بنیاد هدایت | امام محله آسیابک، تاریخ اسلام را برای مردم به زبان تئاتر روایت می‌کند؛

در این مسجد روایت‌ها، نمایش می‌شوند

بنیاد هدایت | امام محله آسیابک، تاریخ اسلام را برای مردم به زبان تئاتر روایت می‌کند؛

در این مسجد روایت‌ها، نمایش می‌شوند

اینجا مسجد جامع محله آسیابک است؛ جایی که حجت‌الاسلام «محمود گل‌محمدی» امام محله آن است و روضه را به زبان نمایش بازگو می‌کند. او با زبان تئاتر دل جوانان را به محراب نزدیک‌تر کرده است.

در این مسجد روایت‌ها، نمایش می‌شوند

به گزارش روابط عمومی سازمان تبلیغات اسلامی، در مسجدی قدیمی در محله‌ای آرام از شهر اراک، هر شب بعد از اقامه نماز، صدای بازیگران جوانی که در حال نجوای دیالوگ‌های غدیر هستند شنیده می‌شود؛ شب به اینجا که می‌رسد، منبر و مسجد تبدیل به صحنه نمایش می‌شود و امام جماعت مسجد این بار لباسی تازه از هنر به تن می‌کند. اینجا مسجد جامع محله آسیابک است؛ جایی که حجت‌الاسلام «محمود گل محمدی» امام محله آن است و روضه را به زبان نمایش بازگو می‌کند. او با زبان تئاتر دل جوانان را به محراب نزدیک‌تر کرده است.

روحانی از لرستان، با زبانی از جنس هنر

حجت‌الاسلام گل محمدی اصالتا لر زبان و اهل الیگودرز است. اما حالا 14 سالی می‌شود که در استان مرکزی، مشغول فعالیت‌های دینی و فرهنگی است. پنج سال در روستا امام محله بود و حالا هشت سالی است که در شهر، پرچم‌دار مسجد جامع محله آسیابک است. اما آنچه او را متفاوت می‌کند، نه جایگاه مسجدی‌اش، که علاقه‌ای است که از سال‌های دبیرستان در دلش ریشه دوانده؛ نمایشنامه نویسی.

او که از نوجوانی دل در گرو نوشتن صحنه‌های نمایشی طنز داشت، حالا این علاقه را به حوزه مذهبی کشانده و در مسجد احیا کرده؛ جایی که بیشتر مردم، انتظار شنیدن خطبه و منبر دارند، حالا صحنه اجرای نمایش‌های مذهبی و به روز است، آن هم با صدها تماشاگر.

 


بازتابی برای نسل امروز

تا امروز دو نمایشنامه با محوریت وقایع شهادت امام حسن مجتبی (ع) و واقعه عید غدیر به قلم این روحانی نوشته و در فضای بیرونی مسجد جامع اجرا شده است. گروهی از جوانان و نوجوانان محله، بازیگران این نمایش‌ها بودند. نمایش‌ها در فضایی کاملا مذهبی و با حفظ حرمت مسجد برگزار شدند، اما در عین حال، بازتابی گرم و انسانی از تاریخ اسلام به زبان نسل امروز بودند.

نمایشی که برای امام حسن مجتبی (ع) اجرا شد، بیش از ۶۰۰ نفر تماشاگر داشت. خانواده‌ها، کودکان، جوانان و حتی سالمندان، همه آمدند تا در مسجد، به تماشای داستانی بنشینند که سال‌هاست در خطبه‌ها و روضه‌ها شنیده‌اند، اما این بار آن را می‌دیدند، لمس می‌کردند و با آن زندگی می‌کردند.

استقبال جوانان، انگیزه‌ای برای ادامه راه

اما فراتر از نمایش، هدف این روحانی، جذب دل‌هایی بود که شاید سال‌ها با مسجد بیگانه بودند. حاج آقا گل‌ محمدی از این تجربه خاص خودش می‌گوید:« یکی از جوان‌هایی که اصلاً اهل مسجد و نماز نبود، فقط برای بازی در تئاتر آمد. اما بعد از آن، دیگر دلش نخواست از مسجد جدا شود. حالا اهل نماز است و پای ثابت جلسات فرهنگی ما. این رفاقت برای هر دو ما جذاب بود.»

این تئاترها برای جوان‌ها فقط یک سرگرمی نیست، فرصتی است برای لمس دین با تمام وجود؛ فرصتی که از دل هنر می‌گذرد و به دل ایمان می‌رسد. نمایش، برای برخی فقط یک روایت است؛ اما اینجا شروع مسیری است تازه. 

استقبال پرشور مردم از نمایش‌ها، نشان داد که مسجد می‌تواند فراتر از یک عبادتگاه، پایگاه زنده‌ای برای فرهنگ دینی باشد. امام محله مسجد جامع آسیابک می‌گوید: «فردی به من گفت که من چندین سال است که پای منبر می‌آیم اما تازه با دیدن نمایش، تاریخ امام حسن را متوجه شدم». این همان رسالت مسجد است؛ رساندن پیام به نسل امروز که حجت‌الاسلام گل محمدی چند سالی است به سمت آن قدم برمی دارد.

 او معتقد است مسجدی که تنها با منبر و نماز زنده بماند، نسل جدید را از خود دور می‌کند. برای ماندن باید زبان نسل جدید را فهمید؛ زبانی که گاهی از بلندگوی صحنه بلندتر از صدای منبر است.

 

منبع: فارس
 

1404/04/29

تعداد بازدید: 18

پربازدیدترین

جدیدترین

منتخب

محرم
آیکون توانخواهان

T

T