تهران | با برگزاری مراسمی؛

از برترین حافظان قرآن کریم استان تهران تجلیل شد

تهران | با برگزاری مراسمی؛

از برترین حافظان قرآن کریم استان تهران تجلیل شد

مراسم تجلیل از برگزیدگان حفظ عمومی قرآن کریم استان تهران با حضور حجت‌الاسلام محمدجواد زهرایی، مدیر کل تبلیغات اسلامی تهران در اداره‌کل راهبری زیست‌بوم فرهنگی تهران برگزار شد.

از برترین حافظان قرآن کریم استان تهران تجلیل شد

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در ابتدای این مراسم، مهدی قره‌شیخلو به تلاوت آیاتی چند از کلام‌الله مجید پرداخت و در ادامه محمدمهدی بحرالعلوم، مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن کریم با تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) از زحمات مدیرکل تبلیغات اسلامی استان تهران و همکاران وی در زمینه حفظ قرآن تشکر کرد و گفت: در حدود دو سال گذشته با تلاش این عزیزان قدم‌های خوبی در زمینه حفظ قرآن برداشته شد و آزمون‌های حفظ قرآن در تهران با کیفیت مطلوبی که نظر اساتید مجرب حفظ قرآن را نیز تأمین کرد، برگزار شد. البته همراهی و تشویق اساتید پیشکسوت قرآنی نیز منجر به وقوع اتفاقاتی امیدوارکننده در این راستا شد.

وی ادامه داد: این مراسم بر اساس قرعه کشی که پیش از این به تاریخ 4 مهرماه 1403 برگزار شده است. از میان حدود ۲۷ هزار نفر که در زمینه حفظ عمومی قرآن فعال هستند، تعداد هزار و ۴۲ نفر را برای تجلیل انتخاب کردیم که نه‌ تنها در استان تهران بلکه پیش‌تر در سایر استان‌ها نیز نمونه این برنامه برگزار شده است و هنوز دو استان در نوبت برگزاری این مراسم تکریم هستند.

این حافظ کل قرآن کریم با اشاره به اینکه چند روز قبل شاهد برگزاری برنامه‌ای مشابه در استان خراسان جنوبی و شهر بیرجند بودیم، گفت: مراسم باشکوهی در مرکز این استان با حضور نماینده ولی فقیه و امام جمعه بیرجند برگزار شد. حضور مسئولان استانی در ایجاد انگیزه نزد حافظان قرآن و به ویژه نوجوانان و جوانان مؤثر خواهدبود.

بحرالعلوم تصریح کرد: دو نوع مدرک حفظ قرآن در کشور صادر می‌شود که یکی حفظ تخصصی قرآن براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و از سال ۸۵ در رشته‌های ۱۰، ۲۰ و کل قرآن اعطا می‌شود.

وی ادامه داد: نوع دیگر مدارک حفظ عمومی قرآن است یعنی آنچه ما به این واسطه در محضر شما حافظان هستیم و در قالب آزمون‌هایی این نوع از حفظ برگزار شده و هر از چند گاهی در قالب مراسم قرعه‌کشی از حافظانی که در این زمینه توفیق حاصل کرده‌اند، تکریم می‌شود و خوشبختانه بر اساس بودجه‌ای که امسال برای برگزاری چنین مراسمی مصوب شده است، تا پایان سال نمونه دیگری از این مراسم را به حول و قوه الهی برگزار خواهیم‌کرد.

مسئول دبیرخانه ملی حفظ قرآن تأکید کرد: با وجود کوشش‌ها در زمینه حفظ قرآن اما واقعیت این است که تا رسیدن به آنچه تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن است و معظم له آن را به طور رسمی سال ۹۰ مطرح کردند و یک بار هم آن را در سال ۱۴۰۱ متذکر شدند، فاصله زیادی داریم.

وی با اشاره به اینکه آمار حفاظ هر استان به نسبت جمعیت هر استان مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد، گفت: در مورد استان‌هایی همچون خراسان جنوبی، قم یا خراسان رضوی، آمار حافظان قرآن مناسب و امیدبخش است، اما در مورد استان تهران با توجه به حجم انبوه جمعیت، آمار حافظان قرآن یا شاغلان به حفظ قرآن بسیار اندک است که باید برای آن فکری اساسی و عاجل صورت گیرد.

بحرالعلوم در پایان اظهار کرد: در مجامع و جلسات تخصصی با حضور کارشناسان و اساتید قرآنی بحث و تبادل نظر زیادی صورت گرفته و راهکارهایی نیز مطرح شده است، اما از منظر دیگر باید به سراغ عموم مردم و به ویژه خانواده‌هایی که اعضای آنها و به ویژه فرزندانشان به حفظ قرآن اشتغال دارند، برویم و پای اظهار نظر آنها نیز بنشینیم تا راهکارهای عملی و میدانی نیز برای ترغیب و تشویق بیشتر مردم نسبت به انس و حفظ قرآن را نیز به دست آوریم که به نظرم این مراسم فرصت خوبی برای شنیدن پاره‌ای از این اظهار نظرهاست.

