به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی گیلان، محمدعلی نجفی در همایش «بانوی مجاهد» که در راستای تبیین نقش بانوان فاطمی در فرهنگ جهاد و مقاومت در سالن اجتماعات اداره کل تبلیغات اسلامی گیلان برگزار شد با اشاره به تبیین سیر تاریخی و بیان شرایط دوره بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) اظهار کرد: ذهنیت ما نسبت به حضرت زهرا (ع) که متأسفانه آنگونه که باید باشد نیست برخی از ما شخصیت حضرت زهرا (س) را انسانی مظلوم، گریه کن، گوشهگیر و دلسوز و نهایتاً مادر مفید توصیف میکنیم.
مدیر کل تبلیغات اسلامی گیلان با اشاره به اقدامات و کنشگریهای حضرت زهرا (س) در دوره تاریخی حساس بعد از رحلت پیامبر اکرم (ص) با اشاره به تبیین، مناظرهها، خطبهها و سخنرانیهای حضرت زهرا (س) افزود: حضرت زهرا (س) چهار خطبه داشتند که سه خطبه برای برادران و یک خطبه برای خواهران، فرمایشات قرایی که به مناظرههای چالشی تبدیل میشدند ایراد کردند.
وی با بیان اینکه تبیین گری یکی از راهکارهای اصلی در جامعهای است که دچار گره ذهنی شده است، گفت: دعوت فرد به فرد و مباحثه از دیگر اقدامات و کنشگری حضرت فاطمه زهرا (س) در راستای تبیین حق در جامعه آن زمان بوده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان با اشاره به طرح شکواییه حضرت فاطمه زهرا (س) در مجامع عمومی در خصوص ضایع شدن حقوق ایشان و امیرالمومنین و تصرف فدک، «تهییج عواطف» را به عنوان چهارمین روش کنشگری حضرت فاطمه زهرا (س) برشمرد و بیان کرد: نوحههایی از حضرت زهرا نقل شده که سراسر سیاسی است.
گوشه گیری و بی تفاوتی در سیره حضرت زهرا (س) نیست
نجفی تصریح کرد: حضرت زهرا (س) هفتهای دو بار به زیارت شهدای احد میرفتند و همچنین گریههای اعتراضی ایشان در «بیت الاحزان» از دیگر اقدامات و کنشگریهای ایشان در دفاع از ولایت است.
وی ادامه داد: حضرت زهرا (س) از هر اقدامی که میتوانست از ولایت دفاع میکرد بهره میجست و هیچ وقت در سیره آن حضرت، بیتفاوتی و گوشهگیری نمیبینیم بلکه در جای جای رفتار ایشان روشنگری دیده میشود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی گیلان گفت: یکی از کارهای نمادین حضرت زهرا (س) در اعتراض به شرایط حاکم دعوت از بلال حبشی جهت گفتن اذان با صدای بلند بود در حالی که بلال حبشی بعد از رحلت پیامبر اکرم دیگر اذان نمیگفت و بادیه نشین شده بود.
وی ادامه داد: آخرین اقدام اعتراضی آن حضرت توصیه و وصیت ایشان به نحوه تدفین شبانه و مخفی ماندن قبرشان است که برای همیشه مخاطبان را به چالش میکشد و به تأمل وادار میکند.
نجفی با بیان اینکه متأسفانه برخی از ما ممکن است در جبهه حق گاهی اوقات دچار رخوت و بیحالی و بیمسئولیتی و کم فعالیتی و کم کنشگری شویم، گفت: انسان باید خود را مکلف کند که آنچه در توان دارد برای دفاع از حق انجام دهد.
وی با بیان اینکه طبق شواهد و آیات و روایات اعلام شده ما احتمالاً در آخرالزمان هستیم، افزود: فتنههایی که امروز در سوریه اتفاق میافتد خیلی شبیه به فتنههایی است که گفته میشود در آخرالزمان درگیر آن میشوند از این رو مسلمانان باید جدی تر و هوشیارتر در دفاع همه جانبه از حق تلاش کنند و دغدغهمندان خود را برای مقابله با فتنههای پیش رو آماده کنند.