پژوهشکده باقرالعلوم | از اندیشه تا عمل در ایران امروز؛

نامه جمهور؛ نشریه‌ای تحلیلی برای علاقه‌مندان به مسائل ایران

پژوهشکده باقرالعلوم | از اندیشه تا عمل در ایران امروز؛

نامه جمهور؛ نشریه‌ای تحلیلی برای علاقه‌مندان به مسائل ایران

فصلنامه«نامه جمهور»نشریه‌ای تحلیلی و انتقادی درباره مسائل بنیادین جمهوری اسلامی، حکمرانی، فرهنگ و جامعه ایران معاصر است که در هر شماره حول یک موضوع کلیدی منتشر می‌شود.

نامه جمهور؛ نشریه‌ای تحلیلی برای علاقه‌مندان به مسائل ایران

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، فصلنامه«نامه جمهور»نشریه‌ای تحلیلی و انتقادی درباره مسائل بنیادین جمهوری اسلامی، حکمرانی، فرهنگ و جامعه ایران معاصر است که در هر شماره حول یک موضوع کلیدی منتشر می‌شود. این فصلنامه را پژوهشکده تبلیغ و مطالعات اسلامی باقرالعلوم علیه‌السلام، وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی منتشر می‌كند و موضوعات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی را به چالش می‌کشد. هدف اصلی این نشریه، ایجاد فضایی برای گفت‌وگو، نقد و ارائه راهکار در مورد چالش‌ها و دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی و جامعه ایران از منظر اندیشمندان و پژوهشگران حوزه‌های مختلف علوم انسانی و اسلامی است.

فصلنامه‌ای تحلیلی برای خواص

«نامه جمهور» عمدتاً بر مسائل اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و فکری ایران معاصر تمرکز دارد و به تحلیل و بررسی موضوعات مرتبط با جمهوری اسلامی، انقلاب اسلامی، اندیشه سیاسی اسلام، حکمرانی، فرهنگ و جامعه می‌پردازد. رویکرد غالب در مقالات، نگاهی تحلیلی، انتقادی و پژوهشی به مسائل روز و بنیادین کشور است. این نشریه صرفاً به توصیف مسائل و موضوعات نمی‌پردازد، بلکه سعی در بازخوانی انتقادی و ارائه تحلیل‌های عمیق دارد. پژوهشگران علوم اجتماعی، علوم سیاسی، مطالعات فرهنگی، اندیشه سیاسی، مطالعات اسلامی، دانشجویان تحصیلات تکمیلی این رشته‌ها و همچنین کارشناسان، مدیران و علاقه‌مندان به تحلیل عمیق مسائل ایران معاصر می‌توانند از این فصلنامه تخصصی استفاده کنند.

یك كارنما با 9 شماره

تاکنون ۹ شماره از فصلنامه «نامه جمهور» با موضوعات متنوع منتشر شده است؛ دو شماره اول با عنوان «نوعدالت‌خواهی در مصاف با ناعدالت‌خواهی» در بهار ۱۴۰۲ منتشر شده است. سرمقاله این شماره متنی تفصیلی است که می‌کوشد زمینه‌ها و ضرورت‌های بازسازی عدالت‌خواهی را تحلیل کند. پرسش آغازین این متن پیرامون فلسفه عدالت‌خواهی طرح شده است. 

سومین شماره تحت عنوان «ضد عدالت، ضد توسعه، ضد جامعه» منتشر شد و در آن لایحه برنامه توسعه هفتم به نقد درآمد. این شماره در تابستان ۱۴۰۲ منتشر شد. شماره چهارم این نشریه ویژه‌نامه‌ای برای انتخابات مجلس بود و در زمستان ۱۴۰۲ انتشار یافت. پنجمین شماره در بهار ۱۴۰۳ منتشر شد و مسئله طبقه‌ دولتمند و سرکوب رفاه را به چالش کشید. در شماره ششم و در تابستان 1403 نجات جمهوری، دولت عمومی و بازآفرینی رفاه برای موضوع محوری خود انتخاب شد. هفتمین شماره این نشریه نیز در همان تابستان سال گذشته زیر چاپ رفت كه به بررسی زندگی روزمره انسان فلسطینی و زایش مقاومت از میانه امر روزمره می‌پرداخت. شماره هشتم بار دیگر به موضوع فلسطین و این بار از منظر سلطه پرداخته شد و در پائیز ۱۴۰۳انتشار یافت. شماره‌های هفتم و هشتم نامه جمهور تلاش داشتند تا به روایتی نو در قالبی انسانی و اجتماعی از مسئله فلسطین برسند و در این مسیر مجموعه‌ای جامع از مفاهیم در کنار روایت‌ها و نگرش‌های میدانی برای مخاطبان گردآوری شد.

در نهمین شماره با عنوان «خدا هم کارگراست»، با هدف تبیین و تحلیل چالش‌ها و مسائل مبتلابه جامعه کارگری، در 5 فصل مجزا به بررسی موضوعات گوناگون كار پرداخته شد. در فصل نخست، با عنوان «مزد»، به موضوعاتی همچون نابرابری دستمزدها، تعیین سبد معیشت کارگران و موانع قانونی پیش روی اصلاح قانون کار تحلیل‌هایی صورت گرفته است. در این فصل، گفت‌وگوهایی با مسئولان و کارشناسان برجسته کشور، از جمله وزرای تعاون، کار و رفاه اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی، به چشم می‌خورد. این شماره از فصلنامه «نامه جمهور» زمستان ۱۴۰۳ منتشر شد.

1404/03/16

تعداد بازدید: 16
محرم
آیکون توانخواهان

T

T