این گزارش حاکی است، در ادامه این مراسم برخی از اولیای حافظان کودک و نوجوان حاضر به ارائه برخی نظرات پرداختند و از جمله مهمترین آنها مواردی به شرح زیر است:

ـ ایجاد ساز و کار تشویقی در محیط‌های آموزشی و مدارس برای دانش‌آموزانی که مشغول به حفظ قرآن هستند

ـ الگوپذیری از سنت‌های رایج آموزش قرائت و حفظ قرآن در جلسات خانگی قرآن

ـ تشکیل پایگاه‌های فراگیر قرآنی در مساجد محلات

ـ مساعدت سازمان تبلیغات اسلامی در امر تبلیغ به منظور جذب هر چه بیشتر نوجوانان و جوانان به حفظ قرآن

ـ استفاده از فضای مجازی  و شبکه‌سازی هم در عرصه تبلیغات و هم اطلاع‌رسانی امر حفظ قرآن کریم

همچنین در ادامه این مراسم احمد ابوالقاسمی و سیدمحسن موسوی‌بلده پیرو مطالب عنوان شده در زمینه ارائه راهکارهایی برای فراگیرتر شدن امر حفظ قرآن کریم، بیاناتی را مطرح کردند.

موسوی‌بلده در بخشی از سخنانش تأکید کرد: رهبری چقدر باید بر این امر اصرار کند که باید مجالس استماع قرآن فراگیر شود و این امر تبدیل به یک فرهنگ در میان مردم شود؟ هیچ‌کدام از ما چه در مقام وکیل و وزیر و چه افراد بلند‌پایه اجرایی فهم کامل و درستی از اینکه باید فرهنگ انس با قرآن در وجود تک تک ما نهادینه شود، نداریم و تا چنین اوضاعی را شاهد باشیم، کاری از پیش نمی‌رود. اعتقاد دارم که اگر برخی از فعالیت‌های قرآنی جسته و گریخته در این مملکت همچنان به حیات خود ادامه می‌دهند، تنها به واسطه رودربایستی است که متولیان و مسئولان آن از رهبر انقلاب دارند. 

 

همچنین احمد ابوالقاسمی تأکید کرد: بسیاری از ما حداقل برخی از ادعیه مشهور یا برخی از سوره‌هایی که مثلاً عبدالباسط آن را تلاوت کرده است، از حفظ هستیم و به محض شنیدن، ناخودآگاه آن را زیر لب زمزمه می‌کنیم؛ دلیل این امر آن است که چنین آواها، قرائت‌هایی را مکرر شنیده‌ایم، چرا که مثلاً متولیان مسجد حداقل به عنوان تعقیبات نمازهای جماعت، تأکید بر خواندن ادعیه دارند، اما آیا روخوانی قرآن و برگزاری جلسات به شکل مستمر در اجتماعات مردمی به عنوان یک اصل فرض شده است؟
 
ابوالقاسمی گفت: اینکه با چنین وضعیتی روبرو هستیم به این جهت است که اساساً فرهنگ قرآن خواندن و اینکه چه تأثیری در روند زندگی ما می‌تواند داشته باشد در جامعه ما تعریف نشده است و به جرئت می‌توانم بگویم اماکن خاصی همچون حوزه‌های علمیه نیز که توقع می‌رود قرآن خواندن و انس با قرآن برای آنها موضوعیت داشته باشند، غالباً با این فرهنگ غریبه هستند.

 

در پایان آن نیز، نفرات برتر حفظ یک جزء، ۲ جزء، ۳ جزء، ۵ جزء،۷ جزء، ۱۰جزء، ۱۵ جزء، ۲۰ جزء، ۲۵ جزء و کل قرآن بر اساس قرعه‌کشی به شرح زیر معرفی و از آنها  با حضور اساتید پیشکسوت قرآن تکریم شد:

حفظ یک جزء

مریم احمد، حلما آذرهوش، یاسمین‌زهرا آشوغ، فاطمه شیروانی، فاطمه صبوری، تسنیم گلشن‌دوست، شیدا مفتون، زینب‌السادات موسوی، محمدحسین اسلامی و زینت السادات مطهری

حفظ  دو جزء

حنانه ریاضی، ملیسا یوسفی، علیرضا فدایی مقدم

حفظ سه جزء

فاطمه فغانخانی، سیده رباب موسوی، عاطفه شهسوار، فریده فروغی

حفظ پنج جزء

فاطمه رجایی، آسیه رنجبر، محمدحسن هاشمی نظری

حفظ هفت جزء

فاطمه مظفری، یاسمن هادی

حفظ ده جزء

حدیثه کریمی، ستایش مرادی، امیرطاها اعظمی

حفظ  پانزده جزء

فاطمه ابراهیمی، سیدامیرعباس سادات مظلوم

حفظ بیست جزء

ربابه نخعی‌زاده، شایسته‌سادات موسوی

حفظ بیست و پنج جزء

زینب پورجم مقدم، زهره میرزایی

حفظ سی جزء

آلاء باقری، زهرا هوشیار

انتهای پیام/ایکنا

1403/08/29

تعداد بازدید: 21
قلوبنا معکم
آیکون توانخواهان

T

T