترین آثار از کشورهای دیگر است و هنرمندان بیش از ۳۰ کشور دنیا در آن مشارکت کردهاند و این نشانگر این است که ما انسانهای فطرتگرایی که دغدغه انسانیت دارند را با هر دینی در اقصی نقاط جهان داریم وهمین که فطرت الهی افراد آنها را وادار به تولید هنری کرده کار ارزندهای است که جای تشکر، توسعه و رسانهای شدن دارد.
آثار طراحان گرافیک جهان من را به وجد آورد
مهدی متولیان مدیر انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس در گفتوگو با روابط عمومی حوزه هنری انقلاب اسلامی گفت: «همچنان طوفان» نمایشگاهی بسیار جذاب است که فکر آوردن فعالان حوزه هنرهای تجسمی بنیاد روایت فتح به حوزه هنری را در سرم انداخت.
وی در سخنانش تاکید کرد: از نظر تصویرسازی، آثار این نمایشگاه بسیار خلاق و تکاندهنده هستند و با این که در حوزه گرافیک کار کردهام و آثار متنوع و متعددی را دیدهام، این آثار مرا با دنیای جدیدی مواجه کرده و میتوانم بگویم از دیدن کارهای هنرمندان گرافیست جهان به وجد آمدهام .
مدیر انجمن هنرهای تجسمی انقلاب و دفاع مقدس اظهار کرد: امیدوارم نهادهایی که همسو با حوزه هنری هستند از جمله بنیاد روایت فتح، از این نوع آثار خلاقانه بیشتر در کارهای تبلیغی و آنچه در سطح شهر استفاده میشود، بهره ببرند. فکر میکنم جای چنین آثاری در فضای مبارزه تبلیغاتی و رسانهای که علیه اسرائیل داریم، خالی است.
وی افزود: خیلی از این آثار علیرغم اینکه از نظر ترکیببندی، ایده و اجرا کارهای فوقالعاده قوی و جذابی هستند، اصلا دیده نشدهاند.
واکنش سریع هنرمندان گاردها را پایین میآورد
مسعود نجابتی پیشکسوت هنرهای تجسمی و چهره سال هنر انقلاب اسلامی ۱۴۰۲، در حاشیه بازدید از نمایشگاه بینالمللی «همچنان طوفان» درباره واکنش سریع هنرمندان به جنایات اخیر صهیونیست در غزه گفت: پدیده واکنش، امری فطری و طبیعی است یعنی انسان نسبت به هر پدیدهای به ویژه ظلم و فجایع و اتفاقات ناگوار قطعا واکنش نشان میدهد، اما وقتی یک هنرمند در چنین شرایطی واکنش نشان میدهد، واکنش او از جنس هیجانات مرسومی چون خوشحالی و ناراحتی و عصبانیت که در آحاد بشر در لحظه میبینم و چه بسا بعدا پشیمانی هم برایشان در بردارد، نیست. بلکه واکنش هنری، از جنس هنر است و با تأمل و احساس هنرمند همراه است. با تجربههایش پیوند خورده، از ظرف وجودیاش عبور کرده است؛ به اصطلاح رویش اتود زده است و تاملی داشته و هیجان لحظهای نیست.
وی در ادامه افزود: در سالهای اخیر، واکنشهای هنری مثل گذشته نیست که ما هر از گاهی و در پی وقوع حوادثی چون زلزله و سیل شاهدش باشیم، الان دیگر این واکنشها مستمر است و هنرمندان ما تقریبا در این بستر رشد کردهاند و صاحب کرسی و تجربه شدهاند، بنابراین دیگر این واکنشها از جنس هیجانات لحظهای، احساسی و مقطعی نیست. حتی در بعضی از ایدهها که دقت میکنم میبینم هنرمند برای آن ساعتها و چه بسا روزها فکر کرده و آن را پرداخت کرده است تا نتیجهای که ما میبینیم حاصل شود.
این هنرمند در ادامه اظهار داشت: بنابراین جنس واکنش هنرمندانه در حوزه تجسمی متفاوت است و هر چند این واکنش سریع است (و نسبت به رشتههای هنری دیگر سرعت بیشتری دارد)، ولی این سرعت باعث نمیشود که مخاطب با کار ضعیفی مواجه شود، اتفاقا اگر به آثار تجسمی در بحث واکنش سریع دقت کنیم متوجه میشویم این هنرمندان به زوایایی از موضوع نگاه میکنند که بسیار متفاوت است.
1403/08/08
T
T